|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα φιλοι μου.εχω να κανω μια ερωτησουλα......περιμενω τις επομενες μερες υδραυλικο για την εγκατασταση δεξαμενης στο παταρι για μαζεμα νερου οσμωσης για τις καθιερωμενες αλλαγες νερου.
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ,η εξαγωγη νερου απο το ενυδρειο,ετσι που την σκεφτηκα εγω,ειναι η χρησιμοποιηση ενος μπαστουνιου εξ. φιλτρου,οπου θα συνδεθει πλαστικη ευκαμπτη σωληνα με ενα διακοπτακι και θα οδηγει στο μπαλκονι απ'ευθειας στο σιφωνι.πως το βλεπετε..?αν και φαινεται ευκολο,θα ειναι πρακτικο-και λειτουργικο,η θα πρεπει να γινει κατι αλλο..?να συμπληρωσω οτι ολη η εγκατασταση εντος του σπιτιου θα γινει με ευκαμπτη σωληνα πλαστικη εσωτερικα και αλουμινιου βαμμενη ασπρη εξωτερικα...πιστευω οτι θα ειναι οκ. |
|
||||
|
||||
![]()
Πρύτανηηηηηηηηηηηη
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν κανεις αυτοματη αναπληρωση θειε klaz τοτε αυτο που λες ειναι οτι πρεπει,το θεμα ειναι αυτο το μπαστουνι θα ειναι μονιμα μεσα??αν ναι καλυψε το με κατι
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
καλή και πρακτική ιδέα.Αυτό που έχω κάνει για το ίδιο σκοπό, είναι ένα ¨ταφ¨στην είσοδο του φίλτρου και μία βάνα. Με αυτόν τον τρόπο γλύτωσα ένα επιπλέον μπαστούνι.Ενέχει όμως τον κίνδυνο της φοβερής τεμπελιάς , και έχοντας το εύκολο, συχνά αποφεύγω το σκούπισμα με κάθε αλλαγή.... Γειά και χαρά |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.tsamisaquarium.com/Selide...lagi_nerou.htm
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 26-09-06 στις 18:29 |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω gp.εχω βρεθει απο κοντα με τον παναγιωτη(discus man),και εχουμε συζητησει το θεμα(μεγαλο πλεονεκτημα που τον ξερω...
![]() αν και ημουν οπαδος των ηλεκτρονικων φλοτερ και μεσα στο ενυδρειο για φουλ αυτοματοποιηση,αλλαξα γνωμη στην πορεια,και για την μεγαλη χρηματικη δαπανη των εχτρα υλικων οπως πχ ηλεκτρομαγνητικες περισσοτερες...αλλα το πιο βασικο ειναι οτι επειδη στην περιοχη μου γινονται συνεχομενες πτωσεις τασης ρευματος,φοβηθηκα για ασταθεια του ολου συστηματος.... πολλες πλυμμηρες...και εμενα πανω σε μια πιρογα να κωπηλατω γρηγορα,οπως και απο πισω μου την πλαζ πανω σε αλλη να ζηταει διαζυγιο...... ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klaz : 26-09-06 στις 18:55 |
|
||||
|
||||
![]()
οκ.ολα σωστα τοτε klaz.μονο το βανακι για το νερο που φευγει απο το ενυδρειο να ειναι κοντα στο συφωνι και να γεμισεις την πρωτη φορα το λαστιχο,και καλυψε τα μπαστουνακια.αντε και καλη επιτυχια
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε και λίγο ποιό κοντό το μπαστούνι της εξαγωγής απο αυτά των φίλτρων σε περίπτωση που ξεχαστείς ..........
![]() Για τις δύο δεξαμενές στο πατάρι έχω κάποιες ενστάσεις. Θέλεις 250 λίτρα όσμωσης ???? Για να παραχθούν αυτά έχεις βρώμικο τουλάχιστων 750 λίτρα ............ που τα βάζεις οεο ??? Και αν βάλεις 750 δεξαμενή για το βρώμικο + 250 για το καθαρό .......... έχεις 1 τόνο πάνω απο το θρόνο ............ !!!!!! ΙΜΟ δεν είναι και πολύ καλή επιλογή. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
Ο Κώστας θέλει να στήσει ένα ημυαυτόματο σύστημα αλλαγών νερού στο τανκ με τους δίσκους. Αυτό προυποθέτει να αποθηκεύει νερό απο α/ο διαφορετικά η αλλαγή θα παίρνει 12 ώρες για να γίνει. Χρειάζεται για την αλλαγή του περίπου 200 λίτρα και η σκέψη του είναι να τοποθετήσει ένα δοχείο 250 λίτρων στο πατάρι του και πολύ σωστά σκέφτεται. Για να το γεμίσει αυτό η α/ο θα δουλέψει 24 ώρες και σε αυτό το διάστημα θα παραχθούν 750 λίτρα "βρώμικου" νερού. 1. Μέσα σε 24 ώρες αποκλείεται να καταναλωθούν 750 λίτρα νερού μόνο για το καζανάκι απο τον οποιονδήποτε ............. !!!!!! 2. Μέσα σε 1 εβδομάδα αποκλείεται να καταναλωθούν για το καζανακι 750 λίτρα νερού απο τον οποιονδήποτε .............. !!!!!! Και το θέμα παραμένει και είναι ότι η μπετονένια πλάκα του παταριού είναι 99% σίγουρο ότι δεν έχει κατασευαστεί για να πάρει αυτά τα φορτία !!!!! ¶ποψη μου Κώστα είναι ότι πρέπει να αυξήσεις την συχνότητα των άλλαγων μειόνωντας έτσι την ανάγκη αποθύκευσης μεγάλου όγκου νερού. Παράδειγμα : στην καθημερινή ρουτίνα σου κάνεις αλλαγές 20-25 λίτρων. Ταϊζεις 5 λεπτά και στην συνέχεια άλλο ένα 15 λεπτο "επιβλέπεις" την άλλαγη. Χρειάζεσαι μια δεξαμενή 50 λίτρων γαι να έχεις και καβάντζα και σε ένα 24ωρο έχεις "βρώμικο" 60 λίτρα ........................ που πάλι δεν καταναλώνονται αλλα δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα αντοχής του παταριού σου με τα 100 λίτρα που θα έχεις εκεί. Έχεις και σχετικά μεγάλη α/ο οπότε αν χρειαστεί για καμιά super αλλαγή την βάζεις σε mode υπερωρίας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω αλλου ειδους αντιρρησεις με το παταρι, περα από το βάρος.
παρα ειναι στενα τα πραγματα εκεί μεσα. καθαρισμός στον πατο πως θα κανεις? αν τελικα το κανεις, να προβλεψεις και ενα ταψι απο λαμαρινα (σαν αυτο που βαζουν στους θερμοσιφωνες, με λαστιχακι στην ακρη και τρυπα στην πλάκα ωστε να φεύγει τυχον πλημμυρα στη μπανιερα από κάτω. παντως να κανεις ολο αυτό και να μην βαλεις αυτόματη αναπληρωση στο ενυδρείο είναι κάπως... μην το βαλεις απο την αρχή, μεχρι να δεις πως θα πάει, αλλά προέβλεψε οτι χρειάζεται από τώρα. οσο για τις διακοπές, οταν κοπεί το ρέυμα ολα σταματουν... οσο για την καταναλωση στο καζανακι, υπάρχουν διαφοροι τρόποι να αυξήσεις την παραγωγικότητα.. :d Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 27-09-06 στις 08:56 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 27-09-06 στις 11:47 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν συμμετεχω στη συζητηση συνειδητα....... Αν και εχω τις λυσεις ετοιμες......
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί ;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ανακεφαλαιωση <λοιπον 2χ250 λιτρα πλαστικες δεξαμενες,η μια για νερο αο,η αλλη μαζεμα ''βρωμικου''για καταναλωση στο wc. kai στις 2 δεξαμενες υπαρχουν υπερχειλησεις(για να φυλαμε και τα ρουχα μας)απο οτι βλεπω, εντελως στη χειροτερη περιπτωση, θα εχω 500 κιλα πανω απο το κεφαλι μου....... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε μπράβο ................ να σου έρθει και η νεά α/ο και μετά παμε για το γουρουνόπουλο στην σούβλα και τον "τραγουδιστή" κρεμασμένο απο το δένδρο .....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να χαρω εγω τον κολλητο μου......α ρε θωμακο......
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
επιτελους!!!!!! τελειωσε η δουλιτσα με τους υδραυλικους,και αφου εκανα εγω και την καταλληλη ζημια για να φυγει η γκαντεμια....(εσπασα ενα γυαλινο τραπεζακι...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() δεν γεμιζουν και τοσο ευκολα 250 λιτρα οσμωσης με αο 90 λιτρων ημερησιως......εεε..??? ![]() ![]() ΥΓ.να ευχαριστησω επισης,ολους οσους φιλους χομπιστες με βοηθησαν,και συνεχιζουν να το κανουν(α ρε μαζωχες....)ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. |
|
||||
|
||||
![]()
Κανένα νεότερο από το νέο σύστημα; Πως πάει;
Πάντως εάν κατάλαβα καλά την όλη κατασκευή θα πρέπει να προσέξεις λίγο την δεξαμενή "βρώμικου" νερού μην τυχόν και μετά από λίγο καιρό κολάει το φλοτέρ από τα πολλά άλατα...Ίσως να βάλεις στο πρόγραμμα κάποιο χημικό αραιά και που για να καθαρίζει...(ειδικά αν ο μηχανισμός του φλοτέρ είναι βυθισμένος). Εκτός φυσικά εάν έχει μόνο υπερχειλήση... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πρυτανη!!! Ρε συ ριξε τα μουτρα σου και βοηθα τον Κλαζ...ειναι καλο παιδι αλλα εχει μπλεξει με κακες παρεες!
![]()
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
θα γινει,θα γινει.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 21-05-03 15:35 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
Χημεια νερου | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 23-12-02 19:41 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 03:52 |