|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά,
μιας και πήρα φόρα ας γράψω κι εδώ. Μπορείτε να με γνωρίσετε εδώ και να δείτε το ενυδρείο μου. Στα του θέματος τώρα, θέλω να μου πείτε τι φυτά να βάλω για μπροστά και θέλω στη μέση να βάλω 1 με κόκκινα φύλλα για να δώσει χρώμα αλλά δεν ξέρω τι.. Από ψαροσύνθεση τι προτείνετε? Το σκεπτικό μου το έχω γράψει στο παραπάνω link.. |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα φιλε μου ένα ενυδρείο 54 lt είναι ένα πολύ καλο ενυδρείο για να γίνει φυτεμένο υψηλών απαιτήσεων αλλα σίγουρα είναι ακατάλληλο για μεγαλόσωμα ψαράκια
το τι φυτά θα βάλεις εξαρτάται οπό τον εξοπλισμό , το φωτισμό τι λίπανση και τις routines που σκέφτεσαι να ακολουθήσεις ρίξε μια ματια εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46120 το επόμενο ενυδρείο που θα φτιάξω θα είναι ένα μικρό φυτεμένο γαριδαδικο υψηλών απαιτήσεων από τα ωραιότερα ενυδρεία για όσους δεν έχουν πολύ χορό |
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο γαρίδες δεν θέλω να βάλω οπότε μάλλον θα πάω σε 2 κοπαδάκια μικρόσωμα ψάρια.
Όσο για τα φυτά έχω το σύστημα της SERA για CO2 με τις ταμπλέτες γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με μπουκάλες, άσε που δεν έχω και χώρο.. Από φωτισμό το ενυδρείο είχε μια 11watt λάμπα άσπρη η οποία πιστεύω ότι θα χρειαστεί αλλαγή αλλά δεν ξέρω ακόμα τι να επιλέξω. Για λίπανση έχω κάτι σταγόνες που λένε να ρίχνω κάθε 4 εβδομάδες, ακόμα έχω βάλει υπόστρωμα κι ένα ακόμα σαν χαλίκι με θρεπτικά συστατικά για τα φυτά. Από αλλαγές το κλασικό 30% 1 φορά την εβδομάδα. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν έχω δοκιμάσει το σύστημα με τις ταμπλέτες σίγουρα θα είναι πιο ασύμφορο και όχι τόσο αποδοτικό όσο μια μπουκάλα ,
στο ενυδρείο σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τι φωτοσύνθεση και το flourish exel κανε μια πατέντα στο καπάκι να βάλεις μια ενθδρειακη λάμπα για φυτά τέτοιες λάμπες πιο οικονομικές μπορείς να βρείς και σε γνωστά μαγαζιά ηλεκτρολογικού υλικού |
|
|||
|
|||
![]()
Σίγουρα δεν είναι τόσο αποδοτικό για αυτό και θα πάω σε φυτά χωρίς πολλές απαιτήσεις.
Έτσι όπως είναι τώρα είναι low tech το ενυδρείο και μάλλον έτσι θα μείνει... Για λάμπα επειδή τυχαίνει να έχω φίλο petshopa είπε να το αφήσω για την ωρα έτσι και αν δω να μαραίνωνται τα φυτά τότε να πάρω μια ροζέ λάμπα. |
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω κάτι, σήμερα έκανα μια γενναία αλλαγή νερού για να καθαρίσει το ενυδρείο και να αρχίσω από αύριο να βάζω ψαράκια, αλλά παρατήρησα
κάτι, παντού σε φυτά, φίλτρο, θερμοστάτη, ψεύτικο ξύλο βρήκα καφέ υπολείμματα ενώ το νερό ναι μεν δεν είναι κρύσταλλο αλλά δεν φαινόταν βρόμικο. Από που προήλθε αυτό? Από το υπόστρωμα ή συμβαίνει κάτι άλλο. Επίσης δεν βλέπω να φωτοσυνθέτουν τα φυτάκια μου, δεν βλέπω δλδ προς το τέλος του 8ώρου να έχουν φυσαλίδες κάτω από τα φύλλα τους. Είναι λόγω χαμηλών watt? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια με TDS σε φυτεμένο ενυδρείο | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 77 | 05-01-11 17:19 |
Βοήθεια Αρχάριος με φυτεμένο ενυδρείο | stamatulakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 30-12-06 22:06 |
Νέο 80λτ φυτεμένο - Βοήθεια με επιλογή ψαριών? | pStathis | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 31-10-05 00:06 |
φυτεμένο ενυδρείο-λίγη βοήθεια παρακαλώ | yannis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 07-10-05 12:04 |
Τη βοήθεια σας / Re-design ενυδρείου φυτεμένο | dimitris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 15-02-03 08:50 |