|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα είμαι καινούργιος και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε έχω ένα ενυδρείο 100 και έχω βάλει ένα oskar και ένα αστακό μπορούν να συνυπάρξουν αυτά τα δύο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε axel :
1ον) το ενυδρειο σου ειναι μικρο για οσκαρ (οσκαρ= ενυδρειο>300λιτρα) 2ον)τους αστακους τους κραταμε συνηθως μονους τους γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα επιτεθουν στα ψαρια που συγκατοικουν μαζι τους. Γνωμη μου να δωσεις το οσκαρ(οπωσδηποτε) αλλα και τον αστακο(εκτος αν θες ενα ενυδρειο μονο με αστακους) και να στραφεις σε μια πιο καλη συνθεση... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ¶λλα … Επειδή περί ορέξεως κολοκυθόπιτα … Γενικά τα 2 αυτά είδη θα μπορούσαν υπό συνθήκες να μείνουν μαζί … Βέβαια όταν το Oscar θα μεγαλώσει αρκετά έτσι και αλλιώς θα πρέπει να το δώσεις … Ο αστακός από την άλλη δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στο Oscar όσο σίγουρα σε πολλά άλλα είδη που μπορεί να αποφασίσεις να βάλεις μέσα, από φυτά μέχρι ψάρια ! Ps. Ο αστακός απαιτεί κλειστό καπάκι … αλλιώς καμιά μέρα θα τον βρεις σε κάνα σαλόνι να βλέπει discovery channel. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 10-01-07 στις 12:24 |
|
||||
|
||||
![]()
Και μολις ο αστακος αλλαξει καβουκι.. θα γινει αστακομακαροναδα στην κοιλια του oscar.
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα σε 100 λιτρα.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
σε ποιό απο τα 2 ?? θα πειράξει λες το όσκαρ ??? η δεν θα πειράξει άλλα ψάρια και τα φυτά ??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ίσως η διατύπωση μου σε μπέρδεψε !! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οντως δεν το σκαναρα καλα!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω προσωπική πείρα: παλιότερα ένα μεγάλο όσκαρ που είχα έκανε μια χαψιά έναν αστακό μπροστά στα μάτια μου. Από τότε έχω 3 αστακουδάκια μόνα τους σε ένα ενυδρείο 100 λίτρων... (είμαι αστακουδάς τι να κάνουμε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν έχει μια καλή και άνετη κρυψώνα ( για να μπορεί να αλλάζει και καβούκι μέσα) πιθανό να μην έχει πρόβλημα από το oscar. Κι αν του κόψεις τις δαγκάνες (δεν πονάει) δε θα έχεις πρόβλημα με τα ψάρια. Βέβαια δε θα τον βλέπεις παρά μόνο τη νύχτα....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι εκανε λεει? Αληθεια? και που το ξερεις παλι αυτό? Το πε μηπως κανας πετσοπας? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ...για θα γίνω ΑΣΤΑΚΟΣ και τα σας δαγκάσω! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το θεμα εχει συζητηθει εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13621 κι εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13919 μην το ξαναρχισουμε
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σας παρακαλώ πολύ επείγον απαντήστε έχω πρόβλημα με αστακό έχει χωθεί τρείς μέρες στο πάνω μέρος της σπηλιάς του ανάποδα και το πίσω μέρος του καβουκιού συνέχεια κλειστό. Δεν ξέρω τι να κάνω sos βοήθεια. Παντως είναι ζωντανός
|
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως να ετοιμάζεται να αλλάξει καβούκι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς? Μπορεί να υπάρξει κάτι δυσάρεστο? Επειδή δεν ξέρω είμαι καινουργιος στο Hobby μήπως μπορείς να με βοηθήσεις? σε ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν αλλάζουν καβούκι οι αστακοί παίρνουν περίεργες στάσεις γιατί προσπαθούν να απελευθερωθούν από το παλιό. Μου έχει τύχει να παρατηρήσω αστακό καθισμένο στο πλάι για μια ημέρα προσπαθώντας να βγάλει το παλιό καβουκι του. Αυτά από προσωπική παρατήρηση, δεν έχω διαβάσει και πολλά και δεν έχω αρκετή πείρα. Τώρα δυσάρεστα πολλά μπορούν να συμβούν, ζωντανό πλάσμα είναι και ο αστακός, πιθανόν να είναι και στρεσαρισμένος αν το όσκαρ είναι πολύ μεγάλο... Στη θέση σου θα το έδινα σε κάποιον με μεγαλύτερο ενυδρείο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα με οσκαρ γιατί στην αρχή δεν είχε πρόβλημα μάλλον αλλάζει καβούκι. μήπως γνωρίζεις πόσο μπορεί να κάνει να αλλάξει καβούκι και ποιά είναι η περίοδος που γεννάνε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ειδη μακροαλγης και και που θα τα βρω??? | stergios | Φύκη -€“ ¶λγες | 4 | 26-06-06 02:43 |
Αστακοί | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-03-05 19:33 |