![]() |
#1 |
Τι να βαλω Αρχαριος
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα
εχω ενα ενυδρειο 20 λιτρα το οποιο απο χτες το εχω και δουλευει χωρις ψαρια μεσα μονο με τα βακτιρια και σημερα λεω να βαλω μεσα κανενα ψαρακι τι μου προτεινετε? |
|
Εμφανίσεις: 2964
|
|
|||
|
|||
![]()
καλως ηρθες στην παρεα μας!πρεπει να στρωσεις πρωτα το φιλτρο σου!πηγαινε και διαβασε στο φορουμ για τους αρχαριους!μην βαλεις ακομα ψαρια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε 20 λίτρα δεν μπαίνει ψάρι, γαρίδες η σαλιγκάρια
|
||||
|
||||
![]()
Πρωτον δεν μπαινει ψαρι, δευτερον δεν θαχει στρωσει σε μια μερα, ειδικα με βακτηρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
όντως είναι πολύ μικρό το ενυδρείο, αν σε παίρνει αντικατέστησε το με ένα 60λιτρο τουλάχιστον τώρα που είναι νωρίς, αλλιώς του βάζεις αληθινά φυτά και πας μόνο σε γαρίδες και σαλιγκάρια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
20 λιτρα εναι θαυμασιο ενυδρειο μονο για νερο
![]() Φιλε μου λαθος επιλογη για ξεκινημα... Αν μπορεις προμηθευσου ενα 60ρι τουλαχιστο και διαβασε ολα τα αρθρα σχετικα με το στρωσιμο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το καταλαβα οτι ειναι λαθος επιλογη αλλα τι να κανω δωρο ηταν και τωρα προσπαθω να μην κανω λαθος επιλογες απο μονος μου ------------------------- ευχαριστω για τα σχολια σας παιδια διαβαζω δυο μερες για να μπορεσω να μπω στο κλιμα (αν και τωρα για αρχη κινεζικα ειναι για εμενα) ελπιζω να βρω κατι καλο να το κανω ισως και η λυση για γαριδαδικο δεν ειναι και ασχημη ιδεα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη akis_chatzi : 27-09-12 στις 21:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οτι απορια εχεις ρωτα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν το αφησεις να δουλεψει κανα διμηνο, στρωσεις το φιλτρο και βαλεις μερικα φυτα μπορεις μετα να φτιαξεις μια χαρα γαριδαδικο
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() χαχα και τι να τουλεγα ρε συ, να βαλει αυριο γαριδες και μεθαυριο να τις δει να βλεπουν τα κερατοφυλα αναποδα? Εκτος των αλλων θελει και υπομονη το χομπυ...
|
|||
|
|||
![]()
Κοίτα...αν υπαρχει καποια περιπτωη να μην θελεις να βαλεις μεσα γαριδες ή σαλλιγγαρια,μπορεις να το κανεις μονο φυτεμενο! Χωρις ψαρια! Εχω δει πολλα ενυδρεια (ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ) που ειναι μια ζουγκλα! Γεματο φυτα δηλαδη, αλλα χωρες ζωακια μεσα! Αλλα θελει πολυ διαβασμα ενα φυτεμενο...
|
|
|||
|
|||
![]()
γενικα υπομονη εχω αμα ειναι να γινει κατι καλο
και ετσι οπως το εχω χωρις ψαρια μεσα μονο με ενα ψευτικο βραχο και 2 ψευτικα φυτα μια χαρα ομορφο ειναι απλα να ρωτησω κατι αλλο ετσι οπως ειναι και δουλευει χωρις ψαρια μεσα στρωνει?? η πρεπει να κανω και κατι αλλο? |
|
||||
|
||||
![]()
Στρωσιμο ενυδρειου εννωουμε να τρεχει το φιλτρο και να αναπτυχθουν μεσα σε αυτο τα καταλληλα νιτροποιητικα βακτηρια. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
Για να γινει αυτο πρεπει να υπαρχει η τροφη τους (αμμωνια) ωστε να ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 Αφου στρωσει το φιλτρο και οι μετρησεις μας ειναι σωστες (ριχνοντας μεσα 2-3 ppm αμμωνιας να εχουμε σε 24 ωρες 0 αμμωνια, 0 νιτρωδη και η ποσοτητα της αμμωνιας να εχει μετατραπει σε νιτρικα) τοτε το φιλτρο θεωρειται στρωμενο. (Με τη κλασσικη μεθοδο η διαδικασια κραταει περιπου 3 βδομαδες). Επειτα οταν λεμε για στρωσιμο βυθου εννωουμε ο βυθος να αποικηθει με μια καλη ποσοτητα ετεροτροφων βακτηριων (ειναι διαφορετικο ειδος). Επειδη εδω δεν εχουμε τροπο μετρησεων ενα ασφαλες διαστημα ειναι γυρω στους 2-3 μηνες. Και οι δυο κυκλοι μπορουν να επισπευθουν με χρηση μπολιου (με στρωμενα υλικα απο ενυδρειο που τρεχει καιρο) ------------------------- τελος τα πλαστικα διακοσμητικα απαγορευονται στα ενυδρεια, μονο φυσικα πραγματα (φυτα, ξυλα πετρες κτλ)
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 28-09-12 στις 10:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο βυθό είναι πολύπλοκες για να τις αναλύσουμε, αλλά κι εδώ βασικά τα αυτότροφα μας νοιάζουν πιο πολύ.
|
||||
|
||||
![]()
Οχι αν το κανει γαριδαδικο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για το γαριδάδικο μιλάω και για οποιοδήποτε άλλο.
|
||||
|
||||
![]()
Αν το κανει γαριδαδικο δεν τον ενδιαφερει πιο πολυ ο βυθος? Δεν ειναι ειδε αμμωνια 0 στα τεστ, αντε εβαλε γαριδες. Πιο πολυ τον ενδιαφερει ο βυθος. Ετσι δεν ειναι? Αυτο λεω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνήθως 1.5-2 μήνες είναι οκ Εναλλακτικά θα μπορούσες να συντηρήσεις οριακά έναν μονομάχο, με πολύ φροντίδα (εννοείται πως πρώτα θα στρώσεις το ενυδρείο)! (γνωρίζοντας, θεωρητικά πάντα, τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα τόσο μικρό ενυδρείο) (Προκαταβολικά συγνώμη με όσους διαφωνούν με την άποψη μου, αλλά εφόσον το 20λιτρο είναι το δεδομένο, δεν γίνεται να προτείνω στον φίλο να πάρει μεγαλύτερο ενυδρείο) Νομίζω πως εφόσον σου αρέσει το χόμπι, κάποια στιγμή θα αποφασίσεις μόνος σου να αγοράσεις κάτι μεγαλύτερο Αλλά δεν γίνεται να γνωρίσεις το χόμπι, έχοντας στο ενυδρείο μόνο νερό! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μα για το βυθό λέω κι εγώ! ¶μα δεν έχει στρωθεί ο βυθός, δηλαδή να έχει αποικιστεί από νιτροποιητικά βακτήρια τότε ο κίνδυνος βρίσκεται στις μικρές ποσότητες αμμωνίας που θα βγαίνουν από εκεί από τις τροφές, από ενεργά υποστρώματα πιθανώς κλπ, παρόλο που όταν κάνει μετρήσεις δε θα βλέπει αμμωνία, γιατί μετά αναλαμβάνει το φίλτρο. Απλά επειδή οι γαρίδες κινούνται ακριβώς εκεί μπορεί να δημιουργηθεί θέμα και ομοίως και για τα κόρι ή γενικά για τα βυθόψαρα. Kick start στο βυθό δίνουμε μπολιάζοντάς τον είτε με χαλίκι ανακατεμένο είτε κανονικά με μούργα από το φίλτρο ανάμεσα σε δύο στρώσεις χαλικιού. Βέβαια, ακριβώς επειδή τα πράγματα στο βυθό είναι πιο πολύπλοκα είναι πιο σωστό να περιμένουμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
να βαλω?????????? | gianniwpopi | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 21-05-12 00:09 |
NEO 55 ΑΡΙ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ; | tzortzisj | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 30-06-10 15:49 |
Να βαλω η να μη βαλω?? | alex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 22-01-10 23:21 |
τι να βαλω; | μελινακι | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-03-08 02:27 |
Τι να βαλω?? | skorpion | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 25-02-03 21:25 |