|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σας,
ειμαι αρχαριος και μόλις ολοκλήρωσα μια DIY κατασκευή ενυδρείου με διαστάσεις 60*40*45(υψος). Το έχω γεμισει ήδη μια φορά για να τεστάρω στεγανοτητα αλλά αυτό που ανησυχεί είναι ότι το πάχος του γυαλιού που χρησιμοποίησα είναι μόλις 3,5χιλιοστά. Τον πάτο τον έχω φτιάξει με διπλό τζάμι και έχω χρησιμοποιήσει σφήνες εσωτερικά και ενα σιδερένιο τσέρκι/πλαίσιο εξωτερικα στην βάση. Επειδή δεν θέλω να μαζευω 80 λίτρα απο το πάτωμα πιστευετε ότι είναι ασφαλές? |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι δεν τα εκοβες στα 5 χιλιοστα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι αρκετα επιφοβο. Με 5αρι θα ήταν αρκετα καλυτερα.
|
||||
|
||||
![]()
σύμφωνα με αυτό http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium όχι. Και 60*40*45 μου βγαίνει 108 λίτρα..
|
|
|||
|
|||
![]()
δυστυχως η πρωτη υλη που βρήκα (τσαμπα) ηταν 3,5 χιλιοστα γυαλί.
Σκεφτομαι να μην το γεμισω μεχρι πάνω. Αν το φτάσω μεχρι 35 ύψος βγαίνει 84 λιτρα και χρειαζομαι 4αρι απο ότι λεει το εργαλειο ( http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium) Το θέμα είναι ότι εχει πέσει πολύς κόπος για να κατασκευαστει(μαζι με καπακι απο πλεξιγκλας,λαμπες κτλ) αλλά δεν ειμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα γίνει το μπάμ...και έτσι το φοβαμαι! Εχετε ακουσει για κάποια παρόμοια περιπτωση με την δικιά μου και να δούλεψε??? |
|
||||
|
||||
![]()
Ένα 5ρι γυαλί δεν έχει και μεγάλο κόστος. 20-25 ε. Μπορείς να το κάνεις στις ίδιες διαστάσεις και να κρατήσεις τα υπόλοιπα. Τώρα γι αυτό, ίσως αν προσθέσεις κόντρες πάνω κάτω και καμιά μπορντούρα εξωτερικά, να γίνει λίγο πιο ασφαλές.. Αλλά και πάλι δεν είναι πολύ πιθανό να σπάσει από βράχο, χτύπημα κλπ?
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω σου λεω καλυτερα να πας σε 5αρι γιατι κι εγω σε προσφατο χαζεμα του ενυδρειου η πλατη ειχε ραγισει απο πανω μεχρι κατω και ηταν και 5αρι το γυαλι!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην απο οτι ξερω 3,5 χιλιοστα γυαλι δεν υπαρχει.Η 3 αρι η τεσσαρι ειναι.Εγω σε κανενα ενα ενυδρειο δεν θα εβαζα κατω απο 5αρι γυαλι,αλλα το συγκεκριμενο θελει 6αρι γυαλι.Και κατι αλλο,αν το κρατησεις ετσι,που δεν στο συνιστω,βγαλε το σιδερενιο τσερκι,γιατι σε ενα μηνα θα γεμισεις σκουρια παντου.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να το γεμίσεις 20 εκατοστά που είσαι οκ απο θέμα ασφάλειας, και να κάνεις ένα ωραιότατο paludarium
http://www.google.gr/search?hl=el&q=...w=1280&bih=544 http://www.aquatek.gr/vb/forumdispla...ysprune=&f=105
|
||||
|
||||
![]()
Ακομα και με 35 υψος, το 4αρι γυαλι ειναι με συντελεστη 2,5. Τα εργοστασιακα ειναι με συντελεστη 4. Που αμεσως σε παει στο 5αρι. Κατα τη γνωμη μου δεν θα το χρησιμοποιουσα ουτε εγω. Σε καμια περιπτωση. Και οπως προειπαν το κοστος ειναι πολυ μικρο για 5αρι γυαλι.
|
|
||||
|
||||
![]()
αμμο, κακτακια και τεχνητος ηλιος κι ειναι μια χαρα...
για ενυδρειο ετσι κι αλλιως δεν κανει αλλα δε χρειαεται να το πεταξεις ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στο κάτω-κατω όλοι όσοι έχουν ενυδρεία τα έχουν για "χαλαρωση" όχι για να τρέμουν ότι θα τους σπάσει απο στιγμή σε στιγμή. Παω για ανακατασκευή με +10 ποντους στο συνολικό μήκος και 6mm γυαλί. Το ήδη υπάρχον χωρίς το καπάκι του (για όποια χρήση νομίζει ο καθένας) το χαρίζω λόγω έλλειψης χώρου στο σαλόνι! Οσοι πιστοί προσέλθετε... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάχος του γυαλιού για σπιτικές δεξαμενές | panos1gr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 12-01-12 21:39 |
Προσαρμογη απο το 20λιτρο στο 80λιτρο! | @@nikos@@ | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 20-05-10 16:54 |
Νεο 80λιτρο και αποριες | Raven | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 17-09-07 12:36 |
καθάρισμα γυαλιού | Christos k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 15-11-06 16:16 |