|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!
Όπως έχω αναφέρει έχω ένα ενυδρειάκι 22lt με guppies (και 2 cardinals από σπόντα ![]() Λοιπόν, αρκετό καιρό τώρα έχω πρόβλημα με τα NO3. Συνέχεια στο 50.. Αλλαγές κάθε 5 με 7 μέρες, το φαγητό το περιόρισα κατα πολύ...αλλά τπτ.. Χθές σκέφτηκα να κάνω μία μέτρηση NO3 στο νερό της βρύσης μου.. Το αποτέλεσμα ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ...NO3 = 25 !!!!!! Αυτό είναι λογικό?? Να πάω να πάρω ένα άλλο test για σιγουριά? [Το τεστ είναι Tetra αγορασμένο από aquaristic] Ευχαριστώ!
|
||||
|
||||
![]()
Με το ίδιο τεστ δοκίμασε να τεστάρεις εμφυαλομένο.
Αν δεν σου δείξει 0 τοτε πέταξε το και πάρε καινούργιο. Πόσο καιρό έχεις το ενυδρείο? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εμφιαλωμενο νερό με νιτρικα? δεν το εχω δει ποτέ μου, αλλά συνηθως αυτό ειναι αποτέλεσμα μόλυνσης του υδροφορου ορίζοντα από λιπάσματα.
(πχ στη λαρισα το νερο ειναι έτσι και δεν το πίνουν) τωρα να το πουλανε αυτό το νερό συσκευασμένο??? το εχεις δει πουθενά? υγ δεν μιλάμε για ιχνη έτσι?... (που το τεστ σε καμμια περίπτωση δεν θα ανιχνευσει) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ανάλογα με την ακρίβεια του τέστ δηλαδή μπορεί και να πάρει ένα ελαφρό χρωματάκι |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν όμως η τιμή ήταν πραγματική τότε θα ήταν υπόθεση για τον Εισαγγελέα γιατί αυτό σημαίνει μολυσμένο εμφυαλωμένο νερό. Με τι τεστ έβγαλες 4,3? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
IRIS Λουτράκι
ΝΟ3= <5 ΝΟ2= <0,05 PH= 8,2 Ζαγόρι ΝΟ3= 3,9 ΝΟ2= 0 pH= 7,75 VIKOS ΝΟ3= 2,5 ΝΟ2= 0 pH= 7,62 πηγή paikou ΝΟ3= 0,6 ΝΟ2= - pH= 8,2 Μένει το ερώτημα Ποιο ειναι το μαξιμουμ ΝΟ3 που μπορεί να δεχτεί ο ανθρώπινος οργανισμός? |
|
||||
|
||||
![]()
Αναρωτιεμαι ποιοι ειναι αυτοι που αγοραζουν εμφιαλωμενο με νιτρικα στην Αθήνα οταν της βρυσης εχει ΠΟΛΥ λιγοτερα νιτρικά.
Μηπως όλοι το χρησιμοποιουν σε αλλαγές στα φυτεμένα τους? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπάρχει περίπτωση να έχει ΝΟ3=25 και να μην ειναι μολυσμένο ή χαλασμένο το τεστ? Δεν πρέπει να πάρει άλλο τεστ για σιγουριά? |
|
||||
|
||||
![]()
Πάρε ενα μπουκαλι νερό που να λεει απέξω οτι εχει πολυ χαμηλά νιτρικά.
πχ πηγή paikou ΝΟ3= 0,6 ΝΟ2= - pH= 8,2 πρακτικα θα πρεπει να σου δειξει μηδεν.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ΝΗ4<0,26 ΝΟ2<0,05 ΝΟ3<0,5 Πολύ καλή η ερώτησή σου. Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει την απάντηση; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
δεν διαφωνω, αλλά μερικές φορές τα εμφιαλωμενα ειναι εξισου σκληρά...
τα λένε και μεταλλικά. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά, αν πάρω εμφιαλομένο και το συγκεκριμένο test βγάλει NO3=0 τότε μιλάμε για μηνύσεις και τέτοια στο δήμο μου?!! Δύσκολο το βλέπω..!! Lasal α)το ενυδρειάκι είναι αυτό και είναι στημένο περίπου από μέσα Ιουλίου β)βρίσκω το ερώτημά σου πολύ ενδιαφέρον (πόσα NO3 'αντέχει' ο οργανισμός μας.Ας το ψάξουμε λίγο! Πάντως δεν είχα προσέξει ότι τα εμφιαλομένα γράφουν και για NO3. Αύριο κ όλας θα κάνω μία μέτρηση για ΝΟ3 στο πηγή paikou ή στο VIKOS (ό,τι βρω). Λέτε να κάνω και μία μέτρηση στο απιονισμένο που έχω? Λογικά και εκεί 0 πρέπει να δείξει, ε?
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!!
Μιας και το αυριανό μάθημα που δίνω το έχω...ψιλοκάψει...ασχολήθηκα επι τέλους (!) με τα τεστ!! Λοιπόν πήρα εμφιαλομένο Λουτράκι με ένδειξη ΝΟ3 3.9 και το μέτρησα με το τεστ που έχω... Η απάντηση ?! : ΝΟ3 = 25 mg/l ![]() Μπράβο στο aquariatic που μου στέλνει απ'τη μία ph τεστ για θαλασσινό (έχω αναφερθεί σε άλλο ποστ) και απο την άλλη λειγμένο τεστ ΝΟ3... Μάλλον είμαι τοοσο άτυχος.. Πάντως lasal με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δε βρήκα κάτι για το ποσό των ΝΟ3 που αντέχει ο οργανισμός μας. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν σε αυτό το post!
|
||||
|
||||
![]()
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Το test για ΝΟ3 που προμηθεύτικες από το aquaristic δεν είναι απαραιτήτως ληγμένο. Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, τα test για νιτρικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πολλές φορές έχουν μεγάλες αποκλίσεις από τις πραγματικές τιμές.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα νιτρικά στο πόσιμο είναι τα 50ppm, συνιστώμενο κάτω των 10.
Τις τιμές που αναγράφουν τα μπουκάλια μην τις θεωρείτε ως αξιόπιστες, είναι αναλύσεις του ΙΓΜΕ που γίναν πριν χρόνια και τώρα οι συνθήκες στους υδροφόρους ορίζοντες από όπου γίνεται η άντληση μπορεί να έχει αλλάξει. Καλύτερα πάρτε αποσταγμένο από το σούπερ-μάρκετ. Αν δείξει κάτω των 5ppm, μάλλον το τεστ πρέπει να είναι οκ. Αν και έχω ακούσει και για απάτες και σε αυτά τα νερά, οπότε τότε δανειστείτε από κάποια RO σαν τελευταία λύση.
81 lt ![]() 8 tiger barbs - 1 anchistrus - 3 ottos - 15 caridina japonica JBL Cristalprofi 250 external filter - DIY CO2, 3 x 15W Sylvania Gro-lux Το χαλίκι επειδή το ματιάσατε, πλέον μαύρισε από το κακό του... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
marine PH test vs freshwater PH test | DimmyF | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-05 23:44 |
Crash test | lasal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 14-01-05 22:52 |
Water test kit | yannis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 05-09-04 02:21 |
eheim co2 test | basilis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 23-06-03 11:24 |
Πρόβλημα με το tetra test analy set | FOUS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 15-05-03 17:03 |