|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Η όλη προσπάθεια έγκειται στο να γίνει μία όμορφη και ταυτόχρονα οικονομική κατασκευή που να λειτουργεί ως dimmer.
![]() Λειτουργεί τέλεια ![]() Το σχεδιάγραμμα είναι του ΒΑΣΙΛΗ και θέλω να τον υπερευχαριστήσω για όλη την βοήθεια και ανοχή που έδειξε στις απορίες μου!! Για την λειτουργία της όλης κατασκευής χρειάζεται:
Από εκεί και πέρα λάμπες Τ5 ή pc, ακροφύσια για τις λάμπες και καλώδιο. Υλικά για το τροφοδοτικό των 18V:
Η συσκευή λειτουργεί ως εξής. Δίνουμε ρεύμα στο ballast μας κανονικά και οι λάμπες ανάβουν δίνοντας ένα απαλό τόνο στο ενυδρείο. Απο τη στιγμή που ενώνουμε τα 2 ασπρα καλώδια μεταξύ τους (προκαλούμε δηλαδη βραχυκύκλωμα) το dimmer αρχιζει να δίνει μέχρι να πιάσει τα 10V σε διαστημα 15-20 λεπτών. Και έτσι έχουμε την Ανατολή. ![]() Για την αντίστροφη λειτουργία (Δύση) αρκεί να απομακρύνουμε τις 2 επαφές του ασπρου καλωδίου και θα αρχίσει σε ενα ιδιο χρονικό διαστημα να μειώνει την ένταση τιυ φωτός των λαμπών. Για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ένα χρονοδιακόπτη επαφής, ο οποίος δηλαδή θα ανοιγοκλείνει την επαφή και θα κάνει το συγκεκριμένο βραχυκύκλωμα. Ακολουθούν φωτό... ![]() Στην τελευταία βλέπετε το χρονοδιακόπτη επαφής τον οποίο βρήκα εγώ τυχαία ψάχνοντας... σιγουρα θα υπαρχουν και πολλοι αλλοι... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Neoklis : 25-10-08 στις 14:13 |
Tags |
dawn/dusk, dimmer, sunset sunrise |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαρκεια Ζωης Power Compact | netblues | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 03-10-08 09:01 |
Power-Compact | pantzikis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 05-04-07 22:59 |
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ POWER COMPACT | NIDAL | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 11-04-05 15:26 |
power compact ....συνδεσμολογια!! | γαυρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 10-02-05 10:27 |
DIY Dimmer για λάμπες φθορισμού | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 13-01-05 00:08 |