|
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σας παιδιά σε ένα guppy που έχω πίσω κοντά στην ουρά έχει κάνει μία τρύπα. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν χνούδι αλλά τελικά κατάλαβα πως είχαν πέσει τα λέπια του. Τι να κάνω;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορείς δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες! Μετρήσεις από το ενυδρείο σου κλπ. Πιθανόν να έχεις πρόβλημα με αμωνία.
Αν και θα εξαρτηθεί από τις μετρήσεις σου, μια γεναία αλλαγή νερού και προσθήκη αλατιού (κατα προτίμιση ενυδρειακού ή τυροκομικού χωρίς πρόσθετα).
|
||||
|
||||
![]()
Καλό θα ήταν να μας κάνεις και μια παρουσίαση του ενυδρείου γενικότερα.
1. Τι άλλα ψάρια έχει μέσα; 2. Τι φίλτρο; 3. Από ότι βλέπω από το προφίλ είναι 35 λίτρα φυτεμένο, ξέρεις ονόματα φυτών; 4. Έχεις ξαναβάλει ποτέ αλάτι; 5. Μετρήσεις κάνεις για ΝΗ3, ΝΟ2, ΝΟ3, Gh, Kh, θερμοκρασία; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά βοηθάνε σε μια καλύτερη διάγνωση. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν είναι 35 λίτρα καθαρά, έχω μέσα 5 guppy και μικρούλια. Οι τιμές είναι:
PH-7.2 KH-6 GH-15 NH3/4-0 NO2-0 NO3-20 Θερμοκρασία 27 Το guppy τελικά δεν άντεξε αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα. Ένα guppy έχει ανοιχτά κόκκινα βράγχια, αστάθεια όταν κολυμπάει και άσπρες απεκκρίσεις. Εσωτερική μόλυνση έχει λογικά. Έριξα αλάτι(όχι για πρώτη φορά) μήπως και βοηθήσει. Εσωτερικό φίλτρο της Eheim. Φυτά: hygrophila, Echinodorus Tenellus, Lileaopsis mauritiana, Egeria densa. |
|
||||
|
||||
![]()
τα ασπρα κοπρανα ,οντως δειχνουν καποιο ενδοπαρασιτο...
τα νιτρικα σου ειναι αρκετα ανεβασμενα,συνιστω συχνες αλλαγες νερου,για να τα ριξεις καθως και αλατακι,το οποιο ειναι απαραιτητο για τα γκαπακια σου.. |
|
||||
|
||||
![]()
ok φίλε Klaz αυτό σκεφτόμουν......
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρείο για guppy | Mariel | Ζωοτόκα | 23 | 31-03-06 00:51 |
πόσα guppy σε μικρό ενυδρειάκι? | CASPER | Ζωοτόκα | 11 | 22-01-06 13:51 |
Χοντρό Εξόγκωμα σε Guppy | ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 31-12-05 12:23 |
Ενυδρείο για guppy. | nemo | Ζωοτόκα | 5 | 10-06-05 23:39 |
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ FRESH WATER | nkarvounis | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 20-12-02 10:41 |