|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιος που να έχει αυτές τις γαρίδες τι συμπεριφορά έχουν? Φαίνονται τη μέρα ή είναι κρυμμένες και βγαίνουν μόνο βράδυ σαν τις amano?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν αισθανονται ασφαλεια κυκλοφορουν. Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τις αμανο.
Οι δικιές μου που ειναι μoνες τους σε ενα ενυδρειο, τρωνε κανονικα απο το χερι μου... Εχω αμανο, τσερυ ρεντ, και green. |
|
||||
|
||||
![]()
Aγόρασα 10 κομμάτια πριν 8 μήνες και αυτή την στιγμη ο αριθμός τους είναι τεράστιος γεννάνε συνέχεια αν και έχω δίσκους δεν τους φοβούνται κυκλοφορούν άνετα ολη μέρα βέβαια τις περισσότερες τις βρίσκω μέσα στα εξωτερικά φίλτρα όποτε τα καθαρίζω ( μια φορά εβγαλα πάνω από 100 κομμάτια) ,μόνο 4 ραμιρέζια που είχα μου τις έτρωγαν οπότε και κρυβόντουσαν βέβαια μετα την απομάκρυνση των ραμιρεζ γίνεται και πάλι ο χαμος.Συμβιώνουν αρμονικά με τις αμάνο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις thanks.Αυτό ότι γενάνε συνέχεια δεν μου πολυάρεσε βέβαια...Θα μπουν σε ενυδρείο με barbs.Kάποια τέτοια εμπειρία ή γνώμη?Θα είναι οκ ή θα υπάρχει πρόβλημα όπως με τα ραμιρέζι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω τι να σου πώ ,ας απαντήσει κάποιος αλλος που ξέρει
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα barbs είναι γενικώς παιχνιδιάρικα και τσιμπολογούν τους υπόλοιπους. Τρέφονται με ζωντανή τροφή και φαντάζομαι πως αν η γαρίδα χωράει στο στόμα του δεν θα την αφήσει
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σχετικά με το "πρόβλημα" του να γεννάνε συνέχεια, είναι απίθανο να το συναντήσει κανείς σε ενυδρείο με ψάρια, γιατί οι μικρές red chery είναι πραγματικά πολύ μικρές και νόστιμες. Έτσι δε θα επιβιώνουν πολλά μωρά. Σχετικά με τη συμπεριφορά, κυκλοφορούν πολύ, αρκεί να νοιώθουν ασφάλεια. |
|
||||
|
||||
![]()
απ οτι καταλαβαινω σε αντιθεση με τις αμανο, αυτες μπορουν και αναπαραγονται ευκολα?
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Μία ενήλικη Cherry απαλάσσει το ενυδρείο μου από νηματώδη άλγη. ![]() Κόβωντας βόλτες στις παρυφές του δάσους tennelus... ![]() Η νεαρά (μπορεί βέβαια να είναι και νεαρός) από κοντά! Μόλις προσαρμοστούν πάνε παντού και καθαρίζουν τα πάντα. Κάποια από τις δικές μου είχε ήδη αυγά πάνω της (όχι ότι τα είδα) οπότε μετά από 1 εβδομάδα ξαφνικά είχα νεαρές να κυκλοφορούν. Βασικά καθόνται στις παρυφές του tenellus, στο μονοπάτι που έχω, και φιλτράρουν το νερό με τα στοματικά τους μόρια. Το crown tail μου έχει λυσάξει, μπαίνει-βγαίνει ανάμεσα από το tenellus, προσπαθεί να τις πιάσει αλλά επί ματαίω μέχρις στιγμής. Το άχρωμο της ηλικίας τους τις βοηθάει να μη φαίνονται και όταν εντοπιστούν, το σπασμωδικό της διαδικασίας αποφυγής (evasive action - όπως έκανε και το Star Trek) τις κάνει πάρα πολύ δύσκουλους στόχους. Εξάλλου δεν είναι χαζές. Όσο υπάρχει βλάστηση ξέρουν πολύ καλά να την εκμεταλεύονται. |
|
||||
|
||||
![]()
αφου μπαινουν σε δισκοενυδρειο θελω και εγω....
εχω 5 αμανο αλλα απο τοτε που τις εβαλα δεν τις ξαναειδα....
|
||||
|
||||
![]()
Ξέρει κάποιος και κανένα πετ που να έχει?
|
|
|||
|
|||
![]()
Οι Cherry shrimps τι συνθήκες νερού/θερμοκρασίας θέλουν ;
|
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω εχει ο αζορες.
τις αμανο απο εκει τις πηρα. μαλλον λεωνε σου πεφτει λιγο μακρυα
|
||||
|
||||
![]()
Μπα δεν ειναι και τόσο μακρυά.Εχει κτελ Χανιά-Θεσσαλονίκη
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ιδιαίτερα σκληρό νερό (αν και με pH 7.6 γνωρίζω κάποιον που τις διατηρεί υπέροχα) και με θερμοκρασίες από 26 έως 28 αναπαράγωνται εύκολα
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι chery θέλουν γενικά αλκαλικό νερό.
Διαβάστε στο http://www.petshrimp.com/redcherryshrimp.html για λεπτομέρειες (ο τύπος είναι λίγο περίεργος αλλά έχει σοβαρές πληροφορίες). Οι δικές μου είναι σε 2 ενυδρεία, το ένα με PH7,7-8,0 και το άλλο με PH7,2-7,3. Στο πρώτο είναι πολύ ζωηρότερες, αναπαράγονται και μεγαλώνουν καλύτερα. Επίσης φαίνεται να ζορίζονται πάνω από τους 26-27 βαθμούς. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι σε δισκοενυδρείο θα είναι οριακά από σκληρότητα, PH και θερμοκρασία. |
|
|||
|
|||
![]()
διαβάζοντας αυτό το post, ζήλεψα, αν καί έχω καμια δεκαρια αμανο σε κοινωνικό με γκαπάκια κλπ, ήθελα να ρωτήσω, πρώτα απο όλα, πόσα και τι είδη γλυκού γαρίδες έχουμε?
και δεύετρον, αν κάπου μπρώ να βρώ αυτές τις cherry η τις green? ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.petshrimp.com/shrimpspecies.html red cherry φέρνουν κατά καιρούς μερικά μαγαζιά. επίσης θα μπορούσες να πάρεις από εμένα ή άλλο συν-χομπίστα. |
|
||||
|
||||
![]()
Green ειχε φερει πριν κανενα μηνα το Water Inn...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
έχω μικρα γκαπάκια, θέλεις? το σαββατοκύριακο είναι καλα? για να μου δώσεις? |
|
|||
|
|||
![]()
πήρα σήμερα πράσινες, έχεις περίσευμα τσέρυ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Το σαββατοκυριακο θα λείπω. Θα στείλω ΠΜ για τηλέφωνα και βρισκόμαστε από Τρίτη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν καμιά βδομάδα τελικά μου ήρθαν 5.Τη μία, 1 ώρα μετά την έβλεπα στο στόμα ενός barb...Από τότε ως τώρα 3 βλέπω που κινούνται παντού χωρίς πρόβλημα και όταν ξαναβρώ θα μπουν μερικές ακόμη.Καταπληκτικές γαρίδες!
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νέα διακόσμηση και αναπαραγωγή cherry barbs | Lsourtzo | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-11-05 10:10 |
zebra shrimp | Mariel | Όλες οι άλλες γαρίδες | 10 | 07-03-05 15:52 |
CHERRY.. | ΜΑΡΙΑΝΝΑ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 16-04-04 14:55 |
Cherry barb | Obelix(Reifen) | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 09-02-03 02:22 |