|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα σε αρκετά sites οτι όταν οι δίσκοι "είναι στην ανάπτυξη", καλό είναι να βρίσκονται σε σχετικά σκληρό νερό ωστε να αναπτύσσεται καλύτερα ο σκελετός τους (να έχουν αρκετό ασβέστιο κλπ) και όταν ενηλικιωθούν, να μαλακώνουμε/οξύνουμε (με την έννοια να το κάνουμε πιο όξινο) το νερό, ωστε να αναπαραχθούν.
Αλλοι (λιγότερα sites) λένε οτι από την γέννηση μέχρι την ενηλικίωση (δηλαδή πάντα) οι δίσκοι πρέπει να ζουν σε μαλακό και όξινο νερό. Εμένα πιο λογική μου φαίνεται η πρώτη άποψη, αλλά επειδή πρέπει να "κρατήσω και μια πισινή"... ![]() Ερωτώ : Οι δίσκοι μου είναι πιτσιρικάδες (5-6 εκατοστα). Εχω αυτήν την στιγμή, ΚΗ=6, GH=7, pH=6,7 (χρειάστηκε περίπου 1-1,5 μήνας "ήπιας προσαρμογής" ωστε να αλλάξουν αυτά τα χαρακτηριστικά από το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν - ΚΗ=9, GH=11, pH=7,3). Μου είναι πολύ εύκολο να κατεβάσω πχ το ΚΗ στο 4, το GH στο 5 και το pH κοντά στο 6 - η όλα αυτά ακόμα χαμηλότερα... Να συνεχίσω την "ήπια προσαρμογή" ωστε να φτάσω τις τιμές "που θέλουν οι δίσκοι", ή να κρατήσω τα πράγματα ως έχουν μέχρι να ενηλικιωθούν τα ψάρια... και μετά να φτιάξω "δισκάδικο νερό" ??? Και μια δεύτερη ερώτηση: Μπορεί κάποιος να μου δώσει αναλογία σκόρδου σε "DIY τροφή" ? Εχω φτιάξει ένα μίγμα με καρδιά βοδινού, συκώτι κοτόπουλου, μαρούλι, αγγούρι, σπανάκι, εμπορική τροφή για δίσκους, γαρίδα, αθερίνα και κόκκινο σκουλίκι. Πόσο σκόρδο (ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) να βάλω ? ![]() ΥΓ: Καλά, η καρδιά βοδινού δεν παίζεται... Λίγες φορές έφαγα τόσο νόστιμο κρέας ![]() ![]() ![]() ![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|