|
||||
|
||||
![]()
Επειδή ο μονομάχος μου έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια finrot είπα να αρχίσω θεραπεία με αλάτι....
Επειδή στα μέρη μου κανένα petshop δεν έχει αλάτι για ενυδρεία πήρα αυτό εδώ για το οποίο ένας φίλος που ασχολείται με ενυδρείο μου είπε καλά λόγια. Αλλαγές νερού του κάνω κάθε 4 ημέρες 50% αλλά τώρα θα κάνω κάθε μέρα 20-30%... Τροφη βάζω 3-4 bloodworms κάθε μέρα 2 φορές...Παλιά ίσως και πιο πολύ. Θερμοκρασία 27-28 σταθερα... Αναμμενω απαντησεις... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 15-08-06 στις 18:17 |
|
||||
|
||||
![]()
Αύριο πάω για αγορά ενυδρειακού αλατιού..
Το esha2000 δεν βλεπω να κάνει τίποτα τις 3 ημέρες που το χρησιμοποιώ. Το finrot εξακολουθεί (σημερινή φώτο). Επίσης... Ξέρει κανείς κανένα καλό petshop (περιοχή πειραιά/νίκαια/κορυδαλλό κατά προτίμηση) που να καθοδηγεί σωστά χωρίς να θέλει να σου κάνει αφαίμαξη (δεν νομίζω να υπάρχει αλλά λέμε τώρα).. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 15-08-06 στις 18:17 |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δε πας σε κανα μπακάλικο να πάρεις τυροκομικό αλάτι που θα σου βγει πάμφθηνο?
![]() 3 γραμμάρια ανά λίτρο (καλό είναι να το διαλύσεις πρώτα σε νερό εκτός ενυδρείου)... αρκεί οι μονομάχοι να αντέχουν την αλμύρα... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν κατεβεις Αθηνα μπορεις παντα να περασεις απο τον Συλλογο να παρεις καταλληλο αλατι και να γωνριστουμε κιολας
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10645 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οχι μόνο ήρθα...όχι μόνο πήρα αλάτι...αλλά γνωριστήκαμε κιόλας... Ευχαριστώ τον φίλο "γαύρο" για τις σύντομες συμβουλές όσον αφορά την κατασκευή που φτιάχνω (52lt). Σίγουρα θα τα ξαναπούμε από κοντά.... Όσον αφορά τον μικρό μονομάχο αλλαξα το νερό (70-80%) αφού πρώτα αφαίρεσα το προηγούμενο φάρμακο με ενεργό άνθρακα.. Θα βάλω αλάτι και θα περιμένω... Θα ενημερώσω.. |
|
||||
|
||||
![]()
Σταδιακή άνοδο θερμοκρασίας στους 29-30, τάισμα 1 φορά την ημέρα.
Καθημερινή αλλαγή νερού 30% στην θερμοκρασία που έχει το ενυδρείο. Ο μικρός έχει ήδη ανακάμψει. Ξαναβρήκε το χρώμα του για την ώρα...και διακρίνω βελτίωση στην ουρά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 15-08-06 στις 18:17 |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο!!!!αυτα ειναι πολυ καλα νεα!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να ρίξω θερμοκρασία?
Στο δωμάτιο πιάνει από 25-27 βαθμούς. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι,μπορεις να τη ριξεις σιγα-σιγα στους 27....πολυ σιγα ομως...εναλλακτικα για να μην τον στρεσαρεις τωρα μπορεις να την αφησεις για λιγο καιρο ακομα στους 29.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα διατηρεί την θερμοκρασια σταθερη ως τους 28-30. Ειναι της hydor και ριχνει πολύ αργα και σταθερα την θερμοκρασια. Ειναι για μικρα ενυδρεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 15-08-06 στις 18:17 |
|
||||
|
||||
![]()
αυτα (τις ιδιοτητες του αλατιου εννοω) να τα βλεπουν κατι...ειδημονες, που κοντευαν ...καποτε, να καουν στην πυρα σαν την ζαν νταρκ, παρα να <βαλουν> αλατι.
ειμαι σιγουρος οτι εβαζαν αλλα δε τολεγαν, ετσι για ναχουμε να λεμε ![]() ευγε tsikis σαλαμινομαχε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έτσι κατάλαβα μετά από την χρήση του η οποία κράτησε 3-4 ημέρες και ο μικρός ανέκαμψε 100% πρός το καλύτερο. Πόσο μάλλον εάν μία φορά το μήνα βάζει κάποιος από λίγο!!!! Φίλε επιλοχία θα τα πούμε το Σαββατο και από κοντά για να σου πώ τι σκέφτομαι για το ενυδρείο που φτιάχνω... Χρειάζομαι τις συμβουλές σου μιας και ......... (το γράφω στην υπογραφή μου!!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 16-06-06 στις 13:55 |
|
||||
|
||||
![]()
ααχχ,τι ειχαμε τραβηξει τοτε για αυτο το αλατι...
τελος παντων...θεωρω οτι αν οι αλλαγες γινονται σωστα κτλ δεν ειναι απαραιτητο το αλατι σε συνεχη βαση(και καποιοι υποστηριζουν οτι μετα δεν εχει το ιδιο καλα αποτελεσματα σε περιπτωση ασθενειας) παντως σιγουρα σε αρκετες ασθενειες στα αρχικα σταδια φτανει απο μονο του ![]() απλα προσεξε η θερμοκρασια να ειναι σχετικα σταθερη και να μην εχει πολλα ανεβοκατεβασματα...γιατι οι μονομαχοι ειναι τρομερα ευαισθητοι στις διακυμανσεις θερμοκρασιας...
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι σταθερα στους 27.
μόνο το βράδυ πεφτει στους 24-25 κατι το οποίο νομίζω πως γίνεται και στο φυσικό τους περιβάλλον. Πάντως πάει καλά. Σήμερα λέω να τελειώσω και την προσθήκη αλατιού κάνοντας παράλληλα και μια γεναία αλλάγη νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα πήρα από τη ΠΣΦΕ πραγματικα φυτά.
Παρατήρησα αργά το βράδυ επιμονή του μικρού σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ενυδρείου. Εκανε επιθέσεις ο κύριος σε 2 μικρά σαλιγκάρια (φαίνεται το ένα στη φώτο και προφανώς μεταφέρθηκαν με τα φυτά). Να τα αφήσω μέσα η να τα απομακρύνω???? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 15-08-06 στις 18:17 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν τα αφήσεις, μπορεί να ζήσουν, αλλά ακόμα κι αν πεθάνουν, τουλάχιστον θα γίνουν τροφή για το ψάρι ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι σωστό? Και για να γυρίσουμε πάλι στο θέμα της θεραπείας με αλάτι ο μικρός αναρρώνει έχοντας έρθει σε νορμάλ κατά τη γνώμη μου επίπεδα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατι ? | γαυρος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 14-06-05 18:55 |
αλατι! | nhreas | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 3 | 22-03-04 16:52 |
ΑΛΑΤΙ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-03-03 23:24 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
Bila's tank | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 20-12-02 15:00 |