|
||||
|
||||
![]()
Γειά σας.Μέσα σε έναν μήνα έχω χάσει 3 μικρά ψάρια. Το πρώτο αρσενικό guppy 2-3 cm εξαφανίστηκε .Έψαξα πολύ καλά μέσα στο ενυδρείο αλλά τίποτε. Έψαξα και έξω ,στο πάτωμα και πάλι τίποτε. Μετά από κάποιες μέρες πάει και το άλλο . Αυτό βρέθηκε ψόφιο αλλά με κομμένη την ούρα . Σήμερα το μεσημέρι παρατήρησα ότι λείπει και το μικρότερο από τα τρία otos 2 cm χωρίς να βρω λέπι.. Πριν αρχίσουν αυτοί οι θάνατοι είχα πάρει μια γαρίδα . Μήπως τα καθαρίζει αυτή;;;;;;;; Τα άλλα ψάρια που υπάρχουν είναι 2 θηλυκά guppies, 2 platy , 3 ζέβρες και ένα Moly.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι γαριδα ;
|
|
||||
|
||||
![]()
FOCUS : η απάντηση στην περιέργια.
![]() η αλήθεια είναι ότι δεν γέλαγα όταν είδα την γαρίδα να πιάνει και να καταβροχθίζει το μικρό guppy ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 10-04-07 στις 19:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γνωρίζω τι έιδος είναι.Μοιάζει με αυτή στην φωτό του ISOURTZO . Είναι γύρω στα 3-4 cm διάφανη αλλάζει λίγο το χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται .Κρύβεται μέσα σε μια τρύπα που έχει η ρίζα .Σπάνια την βλέπω να τριγυρνάει παρά μόνο όταν αντιληφθεί ότι πέφτει τροφή . Την ταΐζω με TetraWaferMix . Δεν φαίνεται επιθετική με τους συγκατοίκους της παρά μόνο όταν διεκδικεί το φαΐ της .
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι πιθανο το ψαρι να ειναι νεκρο και μετα να το εφαγε η συγκεκριμενη.
Ομως οι ghost κανουν και κυνηγι, μια περιοδο που ειχα 3 μου ειχαν φαει 1 νεον και κανα 2 γκαπι.Την ειχε δει η μανα μου με το γκαπι στο στομα και επαθε πλακα, εγω ημουν φανταρος και με πηρε πανικοβλητη να της πω τι να κανει!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() είχα διάφορες εξαφανίσης πριν απο αυτό ... αλλα επειδή έχω πολλά φυτά δεν είχα δώσει συμασία ... δεν τα βλέπεις όλα πάντα ! πάντος αυτό ακόμα ζούσε οταν το έπιασε !!! σίγουρο !!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι. Με αυτές τις δύο δαγκάνες στα μπροστινά πόδια την άτιμη.
|
|
||||
|
||||
![]()
οπως εισαι βγαλτην ,γιατι δεν θα σου αφησει λεπι........
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φτυνουν και τα κουκουτσια......
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ όλους σας. Θα πάρει δρόμο γρήγορα για να σωθούν τα ψαράκια μου .Να βάλω Caridina Japonika ή θα έχω τα ίδια προβλήματα. Είδα σε foto ότι αυτές δεν έχουν δαγκάνες.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομιζω να εχεις τετοια προβληματα, τις χρησιμοποιουν πολλοι χομπιστες στα ενυδρεια τους.....μεινε παντως μακρια απο τις ghost(σαν αυτη που ειχες....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έψαξα και βρήκα μια παρόμοια στο internet . Την ονόμαζε Chameleon shrimp .Μακριάααααααααααααααααααααααααααα.
Στη επισύναψη η κυρία . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΠΑΝΟΣ : 11-04-06 στις 18:34 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα....απο δικη μου εμπειρια ειχα προβλημα με τις αμανο μονο οσον αφορα τα φυτα και κυριως τα μικροσορουμ....οποτε εδω και λιγες μερες εχω τις αμανο στο βρεφοκομειο....υπαρχουν νεογεννητα γκαπυ 3 ημερων και δεν εχω παρατηρησει τιποτα υποπτο ουτε ειχα απωλειες..οποτε υποθετω πως δεν επιτιθενται σε ζωντανα ψαρια ανεξαρτητου μεγεθους...βεβαια στο κοινωνικο μου ηταν αριστοι πτωματοφαγοι...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα πρώτα ψάρια σε νέο ενυδρείο δε τρώνε, Φυσιολογικό ; | globalzero | Διατροφή | 4 | 01-08-15 19:35 |
Γαρίδες τρώνε κιμά | kapsok | Γαρίδες | 13 | 14-04-14 23:53 |
Τα χρυσόψαρα τρώνε γαρίδες; | 6981giwrgos | Χρυσόψαρα | 5 | 01-08-11 22:12 |
Τα ψάρια μου τρώνε τα φυτά! | akis07 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-04-05 00:14 |