![]() |
#1 |
Υλικά φίλτρου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Αφού λοιπόν έστησα το ενυδριάκι μου, έβαλα τα ψαράκια μου κι έχει περάσει κανά εξάμηνο, προσπαθώ να καταλάβω τί πρέπει να έχει μέσα το φίτρο. Έχω Jewel 120 lt και στο εσωτερικό φίλτρο έχω από πάνω προς τα κάτω υαλοβάμβακα-300 γρ.τύρφη-υαλοβάμβακα-σφουγγάρι πράσινο- σφουγγάρι μπλε-βιολογικό (?) υλικό (κάτι σαν κόκκοι)-2 μπλε σφουγγάρια. Ότι δηλαδή είχε μέσα το ενυδρείο μείον το φίλτρο άνθρακα συν την τύρφη φυσικά. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσω κάποια από αυτά με κάτι άλλο? Διαβάζω για βιολογικό υλικό, μήπως πρέπει να έχω περισσότερο?
Σπύρος |
|
Εμφανίσεις: 3258
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πρέπει όμως να παρακολουθείς τη ροή....αν λιγοστέψει, θα πει ότι τα σφουγγάρια που βρίσκονται χαμηλά στο φίλτρο έχουν μπουκώσει και θέλουν καθάρισμα.
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα εισαι λεω και εγω.
Το "πετραδακι" που εχει μεσα ειναι cyrax, βιολογικο υλικο. Αν οι μετρησεις σου NH3 NO2 δεν ανεβαινουν ποτε πανω απο το μηδεν εισαι ΟΚ. Αλλιως πιθανοτατα ή εχεις πολυ μεγαλη ιχθυοφορτωση και δεν φτανει το φιλτρο ή δεν κανεις σωστη συντηρηση στο φιλτρο (πχ πλενεις με νερο βρυσης τα υλικα κλπ)
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ ευχαριστώ. Όσο για τη συντήρηση διάβασα κι έμαθα από νωρίς!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υλικά νέου φίλτρου | giorgio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 24-10-10 19:36 |
Υλικά φίλτρου; | sp67 | Φίλτρανση | 3 | 22-05-09 18:27 |
Ερώτηση για υλικά φίλτρου | erling | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 18-10-07 20:57 |
Βοήθεια!!! Μπερδεύτικα με τα υλικά του φίλτρου | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-03-07 00:55 |
Καινούργιο υλικό φίλτρου | neon | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-10-04 15:16 |