![]() |
#1 |
Πριν την καταστροφη
![]() Αξιολόγηση:
![]() Παιδακια καλησπερα περα ως περα και Βοηθειααααα!!!!:
ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:.....JuwelRekord 60 ΕΞ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:.....61X31X36cm ΚΑΘΑΡΑ ΛΙΤΡΑ:.....50 (68 μικτά) ΒΥΘΟΣ/ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ:.....Dennerle Crystal Quartz Gravel / υποστρωμα της serra ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:.....1 ρίζα, 2 μεγάλες πέτρες ΨΑΡΙΑ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ:.....4-5 ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ τα οποια ψοφησαν ΦΥΤΑ:.....βαλσνεριες ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ:.....- ΦΩΤΙΣΜΟΣ & ΦΩΤΟΠΕΡΙΟΔΟΣ:.....1 Χ 15 Watt για 8-9 ώρες ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:.....29 ΦΙΛΤΡΟ & ΥΛΙΚΑ:..... 1. Μπλε σφουγγάρι (το καινούριο) 2. substrat pro 3. Μπλε σφουγγάρι (το παλιο) 4. Λευκό βαμβάκι Αφου ξεκοκαλισα το φορουμ με ατελειωτες εργατοωρες διαβασματος (ουτε στις πανελληνιες τοσο) ειπα:ευκολο το να φτιαξεις ένα σωστο ενυδρειο ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Εμφανίσεις: 6376
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ΝΟ3 λογικό να είναι στα ύψη, με σχεδόν ολική αλλαγή νερού θα τα δεις εκεί που πρέπει. Μήπως ρίχνεις πολλή αμμωνία, πόσο σου δείνει το τεστ ότι έχει το ενυδρείο σου όταν ρίχνεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
θερμοκρασία 29?????
|
|
|||
|
|||
![]()
Στην αρχη προσπαθουσα να την κραταω NH3/NH4 σταθερη στο 3-5 mg και από την ωρα που αρχισε και επεφτε ριχνω με την συριγκα 1 ml που μετα από μια ωρα είναι περιπου 1 mg το οποιο μεχρι την άλλη μερα εχει γινει μηδεν.Τωρα για την θερμοκρασια διαβασα ότι οσο πιο κοντα στο 30 τοσο πιο γρηγορα θα ολοκληρωθει ο κυκλος……
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsapleouras : 19-03-12 στις 20:15 Αιτία: ορθη επαναληψη |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα έκανα μια καλή αλλαγή, ώστε αν τυχόν έχουν αυξηθεί οι συγκεντρώσεις ουσιών που δυσκολεύουν την ανάπτυξη των βακτηρίων να απομακρυνθούν και θα συνέχιζα με την αμμωνία. Καλά έκανες για τη θερμοκρασία, απλά ίσως να είναι και αυτή λόγος για το σάπισμα στις βαλισνέριες, αν και γενικά αντέχουν. Περίμενε και καμιά άλλη γνώμη αν θες.
Και καλώς ήρθες (ξεχάστηκα)! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι δεν ψαχνεις για μπολι να ξεμπερδευεις; ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- Ρε στο μυαλο μου εισαι!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsapleouras : 19-03-12 στις 20:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Α ναι, έχουμε και τον Γιώργο που άμα δε δει τα βακτήριά του σε όλα τα ενυδρεία της Αθήνας δε θα ησυχάσει! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχαχα!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν και επισης αρχαριος (αν πω τιποτα στραβο ας με διορθωσουν οι εμπειροτεροι), ειχα και εγω αναλογες αποριες πριν λιγο καιρο που εστρωνα για πρωτη φορα με αμμωνια ενα ενυδρειο 22 λιτρων, οι λυσεις των οποιων μπορει να σε βοηθησουν.
Απο θερμοκρασια πιστευω καλα εκανες, εγω το ειχα στους 32, αλλα οταν αρχισα να βαζω φυτα, το ερηξα στους 25-26 για να μην καουν. Η βαλισνερια μου ειχε τα μαυρα της τα χαλια παλιοτερα, μετα απο θεραπεια με αυξηση της θερμοκρασιας στους 30 για καποιες ημερες. Ισως να οφειλεται σε αυτο. (σε καλυψαν οι υπολοιποι βλεπω σε αυτο) Τωρα περι των μετρησεων, μπορει να ειναι καλυτερα να αφησεις δυο-τρεις ημερες τα βακτηρια να κανουν τη δουλεια τους, ωστε να μηδενιστουν και τα νιτρωδη και να εμφανιζονται μονο νιτρικα στα υψη. Συνεχεις μετρησεις ειναι απαραιτητες, φυσικα. Δες ενα post μου που αφορα την σχεδον ιδια απορια που ειχα προς το τελος του στρωσιματος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60350 Ισως απλα να ειναι μεγαλη η ποσοτητα της αμμωνιας για τη βιολογια του φιλτρου σου και να μην μπορει να την υποστηριξει ευκολα. Δωσε λιγο χρονο στα βακτηρια σου. Εγω αυτο εκανα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αδικα ζοριζεσαι! καλη συνεχεια παντως! |
|
|||
|
|||
![]()
μισο λεπτο σκεφτομαι.......Λοιπον λεω να το αφησω χωρις αμμωνια 2-3 μερες(ελπιζω τα οποια βακτηρια εχουν δημιουργηθει να μην πεθανουν απο την πεινα) και εαν και τοτε δεν δω προκοπη τοτε θα κατηφορησω στο πεδιον του αρεως
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω σκεφτομαι να κανεις μια αλλαγη νερου 100% και να βαλεις ψαρια ...
Αν τις πρωτες μερες μετρας αμμωνια και ΝΟ2 τοτε κατηφορισε προς το Πεδιον του Αρεως!! ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
οκ!Ευχαριστω πολυ!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... βοήθεια | Spacie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 27-10-11 18:50 |
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΚΡΙΜΠΕΝΣΙΣ | VITO | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 15-10-11 15:46 |
Καταστροφη | Tricky | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 11 | 05-10-08 17:54 |
καταστροφη ολοκληρωτικη | ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 0 | 19-03-08 12:58 |
Καταστροφη :( | Mitsos | Malawi | 22 | 05-09-06 08:00 |