![]() |
#1 |
Στρωσιμο ενυδρειου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα σε ολους ξεκιναω ενα ενυδρειο και ως αρχαρια ζητω τις υποδειξεις σας.Διαβασα τα θεματα για το στρωσιμο του ενυδρειου με αμμωνια αλλα δεν καταλαβα απολυτα τη διαδικασια ετσι πηγα σε ενα πετ σοπ σημερα ευελπιστωντας να μου εξηγησουν τι πρεπει να κανω.Η κοπελα εκει ομως μου ειπε οτι το νερο μπορει να ωριμασει μονο του με τον καιρο χωρις την προσθηκη αμμωνιας κτλ και οτι κατι τετοιο ειναι προτιμοτερο.Θα ηθελα τις γνωμες σας και αν τελικα πρεπει να ακολουθησω τον τροπο με την αμμωνια ποια ειναι τα πρωτα βηματα που πρεπει να κανω;Ευχαριστω εκ των προτερων.
|
|
Εμφανίσεις: 5941
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τι ακριβώς δεν έχεις καταλάβει? Έχεις διαβάσει αυτό και αυτό? |
|
|||
|
|||
![]()
Εισαι δλδ της αποψης οτι το ρτωσιμο πρεπει να γινει με αμμωνια.αυτο διαβασα αλλα μπερδευτηκα λιγο.αρχικα πρεπει να αγορασω αμμωνια κ τεστ;απο που τα προμηθευομαι και ποσο περιπου κοστιζουν;
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλό θα ήταν να βάλεις μια αγγελία ότι ζητάς μπόλι και κάποιος θα βρεθεί από την Θεσσαλονίκη που να σου δώσει...!!!! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ενταξει παιδια καταλαβα πως η κοπελα τελικα ειχε αδικο.Σχετικα με το μπολιασμα λεει πως ειναι καλο να το αποφυγω στην διαδικασια στρωσιματος επομενως ειναι κατι που δεν με αφορα ακομα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι ενυδρείο έχεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Κατανοητο.Το ενυδρειο ηταν φιλου που μου το χαρισε κ το μονο που γνωριζω ειναι πως ειναι 90 λιτρα τιποτα παραπανω.
|
|
|||
|
|||
![]()
οι τιμες των τεστ ειναι μια πονεμενη ιστορια, αλλα δυστηχως τα τεστακια ειναι αναγκαια. αν μπορεις να βρεις απο ebay ακομα καλυτερα, εχουν τεραστια διαφορα στην τιμη. εγω εδωσα ενα κατοσταρικο για τα τεστ της απι, εσυ προς το παρων αγορασε μονο για αμμωνια-νιτρωδη-νιτρικα, πεχα και σκληροτητες αστα για αργοτερα. το στρωσιμο μπορεις να το κανεις με αμμωνια η και με τροφη για ψαρια, διαβασε εδω μεσα για να καταλαβεις τη διαδικασια. το στρωσιμο χοντρικα μπορει να ολοκληρωθει σε εναμιση με δυο μηνες και τοτε οι τιμες που θα σου δειχνουν τα τεστ θα ειναι αμμωνια 0, νιτρωδη 0, νιτρικα απο 5 και παραπανω.
αν μπορεις να βαλεις μπολι ακομα καλυτερα, ξεμπερδευεις αμεσως. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
θα κανω μια ερευνα αγορας γυρω απο τα τεστ.Ευχαριστω ολους που βοηθησατε βραδυατικα.αυριο θα αγορασω τα προς το παρων απαραιτητα κ θα ξαναποσταρω .
|
|
|||
|
|||
![]()
οταν λες ολο το σετ, τι εννοεις? μηπως το μαστερ κιτ της απι + τις σκληροτητες? αν ειναι ετσι να σε εχω υποψιν οταν θα χρειαστει να ξαναγορασω. εγω πληρωσα το μαστερ κιτ 65ε + gh-kh + co2 κοντα στα 100ευρω.
![]() ------------------------- τωρα το ειδα οτι πηρες της απι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρηστος Ζ. : 14-03-12 στις 02:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Έδωσες πολλά Χρήστο...
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ουτε το ενα ουτε το αλλο, Η διαγνωση ηταν που τρελλανε. Το ενυδρειο ομως μπορει να στρωσει και μονο του. Απλα θελει πολυ περισσοτερο χρονο και προσεκτικη και παλι εισαγωγη ψαριων.
|
||||
|
||||
![]()
Πώς ακριβώς;
|
|
||||
|
||||
![]()
Παντου.
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που προτείνω δεν έχει για gH και kH
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρωσιμο ενυδρειου | lordpektroni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 17-01-12 23:56 |
Στρωσιμο ενυδρειου | ΝΙΚΟΣ 13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-04-11 12:39 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | m3expert | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-05-09 17:49 |
Στρωσιμο ενυδρειου | parashos_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 10-01-08 09:56 |
Στρωσιμο Ενυδρειου | Gorgi | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 14-12-04 13:39 |