|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Υπαρχουν τετοιες χρωματικες περιεργειες που και που στα γκουραμι, δεν συντρεχει λογος ανησυχιας.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι Τολη ..αλλα δεν ειναι ετσι απο τη γεννηση του.....σε μερικες μονο μερες εγινε..
|
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω κάτι... Η φωτογραφία δείχνει την πραγματική κατάσταση του ψαριού ή το έχεις πειράξει στο photoshop για να φανεί πιο έντονη η διαφορά?
Είχα κάτι παρόμοιο στα corydoras μου (όχι τόσο έντονο, έπρεπε να το παρατηρήσεις για να το δεις) και όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Έμοιαζε να ξεθωριάζει το δέρμα του και να μην παράγεται βλέννα, όταν το κοιτούσες από το πλάι μπορούσες να δεις μικροσκοπικές φουσκάλες (ή ξεφτισμένο δέρμα). Έμοιαζε σαν να φεύγει η προστατευτική βλέννα που έχουν τα ψάρια στο σώμα τους. Οι συνθήκες που τα έχω δεν δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο. Τελικά έκανα πείραμα για τη θεραπεία, ( melafix, pimafix) σύμφωνα με τις οδηγίες για 14 μέρες και πήγε καλά. ¶ρχισε μια αργή και σταθερή βελτίωση. ΠΑρατήρησα πως μετά τη θεραπεία το χρώμα των ψαριών έγινε πιο έντονο. Ελπίζω να βοήθησα. |
|
||||
|
||||
![]()
Στο photoshop εγινε μονον cut και resize.Kαι εγω οσο το εψαξα στο δικτυο δεν βρηκα κατι ,ουτε οι συνθηκες που τα εχω δικαιολογουν κατι τετοιο. Πειραματα με φαρμακα σε τετοια ποσοτητα νερου...δεν κανω.Ευχαριστω για την βοηθεια..
|
|
||||
|
||||
![]()
Το δικο σου Pet μου μοιαζει με oodinium.
Τωρα για το gurami, η βιβλιογραφια λεει : Neural pathways which control skin coloration are pinched or diseased. Το συνδεει με πρηξιμο στη βαση του κεφαλιου και προβληματα θυροειδους. Το παρακολουθεις, αλλα δεν υπαρχει στην ουσια κατι να κανεις... |
|
|||
|
|||
![]()
Αν κατάλαβα καλά, από ένα search που έκανα, το oodinium, είναι ασθένεια που αναφέρεται στο θαλασσινό. Στο γλυκό νερό, συνήθως το λένε velvet. Αν είναι αυτό, τότε δεν ήταν αυτό το πρόβλημα που είχαμε. Μοίαζει πολύ με το πρόβλημα στο gourami του jojo, με τη διαφορά, ότι ήταν πιο ξεθωριασμένο. Είχε τύχει να περάσει και ο liolios, και να το δει, αλλά ούτε αυτός έβγαλε συμπέρασμα. Νομίζω το είχε δει και ο dimmy, και μου είπε ότι είμαι υπερβολική και δεν είναι κάτι.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν μπορούσε να πιαστεί, θα το έβαζα στην καραντίνα για σιγουριά...και θα του έκανα μια ελαφρια θεραπεία...αλλά για να πιαστεί αυτό θέλει ειδικές μονάδες καταδρομέων....
![]() Μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αν είναι αυτό που λέει ο sir και δεν είναι μεταδοτικό. |
|
||||
|
||||
![]()
...αλλά για να πιαστεί αυτό θέλει ειδικές μονάδες καταδρομέων....
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψωρίαση (δερματική ασθένεια)..... και ψάρια | lasal | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 05-01-06 12:41 |