![]() |
#1 |
ειμαι τρελη!
![]() Αξιολόγηση:
![]() λοιπον επειδη ειμαι τρελη και μου ερχονται διαφορες φλασιες....
εχω 125 λιτρα και εχω μεσα χρυσοψαρα....... σε θερμοκρασια 20-21 C νιτρικα κλπ δεν εχω ολα πανε ρολοι με τα βακτηρια που εριξα απο φυτα εχω κερατοφυλλο 2 ανουμπιες μικρες και 2 μπαμπου φιλτρο εχω εσωτερικο δυστιχως μεσα εχει υαλοβαμβακα πηρα της jbl ειχα ανθρακα πριν το GH ειναι 7-14d και το ΚΗ 6d pH εχω 6,8-7,4 και ρωταω τωρα....αν δεν ειχα χρυσοψαρα τι αλλο μπορω να κρατησω σε αυτες τις παραμετρους?? παντα γλυκου νερου
|
|
||||
|
||||
![]()
Τρελοκοριτσο
![]() Απο επιλογες εχεις αρκετες,αλλα αυτα τα πομε αφου μας πεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω 4 χρυσοψαρα στα 125 αλλα και βακτηρια εριξα απο αυτα που αγορασα και επιασαν μια χαρα εχω και αντιστοιχο ποστ σε αλλη ενοτητα το ενυδρειο δουλευει ετσι 8 μηνες τωρα
ουτε ασθενειες ειχα ουτε τπτ μονο αλγη αλλα εχω και ενα πλεκο μικρο σε αλλο ενυδρειο και μολις γεμιζει το μεγαλο τον πεταω μεσα και το γυαλιζει ολο η ερωτηση μου ειναι ξαναλεω σε αυτες τισ παραμετρους χωρις τα χρυσοψαρα τι μπορει να μπει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στα αγγλικά εδώ: www.thinkfish.co.uk όπου εχει fish και plant database και στην επιλογή community creator μπορεις να κανεις διαφορες συνθεσεις. Και τέλος http://aqadvisor.com/AqAdvisor.php?A...splayInLitres& αυτό που πάλι μπορείς να κανεις συνθεσεις. Αρκετά καλά εργαλεία αλλά όχι τέλεια γι αυτό κανε και καμια ερωτηση πριν αποφασισεις! |
|
||||
|
||||
![]()
1)Πολλα θα μπορουσες να εχεις...
αλλα με αυτο το φιλτρο και αυτα που εχεις μεσα δεν κρατασ βακτιρια...πρεπει να σου πουμε τι φιλτρο πρεπει να εχεις για να κρατα καλη βιολογια... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι ρε παιδιά ο υαλοβάμβακας δε κρατάει βιολογία? Δε λέω οτι ειναι το καλυτερο να εχεις μόνο υαλοβάμβακα αλλά βιολογία έχει το ενυδρείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μεχρι να ξεκαθαρισεις με τη φλασια σου να ρωτησω κατι επι του προκειμενου.
1. Πως κρατας θερμοκρασια 20-21 καλοκαιριατικα? 2. Το χειμωνα σε ποση θερμοκρασια τα εχεις? 3. Τι ειδος χρυσοψαρα ειναι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ζωοτοκα.(εντλερς,γκαπυ,ξιφοφοροι,πλατυ,μολυ κλπ.(προσεχε στο συνδιασμο μεταξυ τους οπως και τον τελικο αριθμο τους). Επισης μπορεις να τα συνδιασεις με apple snails και υπο προυποθεσεις και με γαριδες red cherie. Το νερο σου ειναι αποδεκτο και για νανοκιχλιδες
|
||||
|
||||
![]()
σαλιγκαρια και γαριδες δεν θελω
γι αυτο και τωρα με τα χρυσοψαρα δεν εχω βαλει μεσα σαλιγκαρια δεν μ αρεσουνεεεεεε δεν θελω να στισω ενυδρειο μια απλη ερωτηση εκανα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν θες να βγαλεις τα χρυσόψαρα...πες μας εσενα τι σου αρεσουν, να σου πουμε αν μπορεις και τι πρεπει να κανεις για να τα βαλεις... ...με καταλαβες, να το παμε αντιστροφα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
κομετ και 1 shubunkin εχω
το χειμωνα ηταν ολα κομπλε με την θερμοκρασια οσο πλησιαζε το καλοκαιρι και ειδα πως πηγε 25 πηρα θερμοστατη απλα δεν ηξερα τα ειδη που μπορουν ν μπουν σε τετοιοες συνθηκες και ζητησα να τα μαθω οχι να συμβιωσουν με τα χρυσοψαρα!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ο θερμοστατης ζεσταινει το νερό δε το κρυώνει..........21 με θερμοστάτη αποκλείεται. Κι αν δε δινεις αληθινά στοιχεία δυσκολα θα βοηθηθεις απο εδω μέσα.....
|
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να φιλοξενησεις απο κιχλιδες tanganyika αν εχεις ph 7.4 κ ανω.
Με 7 μπορεις να φιλοξενησεις κιχλιδες Δυτικης Αφρικης κ με χαμηλοτερο Αμαζονιου.Επεξεργαζεσαι καπως το νερο ή βγαινει απο την βρυση σου σε αυτες της τιμες του ph που εγραψες? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη σε επληξει το γεγονος οταν βαλεις θερμομετρο να δεις οτι ειναι καπου στους 27-29 και θα φτασει στους 33-34 σε λιγο με τον καυσωνα.
|
||||
|
||||
![]()
οταν λεω θερμοστατη εννοω εναν μηχανισμο που κραταει μια θερμοκρασια για το νερο οχι μονο να το θερμαινει
αλλα και να ψυχει οταν χρειαζεται γι αυτο εφτιαξα εναν πολυ γνωστο εδω μεσα θερμοστατη DIY δλδ ανεμιστηρακια τα εχω βαλει και με χρονοδιακοπτη κλπ φυσικα και εχω θερμομετρο αυτο που εχει μια βεντουζα και κολλαει στο τζαμι οχι ηλεκτρονικο το νερο δεν το επεξεργαζομαι καθολου και δεν θελω να ανακατευτω με τετοιες διαδικασιες το μονο που μπορω να αλλαξω λιγο ειναι η θερμοκρασια
|
||||
|
||||
![]()
Δωσε το λινκ με το diy. Δεν ξερω το εξαρτημα.
Οποτε ελεγχεις τη θερμοκρασια με το θερμομετρο και ειναι στους 21 με τη βοηθεια ανεμιστηρων. Θα πρεπει να εχεις μεγαλη εξατμιση. Ποσο νερο συμπηρωνεις καθημερινα?
|
||||
|
||||
![]()
σαν αυτο ειναι εχω 2
http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...t:429,r:18,s:0 το ενυδρειο δεν μπορω να το χειριστω καλα απο πανω επειδη ειναι μεσα σε τοιχο δλδ ανοιγω απο πανω αλλα οχι τελειως...ομως φτανει για να κανω τους καθαρισμους μου νερο καθημερινα δεν συμπληρωνω μονο αμα δω οτι εχει πεσει πολυ και δεν πλησιαζω στην ημερομηνια αλλαγης νερου τοτε βαζω μερικες κανατες
|
||||
|
||||
![]()
Καταλαβα τι εχεις φτιαξει...και εχω φτιαξει και εγω τετοια...δεν εχεις προβλημα.
τωρα οσον αφορα με τι επιλογές εχεις, σου ειπα οτι καλύτερα ειναι να μας πεις εσενα τι σου αρεσουν για να σου πουμε αν χρειαζεσαι να κανεις καποιες αλλαγες. |
|
||||
|
||||
![]()
και πιστεψε με δεν εισαι η μοναδικη εδω
![]() εδω μεσα ολοι τρελοι ειμαστε ![]() δεν εξηγειται αλλιως χα χα χα ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάμε από τα κλασσικά: http://www.youtube.com/watch?v=Y4RVbSeQFYc http://www.youtube.com/watch?v=-tZPe2rEq_w http://www.youtube.com/watch?v=1xfk8rXTpgg και φυσικά http://www.youtube.com/watch?v=E_spPJTuUK4 α, και ένα πιο πρόσφατο: http://www.youtube.com/watch?v=ZOiAXuRWsWQ σόρρυ - δεν μπόρεσα να αντισταθώ... |
|
||||
|
||||
![]()
Hemigrammus erythrozonus
απο κιχλιδες Apistogramma cacatuoides Labidochromis sp. “yellow” kribensis ζωοτοκα poecilia reticulata black molly αυτα μ αρεσουνννννννννν ![]() ρε δεν πατε καλα ελληνικα βαζετε? ελεος -.- βατε κανα ξενο πρωι πρωι ελεος τι γουστα ειναι αυτα πολυ fail
|
||||
|
||||
![]()
και για να συνεισφέρουμε και εις την συζήτηση:
όταν προσθέτεις κανάτες νερό, είναι στην ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου; (πρέπει - ελπίζω να βάζεις και αντιχλώριο) Για την επιλογή ψαριών τώρα, αν βγάλεις τα χρυσόψαρα και το πας σε τροπικό, οι επιλογές σου είναι πολλές - δες τα λινκς που έβαλαν τα παιδιά παραπάνω και πες μας τι σου αρέσει για να μπορέσουμε να σε κατευθύνουμε. Επίσης σκέψου και το γενικότερο χαρακτήρα του ενυδρείου. Θα έχει φυτά (ζωντανά εννοείται) ή μονο ψάρια; Σε κάθε ψάρι που θα δεις στην σελίδα του tsamisaquarium (ή δες και fishbase.org και το theaquariumwiki.com) έχει τα χαρακτηριστικά του ως προς τη θερμοκρασία και τις σκληρότητες στις οποίες ευδοκιμεί. Οπότε θα δεις ποιά είναι κατάλληλα για το νερό σου, και ξεκινάμε από κει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποσο καιρο δουλευεις την ψυξη? Εχεις μετρησει ποτε GH KH PH, βρυσης και ενυδρειου?
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω σε προλαβα πανω
καλα ελεος δεν ειμαι τοσο τρελη να μην βαζω αντιχλωριο ελεος δεν ειμαι αρχαρια ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ?!?!?!?!?!?!? ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ ![]() ![]() εννοειται πως βαζω αντιχλωριο!!!!!!!!!!!!!!! ------------------------- την ψυξη την ξεκινησα μολις μπηκε ο ιουνιος περιπου οι μετρησεις τις ειπα και στν αρχη του ποστ και ξαναλέω πως το νερο ειναι ιδιο με τις βρυσης δεν το επεξεργαζομαι μονο την θερμοκρασια αλλαζω
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Efh : 07-07-11 στις 12:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με τι νερο αναπληρωνεις την εξατμιση?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για Labidochromis sp. “yellow” ειναι λιγα τα λιτρα σου. Ή αλλιως πας σε ζωοτοκα. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ειναι αληθεια η ειναι αλλη μια παραπλανιση? | fotis_k | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 30-12-08 08:26 |
Λεω να ξεκινησω Fish-only- Θελω τρελη βοηθεια | afrodite | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 11-06-08 13:53 |
Τρελη ιδεα ! | livel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 09-12-05 09:25 |
Ειναι reef safe η δεν ειναι? | reefland | Reefsafe | 13 | 28-09-04 15:44 |