|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα,
Μετα απο αρκετο αγωνα καταφερα να στησω το δικο μου ενυδρειο πανω κατω οπως στο περιπου το φανταζομουν καθως το πηρα απο καποιον γνωστο και ηταν σε κακη κατασταση. Να αναφερω οτι ειμαι αρχαριος και δεν εχω πολλες γνωσεις επι του θεματος καθως ακομα το "παλευω". Για να μην λεω πολλα το ενυδρειο ειναι περιπου 120lt και μετα απο απο γενικο καθαρισμα και στρωσιμο απο την αρχη με 2 προιοντα της NUTRAFIN(το NUTRAFIN AQUA PLUS TAP WATER CONDITIONNER για το χλωριο και το NUTRAFIN CYCLE BIOLOGICAL AQUARIUM SUPPLEMENT για βακτηρια οπως μου ειπαν στο καταστημα που πηγα) στην συνεχεια εβαλα μεσα υποστρωμα της Dennerle το Classic κοκκομετριας 1-2mm και απο πανω πολυ ψυλο χαλικακι χρωματος καφε και μετα απο τις ημερες που μου ειπαν εβαλα 4 καρδηναλιους (ηταν 6 και χασαμε 2) 2 ξυλα τα εξης φυτα 1) Echinodorus osiris 2) Anubias barteri 3) Vallisneria americana var. gigantea 4) Microsorum pteropus 5) 2xAnubias barteri var. nana 6) Limnophila sessiliflora και ενα ακομα το οποιο δεν το θυμαμαι αυτη την στιγμη. Μετα απο μετρησεις το pH μου ηταν στο 8 (ενω της βρυσης στο 7 και κατι) τι μπορει να φταιει?να αναφερω επισης οτι εχω ενα εσωτερικο φιλτρο Fluval U3 και κραταω σταθερη θερμοκρασια στα 25.5-7 καποιες φορες. Η δευτερη μου απορια αφορα τα φυτα και τον φωτισμο. Καθως το καπακι μου ειναι σπασμενο σχεδον παντου σκεφτομαι να το πεταξω και να βαλω ενα φωτιστικο σκετο για τα φυτα οποτε θα ηθελα να ακουσω μερικες ιδεες και προτασεις για φωτιστικα σε λογικες τιμες και καλης ποιοτητας και σχετικα κατι ομορφο που να καλυπτει σχεδον ολο το επανω μερος. Οι διαστασεις μου ειναι 1m μηκος και 31cm βαθος. Ο φωτισμος που υπαρχει τωρα ειναι μια λαμπα στα 25W και 4700Κ ασπρου χρωματος (δεν νομιζω να ειναι κατι καλο για τα φυτα αυτο) Μερικες φωτογραφιες για τα φυτα και τον φωτισμο παρακατω |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορια Για Φωτισμο Ενυδρειου | On_Klik | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 04-04-10 20:57 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 10-08-09 14:18 |
Προβλημα απορια KH | Manolis | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 7 | 01-11-08 08:28 |
Προβλημα - απορια | Dodos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 31-03-08 23:06 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ | SaKreK | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 08-09-04 20:04 |