|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
σημερα μετρησα τη σκληροτητα του ενυδριου μου που εχει νερο απο χθες!εξεπλαγειν αφου η γενικη σκληροτητα ηταν μονο 7 ενω το νερο της βρυσης εχει 8
![]() δεν εχει ιδεα κανεις?μηπως θελει ωρα για να δειξει η σκληροτητα απ τη σοδα δεν εριξα αλλη απο φοβο μην υπερβαλλω.. λοιπον μετρησα ξανα το kh μου ειναι στο θεο εφτασε πανω απο 25 σχεδον 30 αλλα το gh ακομα στο 7 τι λετε? ανεβηκε πολυ το kh μπορει να χω προβλημα?εω ανχωθει αν ξερει κανεις θα θελα βοηθεια...
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 15-02-07 στις 00:14 |
|
||||
|
||||
![]()
μία ερώτηση... οι πέτρες Moonstone είναι ασβεστολιθικές?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι ασβαστολιθηκες ειναι αποσο ξερω...
|
||||
|
||||
![]()
μήπως δεν είναι? ψάξε το λίγο, αλλά ακόμα και να είναι γιατί περιμένεις τόσο γρήγορα να ανέβει η ολική σκληρότητα? με την σόδα δεν ανεβαίνει η ολική πάντως απ'όσο ξέρω παρά μόνο η KH.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ψάρια δεν έχεις μέσα έτσι?
|
|
||||
|
||||
![]()
ε οχι ευτηχως...
|
||||
|
||||
![]()
ε τότε τι πρόβλημα να έχεις? μπορείς να ρυθμίσεις με αλλαγές και προσθήκες κατάλληλων υλικών τις σκληρότητες που θέλεις και προσθέτεις ψάρια μετά το στρώσιμο και όταν πετύχεις τις συνθήκες που χρειάζεσαι
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω αν θα μπορουσε να επιρεασει τη βιολογια η αλλαγη αυτη γιαυτο ανυσηχησα αλλα μαλλον οχι...
|
||||
|
||||
![]()
Με την σόδα πάντος εκτός από το ΚΗ ανεβαίνει και το PH μήπως τώρα το έφτασες στα ύψη?
|
||||
|
||||
![]()
ναι εφτασε στα υψη και αυτο αν και αν δε με βλαπτει βιολογικα η αλλαγη αυτη δεν υπαρχει προβλημα ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα...
|
||||
|
||||
![]()
αλατακι βρε παιδια...
η σοδα δεν ειναι για πολλα... αλατακι ενυδρειακο βεβαια, θα ![]() επισης πρεπει να βαλεις κατι ασβεστολιθικο μεσα, ας πουμε σπασμενο κοραλλι μεσα στο φιλτρο- λεμε τωρα - η τετοια κολπα, που να σου κρατανε την σκληροτητα ψηλα. |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως έχουμε πει και offline, η υψηλή kΗ να μην σε προβλιματίζει, όπως και το ψηλό pH που έχεις τώρα, θα σταθεροποιηθούν αργότερα.
Η πέτρες, για να αρχίσουν να 'λιώνουν' και να σου ανεβάσουν σκληρότητες, θα περάσει αρκετός καιρός, οπότε πάλι μη σε προβλιματίζει. Η γενική σκληρότητα gH με αλατάκι θα έρθει και αυτή στα ίσια της. Πρωτίστως όμως στήσε την βιολογία σου σωστά (κύκλος αζώτου) και μετά τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα. Μια τελευταία παρατήρηση, το ΚΗ είναι πολύ προσωρινό και το pH είναι συνάρτηση του. Διάνασε το λίνκ να καταλάβεις πως/αν συνδέονται αυτά (pH, kH, gH) και πως/γιατί θέλεις να επηρεάσεις κάποιες φορές τις τιμές τους, αλλά σε γενικές γραμμές: "Aquariums with a low kH will require more attention to water changes to control the nitrate level reducing the tendency for the pH to drop." http://www.drhelm.com/aquarium/chemistry.html |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και το Mg2SO4 κάνει δουλειά για το GH αν μπορέσεις να βρείς... Προσοχή με το ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ!!! Όσο για το ΚΗ, προσπάθησε να το πάς στο 12-15...
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα καλύτερα να βρεις σε φαρμακείο Epsom Salt (έχει την τιμητική του το Epsom Salt σήμερα, δεύτερο ποστ).
Το MgSO4 είναι πολύ πιο δραστικό και 'άγαρμπο' να το πώ έτσι. Το Epsom Salt είναι MgSO4·7H2O πιο κατάλληλο για χρήση στα ενυδρεία μας. |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω παιδια αλλα παλιο το ποστ και σημερινες μετρησεις ειναι
kh12 gh14 ph8 μια χαρα δηλαδη το νερο εγλυψε τη moonstone και εγινε η δουλεια!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. Αν βέβαια μιλάμε για κιχλίδες Μαλάουι τα παραπάνω αποτελούν μάλλον θεωρητικά στοιχεία, καθώς τα ψάρια είναι... σκυλιά!!Ασανσέρ να κάνεις τις GH, KH και υπόλοιπες χημικές παραμέτρους τα ψάρια απλά ... θα ευχαριστηθούν τη βόλτα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι εχεις δικιο σαυτο...
Παράθεση:
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ευαισθησια φυτων σε σκληροτητα | steady | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-02-05 14:17 |
ΧΑΜΗΛΗ ΡΟΗ ΦΙΛΤΡΟΥ 2213 ΕΗΕΙΜ | gbekiar | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 18-01-03 15:40 |