|
|||
|
|||
![]()
Έχω ένα platy θηλυκό το οποίο έχει φουσκώσει αρκετά, έχει γίνει σχεδόν στρογγυλό, και τα λέπια του έχουν ανοίξει και είναι σχεδόν κάθετα στο σώμα του. Το ψάρι τρώει κανονικά ενώ εγκυο αποκλειεται να είναι αφου δεν υπαρχει αρσενικό platy στο ενυδρείο εδώ και 3 μήνες.Μετρήσεις κλπ όλα κανονικά! Έχετε καμιά ιδέα τί μπορεί να έχει;
|
||||
|
||||
![]()
dropsy εχει...αν ψαξεις στις ασθενειες υπαρχουν πολλα παρομοια θεματα
"Μη λογομαχήσεις ποτέ με ένα βλάκα.Θα πέσεις στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας ![]() "Το ¶ουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι απλά ζώα." ~ Θεοντoρ Αντόρνο |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπε και η Ριτα , μαλλον ειναι Dropsy.
Βγαλτο καλου κακου απο το ενυδρειο που εχεις τα υπολοιπα ψαρια, καθως μπορει να παρουσιαστει προβλημα και στα υπολοιπα.Ψαρια που εμφανιζουν τετοια συμπτωματα , δεν την βγαζουν για πολυ καιρο.Αυτο που μου κανει ομως εντυπωση, ειναι οτι το ψαρι σου δεχεται στην φαση αυτη τροφη. Βγαλτο απο το ενυδρειο αυτο και προσπαθησε να το παρακολουθεις, να δεις πως θα εξελιχθει η ολη κατασταση. |
|
||||
|
||||
![]()
Βάση της περιγραφής σου, είναι υδρωπικία (dropsy).
Η υδρωπικία είναι σύμπτωμα, όχι αρρώστεια (έτσι λένε οι ειδικοί). Εχω χάσει 3 ψάρια μέχρι τώρα απ' αυτό και μάλλον καταλήγω (από αυτά που ξέρω και έχω διαβάσει) ότι μάλλον είναι καταδικασμένο -αυτό γιατί όταν φτάσει σε αυτό το στάδιο το ψάρι, οι ζημιές των εσωτερικών οργάνων είναι τέτοιες, που δεν επανέρχονται, στο 99% των περιπτώσεων. Οσο γαι το αν τρώει, τα δικά μου έτρωγαν κανονικά μέχρι την τελευταία τους μέρα... Γρήγορη απομόνωση, λίγο ενυδρειακό αλάτι στο νερό του για ανακούφιση και ο θεός βοηθός... Ψάξε πολύ οτιδήποτε άρθρα γύρω από το θέμα Υδρωπικία, για να ενημερωθείς για τα περαιτέρω... (υπάρχει ένα καταπληκτικό άρθρο σχετικά της Mariel, που ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσεις. Ζήτησέ της το με π.μ.)
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα BGA κι εγω. | mikenuke | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 24-10-04 16:56 |
platy τσιμπάει χρυσόψαρο. | ThDam | Ζωοτόκα | 4 | 15-10-04 00:27 |
προβλημα στο νερο | Vasilis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 02-08-04 23:39 |
Εξωτερικο φιλτρο Fluval 203 με προβλημα ροης. | mikenuke | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 26-05-03 15:04 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!! HELP!!! HELP | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 00:34 |