|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκέφτομαι να βάλω το πρώτο μου κοράλλι (μαλακό πάντα) αλλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να το κολλήσω και πως ή να το βάλω απλός πάνω σε κομμάτι βράχου.
Κάποιο είδος να μου προτείνετε για αρχή επειδή δεν ξέρω τι θα έχει στο μαγαζί και τι θα μου κάνει κλικ οπτικά Θα πρέπει να κάνω 280 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα (Χανιά-Ηράκλειο) οπότε μη πάρω και καμιά μάπα. Βέβαια μπορώ να κάνω και το άλλο να τηλεφωνήσω στο μαγαζάτορα να μου πει τι μαλακά κοράλλια έχει και βλέπουμε. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εδω και 9 μηνες που εχω ξεκινησει το reef δεν εχω βαλει κανενα μαλακο και δεν το εχω μετανιωσει.....
![]() θα σου προτεινα να ξεκινησεις με καποια ανθεκτικα lps,οπως bubble,euphillia, και σιγα σιγα να στοκαρεις και πιο δυσκολα κοραλια.. με σχετικα καλη κυκλοφορια και φωτισμο δεν θα εχεις κανενα προβλημα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
euphillia
Προτίμησε αυτό ,δεν ξέρω κάποιον που έχει καταφέρει να σκοτώσει το συγκεκριμένο. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σε ομορφιά δε συγκρίνονται τα σκληρά κοράλλια με τα μαλακά , ειδικά το bubble είναι από τΆ αγαπημένα μου ,αλλά είναι και αρκετά ακριβά.
Το ενυδρείο τρέχει μόλις 15 μέρες και δεν θέλω να ρισκάρω. ![]() Είχα σκοπό να μη βάλω τίποτα μέσα για 1-2 μήνες και να ρίχνω λίγη τροφή μόνο για τη βιολογία αλλά πήρα θάρρος προχθές που μέτρησα αμμωνία κα νιτρώδη και είδα 0. Έτσι αποφάσισα να βάλω κανένα κλόουν και κανένα φτηνό και χωρίς πολλές απαιτήσεις κοράλλι, πολύποδα δεν ξέρω τι θάναι αυτό. Ανάλογα και τι θα υπάρχει στο μαγαζί αυτή τη περίοδο. Δυστυχώς εδώ στη Κρήτη έχουμε περιορισμένες δυνατότητες σε κοράλλια. Στα Χανιά δε, δεν υπάρχει κανένα μαγαζί που να πουλά θαλασσινά είδη ακόμα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τότε πάρε κάνα πολύποδα ή κάνα star polyps. Είναι αρκετά όμορφα εύκολα αλλά εξαπλώνονται εύκολα (μπορεί στο μέλλον να έχεις πρόβλημα με αυτό).
Δεν θα έπαιρνα σαρκόφυτο.... Όμως ο cown θα θέλει ένα σπιτάκι, μια ανεμώνη και αφού δεν θα έχεις θα προσπαθήσει να βρει υποκατάστατο. Αν παει σε ephilia ή bubble, θα τα στρεσσάρει άσχημα και δεν θα ανοίγουν σωστά. Από την άλλη αν παει σε σαρκόφυτο, αυτό είναι αρκετά σκληρό και θα αντέξει. Βλέπεις οι clown είναι όμορφα ψαράκια αλλά έχουν τις ιδιαιτερότητές τους.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία αν δε βάλω κλόουν ποιο άλλο ψαράκι μου προτείνεται για αρχή ;
|
|
||||
|
||||
![]()
ανάλογα με τα λιτρα σου ενα κοπαδακι απο χρωμις Blue/Green Reef Chromis (Chromis viridis) ειναι οτι πρεπει για αρχη..... ομορφο,ήσυχο ψαρακι και πολυ ανθεκτικο για αρχη.....
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατάλληλος χρόνος τοποθέτηση ζωντανού βράχου. | nikman | Θαλάσσια Βιολογία | 3 | 11-01-07 09:43 |
Ασθένειες Κοραλλιών (SPS) | accnt | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 0 | 06-11-06 09:40 |
Τοποθέτηση Φυτων.. | gwgw | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 09-10-06 13:29 |
Τοποθέτηση Θερμοστάτη | Juan | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 21-10-05 07:53 |
τοποθέτηση λαμπών | ALKAR | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 05-10-04 23:43 |