|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Τα Μπλέ σαλιγκάρια Ramshorn - Planorbis rebrum var. blue είναι μια σπάνια χρωματική μορφή του είδους Planorbis rebrum.
Εδώ ένα από τα δικά μου: http://www.youtube.com/watch?v=B9VujEts05M Όταν είναι μικρά το χρώμα τους μπορεί να έχει απόκλιση αλλά καθώς ενηλικιώνονται γίνονται μπλε. Τα σαλιγκάρια αυτά δεν τρώνε υγιη φυτά. Μέγεθος: φτάνουν περίπου 2 cm Θερμοκρασία νερού: 4 - 30 ° C pH 6.8 - 8.0 Καλά είναι να υπάρχει ασβέστιο στο νερό η γενικά το νερό να είναι προς το σκληρό για να αναπτύσσετε σωστά το κέλυφος τους. Είναι γενικά ειρηνικά, όμορφα και εύκολα στην διατήρηση τους. Τρώνε τα υπολείμματα των τροφών αλλά θέλουν το βράδυ και την πλακέτα βυθού τους
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 20-12-24 στις 21:17 |
|
|||
|
|||
![]()
Απο κοντα εχουν πιο εντονα χρωματα! οι φωτογραφιες τα αδικουν!
|
|
||||
|
||||
![]()
μερικές φώτο... γιατί χάθηκαν από το αρχικό ποστ;
|
||||
|
||||
![]()
υπερβολικά όμορφα σαλιγκάρια !!!
μπορούν να τοποθετηθούν και σε γεννήτρα με νεογνά ?? και τέλος για ασβέστιο υπάρχει στα πέτ σοπ ή βάζω κάποιο άλλο προϊών !??? |
|
||||
|
||||
![]()
Για ασβέστιο υπάρχουν διάφορα προιόντα π.χ. ένα είναι το KENT MARINE TURBO-CALCIUM
http://www.kentmarine.com/products/k...bo-calcium.htm Τα σαλιγκάρια δεν πειράζουν ψάρια, οπότε ναι μπορούν να μπουν σε ενυδρείο γεννήστρα.
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 30-05-16 στις 22:26 |
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιες πρόσφατες φώτο από την νέα ΅΅βελτιωμένη΅΅ γενιά...
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφη ποικιλια (βεβαια, οχι για τυπους σαν κι εμενα που εχουν puffers
![]()
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη μπορουν σε γεννηστρα με νεογεννητα κονβικτ ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορούν να μπουν με γόνο που είναι μόνος του και για επιθετικά ψάρια έως μια ηλικία... τα Κονβικτ συνοδεύονται συνήθως από γονείς και οι γονείς
![]() Η απάντηση μου ήταν προς την ερώτηση του gkontos που έχει γκάπι. Τα σαλιγκάρια είναι άριστοι συγκάτοικοι με νεαρά ψάρια σαν τα γκάπι γιατί τρώνε ότι τροφή περισσεύει
|
||||
|
||||
![]()
ναι φίλε μου με τα γκάπις κανένα απολύτως πρόβλημα !! εγώ μαζί τα είχα
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ όμορφα και χάρη στον κ.Γιάννη έχω και εγώ τώρα!!!!
![]() ![]() |
![]() |
Tags |
σαλιγκαρια, ramshorn |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|