![]() |
#1 |
Απορία με υγρά τέστ της Sera
![]() Αξιολόγηση:
![]() Μόλις ξεκίνησα να κάνω της πρώτες μετρήσεις του νερού μου με το νέο μου aqua-test box της Sera. Η πρώτη εικόνα; Απογοήτευση (γιατί να συμβαίνει συνέχεια αυτό στους αρχάριους
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
|
Εμφανίσεις: 6542
|
|
|||
|
|||
![]()
καταρχην τσεκαρεις την ημερομηνια ληξεως
|
|
||||
|
||||
![]()
το νερο τις βρυσης σου ειναι 7,5-7,6 μην πολυεμπιστευεσαι τα σερα ηρεμησε και απολαυσε το.
|
|
|||
|
|||
![]()
της δικιας μου ειναι 8, με ΑΠΙ
|
|
||||
|
||||
![]() και στην κηφισια 8,2 καθε περιοχη εχει αλλες μετρησης. |
|
|||
|
|||
![]()
τα υγρα τεστ δεν γινεται να εχουν ακριβη μετρηση, απλα βλεπεις ποσο πιο πανω η κατω βρισκεσε σε σχεση με την προηγουμενη μετρηση που ειχες κανει.
|
|
||||
|
||||
![]()
06-15
------------------------- Το ηλεκτρονικό μου βγάζει 7,6 στης βρύσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 02-09-12 στις 11:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αρα δουλευει σωστα και τα τεστ να τα βλεπεις σε ηλιακο φως οχι σε δωματιο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Έβαλα και κάποιες φωτογραφίες για να δείτε και εσείς. Τις έχω βγάλει έξω στο μπαλκόνι. Στις οδηγίες γράφει να τα βλέπω σε ηλιακό φώς αλλά οχι σε απευθείας ηλιακή ακτινοβολία. Για πείτε ρε παιδιά, εσείς τι βλέπετε; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 02-09-12 στις 11:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τεστ σερα δεν είχα ποτέ, αλλα τροπικ μαριν που έχω τώρα πρέπει να βλέπεις απο πάνω στον δοκιμαστικό σωλήνα..
Μήπως είναι αυτό?? Γιατί στα 5ml που έχεις είναι ποιο πλατύ παρά βαθύ, οπότε απο πάνω θα φαίνεται πιο ανοιχτό το χρώμα..
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Skydiver;688072]Ναι αλλά αν έχω 7,4 και μου δείχνει 8,5 δεν πρέπει να κάνω κάτι για αλλάξω αυτές της συνθήκες, αν δεν ξέρω το 7,4; Και ας πούμε ότι το σωστό PH το γνωρίζω λόγο του ηλεκτρονικού. Αν έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση, γιατί 1,1 για PH πιστεύω πως είναι πολύ μεγάλη απόκλιση, στα υπόλοιπα τεστ που δεν θα γνωρίζω τις πραγματικές τιμές τι θα κάνω; Αν κάτι μου βγάζει πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό δεν θα πρέπει να το διορθώσω; Μάλλον τσάμπα έδωσα το 50άρι....
------------------------- την ακριβη μετρηση μονο με εργαστηριακες μετρησεις μπορει να τις γνωριζεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και εγω τωρα αυτο θα εγραφα, μαλλον δεν τα κοιτας καλα τα τεστ. πρεπει να το κοιτας απο πανω... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Με αυτό τον τρόπο, πραγματικά ταιριάζει με το 7,5 ![]() Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!!!!!! Συνεχίζω με πολύ ζήλο τα υπόλοιπα 9 τεστ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αποκλείεται να είναι ολόκληρη ιστορία πάντως και να μην το αναφέρει στις οδηγίες
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορεις να στηρίζεσαι πολυ στις τιμες που δινει το phμετρο αν η πραγματικη τιμη του ph ειναι εκτος των οριων των υγρων καλιμπραρισματος!
Θα πρεπει να παρεις ενα υγρο καλιμπραρισματος πανω απο 8 ωστε να εισαι μεσα και να εχεις πιο ακριβεις μετρησεις (με το ηλεκτρονικο phμετρο)!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Λοιπόν, τελείωσα με τις μετρήσεις και τις βάζω στο θέμα που είχα ανοίξει, για το πρόβλημα με τα φυτά μου. Δείτε και πείτε μου γνώμες. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους ξανά!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() |
Tags |
aqua-test box, Μετρήσεις, phmeter, sera |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τέστ | Παναγιώτης Κ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-12-11 13:01 |
Τέστ... | Stefanos098 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 06-12-11 15:30 |
Πρόβλημα με υγρό τέστ | mikrosaquaristas | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 10-02-11 17:12 |
Υγρά τέστ? | tsoui | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 01-02-11 22:13 |
Ποιά Υγρά Τέστ; | Synthercat | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 25-02-09 21:40 |