|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν...
μου κόλλησε μετά από μια παρουσίαση που έκανε ενα παλικάρη εδώ ... να φτιάξω ένα nano reef. ¶ρχισα λοπον να συγκεντρώνω το τι θα χρειαστώ. Κατάληξα σε έπιπλο που θα φτιάξω εγώ. Και λέω να πάω σε μια τέτοια έτοιμη λύση για την γυάλα. (είτε 30χ30 είτε λίγο μεγαλύτερο) Έχω μιλήσει με το κατασκευαστή και θα μου κάνουν όποια τυχόν μετατροπή ζητήσω όπως επίσης να είναι στεγανό. Με τα μεταφορικά του έρχεται στο Ηράκλειο με τελική τιμή (στεγανό) 45¤ όλα μέσα (συν του αν ζητήσω κάποια μετατροπή). Λογικά θα τους ζητήσω να κάνουν πατούρες στην ανοιχτή πλευρα και να κόψουν ένα έξτρα κομμάτι που θα χρησιμέψει ως προστασία απο υδρατμούς κλπ. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής. Δνε έχω καταλήξει ακόμα αν θα το κάνω γαριδαδικο με μοσσ ή ριφ με μια ανεμονα και ενα κλόουν. Οπότε ρωτάω. Θα ήταν καλύτερα να βρω ένα κρεμαστό εξωτερικό φιλτράκι ή να πάρω κάνιστρο? Προσωπικά θέλω να αποφύγω το κάνιστρο για να γίνει όσο πιο μαζεμένο από σωλήνες γίνετε. Επίσης στο θέμα του φωτισμού σκέφτομαι να βάλω μέσα λεντοταινία. Λογικά... με μια του μέτρου θα κάνουμε δουλειά τι λέτε? Αυτά.. περιμένω προτάσεις. υ.γ. Το εγχείριμα θα το βάλω μπροστά μετα το πάσχα. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τη γυάλα και μόνο η άποψή μου είναι να μην πάρεις από plexi και σίγουρα όχι τόσο λεπτό. Τέτοιο μέγεθος το κάνεις και μόνος σου από τζάμι 5mm και έρχεται και πιο φθηνό και χωρίς τα αρνητικά του plexiglass.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω μέχρι τωρα νόμιζα οτι ειχε μονο θετικά!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Χαράσσεται εύκολα, στραβώνει από την πίεση του νερού πολύ πιο εύκολα, κιτρινίζει με τον καιρό... είναι πλαστικό ρε παιδί μου όπως και να το κάνεις! Όχι ότι δεν μπορείς να έχεις ένα ωραίο (μικρό) ενυδρείο από plexi, αλλά δεν είναι και η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάς και τη διαφορά στην τιμή... είναι διπλάσια από το τζάμι! Για τα λίτρα που θες άμα κολλήσεις μόνος σου τζάμι θα σου βγει 15-20 ευρώ μαζί με τη σιλικόνη. Και με τα υπόλοιπα λεφτά φτιάχνεις άλλο ένα δίπλα και έχεις κι άλλο είδος γαρίδες!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ακούσει πως μπορεί να θολώσει (και να μην καθαρίζει) και επίσης στραβώνει με την ζεστη. Συμφωνώ και εγώ για τζάμι. Δεν χρειάζεται 5αρι, μπορείς και πιο ψιλό.
|
||||
|
||||
![]()
ακυρο λοιπον το πλεκσιγκλασ....
παμε σε τζαμι... καλυτερα.... εχω εμπειρια.. θα το κανω μονος..... για πειτε λοιπον... φωτισμο τι κανουμε? φιλτρο... κρεμαστο ή κανιστρο? |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε και εγω Plexiglass εχω αλλα ειναι σκετη ....κια....
δεν ειναι τοσο καθαρη η οψη του με τον καιρο....δεν εχει κρυσταλινη θεα και τα λοιπα....δοκιμασε καλυτερα οπως προειπαν τα παιδια κανονικο γυαλι... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για φωτισμό θα σου έλεγα μια λάμπα led σαν αυτή που τη βρίσκεις στο houseofled.gr
Εγώ θα έφτιαχνα και sump, αφού θα έχεις βάση, έστω ένα μικρό να αυξήσεις έτσι τα συνολικά λίτρα και να έχεις μεγαλύτερη σταθερότητα στο συστημά σου, να κρύψεις εκεί και όλων τον εξοπλισμό που θέλει το θαλλασινό ενυδρείο. Φαντάσου φίλτρα, σκίμμερ θερμοστάτες, κυκλοφοριτές σε γυάλα 30χ30. Τα βάζεις όλα στο sump (και άνθρακα και αντιφώσφωρο) δεν πέρνεις κανένα φίλτρο και στη γυάλα χαίρεσε μόνο τα ζωντανά σου. Κάνεις υπερχείλιση μία σαν αυτή και για κυκλοφορία στο κυρίως ενυδρείο θα έχεις μόνο την επιστροφή, Γλυτώνεις έτσι και την αγορά κυκλοφοριτή. Καλή επιτυχία |
|
||||
|
||||
![]()
Και αμα θελεις να το κάνεις πολύ στυλάτο μπορείς να πάρεις τζάμι τύπου "clear". Αμα δεις τα τζάμια απο την κόψη τους, έχουν μια πρασινίλα. Το clear είναι αχρωμο. Αυτό σημαίνει οτι δεν αλλοιώνονται ούτε ελάχιστα τα χρώματα.
Για φωτιστικό: και πέρνει τετοιες λάμπες, και αν το θες για γλυκό κανει μια χαρά μια απλή κιτρινωπή τετοια λάμπα. Επίσης μπορείς να πάρεις αυτο ακριβώς απο τα ΙΚΕΑ (δεν ξέρω αν υπάρχει εκει) με 6¤. Αυτό τρέχω στο 30αρι με τις γαρίδες, με μια λάμπα οικονομίας και είναι όλα όμορφα! Βεβαια δεν έχω και απαιτητικά φυτάκια. Φιλτρανση ότι σου είναι πιο απλό και οικονομικό! Ή ενα εσωτερικό κινέζικο ή ενα κρεμαστό eheim (για τα οποιά ακούγονται πολύ καλα λόγια! (όλα αυτά για γλυκο, για θαλασσινό δεν γνωρίζω! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν παίρνεις αυτό: http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1632 περίπου στα ίδια χρήματα;Και με το καπάκι του.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() συγγνωμη αλλα μου αρέσει να αντιμετωπιζω το χομπυ λιγο διαφορετικά.... |
|
||||
|
||||
![]()
Με αυτή την απάντηση πάω πάσο!!!
Σίγουρα, άλλη ικανοποίηση σου δίνει το δικό σου χειροποίητο, αλλά κάποιες φορές πιστεύω ότι είναι καλύτερες και πιο ασφαλείς οι έτοιμες λύσεις. Οπότε προχώρα όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω και καλή επιτυχία. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορεί να σου κοστίσει καμιά φορα λίγο παραπάνω... μπορεί λιγότερα... μπορεί να χρειαστεί να το χαλάσεις και να το ξαναφτιάξεις... αλλά οταν τελικά το καταφέρεις.... (για μένα τουλάχιστον) η ικανοποιήση είναι τρελη!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
δεω εισαι ο μονος.............
|
||||
|
||||
![]()
σίγουρα δεν είσαι μόνος
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χμ, εξαρτάται τι φτιάχνεις. Εγώ τα επιπλάκια που έχω φτιάξει (1 κρεβάτι, 2 ντουλάπες μέχρι το ταβάνι και 2 βάσεις - έπιπλα ενυδρείου) μου ήρθαν ΠΟΛΥ φτηνότερα απ' ότι αν τα αγόραζα. Τα έφτιαξα και όπως ήθελα, όχι όπως ήθελαν οι άλλοι. Μόνο το φινίρισμα δεν είναι τέλειο, αλλά στα επόμενα θα τα πάω καλύτερα. Και μου έφαγαν και αρκετό χρόνο γιατί πήγαινα ψάχνοντας. Η χαρά; Τεράστια. ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω φτιαξει 2 ενυδρεια και ενα εξωτερικο φιλτρο.
ειμαι πολυ χαρουμενος και ικανοποιημενος με τον εαυτο μου.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
NANO 30L | petros | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 19 | 24-03-10 09:22 |
βοήθεια στην κατασκεύη ενυδρείου | george82 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 04-02-09 01:07 |
Σκούπα βυθού με αεραντλια -=Κατασκεύη=- | Dolkin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 26-05-08 04:09 |
Νέο nano | koursaros7 | Nano Reef | 5 | 29-12-07 18:37 |