![]() |
#1 |
επιτελους
![]() Αξιολόγηση:
![]() αλλαξα το λαθος υποστωμα που μου εδωσαν βαζοντας χαλαζια..οι τιμες της βρυσης μου ειναι ph=7 και gh =7..παιδια πως μπορω να ριξω την gh μου στο 2-6?
------------------------- ??????????????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη B22 : 28-02-11 στις 21:57. Αιτία: Automerged Doublepost |
|
Εμφανίσεις: 6907
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντιστροφη οσμωση ή τυρφη.
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω ανθρακα μεσα γινεται να βαλω και τυρφη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι για να βαλεις τυρφη πρεπει να βγαλεις τον ανθρακα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα και τα δυο ειναι απαραιτητα...τι απο τα δυο πρεπει να αφησω?
|
|
||||
|
||||
![]()
ασε ανθρακα και αγορασε οσμωση, στο waterwaves εχει καλες τιμες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο ανθρακας δεν ειναι απαραιτητος.
Τον βαζουμε μονο μετα απο θεραπεις που κανουμε στο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ σωστός!
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια αυτο το πραγμα δν γινεται..οι μισοι μου λενε οτι χρειαζεται ο ανθρακας και οι αλλοι μισοι οτι χρειαζεται η τυρφη..οι μεν μου λενε οτι ο ανθρακας φτιαχνει ενα πολυ καθαρο νερο και η τυρφη το μαλακνωνει...καποιος φιλος χομπιστας που να ειναι χημικος και να εχει εμπεριστατομενη αποψη?
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγω ξερω οτι με ανθρακα δεν ριχνεις τη σκληροτητα. Με τυρφη ομως ναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανε μια αναζητηση για τυρφη κ για ανθρακα να λυσεις ολες σου τις αποριες.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για μαλάκωμα νερού τύρφη ή Α/Ο άνθρακα βάζεις για κάποιο χρονικό διάστημα απλά και μόνο στην περίπτωση όπου είναι καινούργιο το ενυδρείο σου ή έχεις κάνει κάποια θεραπεία με φάρμακα |
|
||||
|
||||
![]()
θα σου πω, στους οδηγους της sera γραφει πως ειναι απαραιτητος ο ενεργος ανθρακας,πολλοι μαγαζατορες μου λενε το ιδιο..στο forum μου λενε πως η τυρφη ειναι πιο σημαντικη...τα 2 προιοντα εχουν ιδια τιμη περιπου οποτε δεν τιθεται θεμα συμφεροντος..
------------------------- http://www.sera.de/gr/produkte/aquar...uper-peat.html αντε βγαλε συμπερασμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη B22 : 28-02-11 στις 23:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου εχεις μπερδευτει.Ο ανθρακας κ η τυρφη δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο.Κανουν εντελως διαφορετικη δουλεια.Το ενα μαλακωνει το νερο κ το αλλο τραβαει τα φαρμακα μετα απο μια θεραπεια.
Απλα δεν πρεπει να μπαινουν ταυτοχρονα γιατι ο ανθρακας "απενεργοποιει" την τυρφη. |
|
||||
|
||||
![]()
αρα για να καταλαβω..τυρφη βαζω για ολο το μηνα και μπορω να αφηνω τον ανθρακα μερικες μερες το μηνα ?
|
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι καινουργιο το ενυδρειο κρατα τον ανθρακα μεχρι να το στρωσεις,μετα βγαλτο και βαλε τυρφη για να κατεβασεις τη σκληροτητα.
|
|||
|
|||
![]()
βρε παλικάρι μου, γιατί φαγώθηκες να έχεις τον άνθρακα ντε και καλά?
|
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχα..δεν φαγωθηκα καλε...εχω αγορασει και τα δυο..απλα εχω ακουσει πολλες γνωμες..αλλα μαλλον θα κανω αυτο που μου λεει ο φιλος κωστας...απλα σεβομαι πολυ τα ζωα και δεν θελω να κανω λαθη που θα αποβουν μοιραια γι αυτα..
------------------------- μετρησα το gh της Βρυσης μου και ειναι 8 λετε να μπορει η τυρφη να το ριξει στο 2-6 που το θελω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη B22 : 01-03-11 στις 00:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
η καλητερη λυση ειναι A/O θα σου βγει και πιο φθηνη σε βαθος χρονου μια μικρη κανει 50-60ε αλλα γιατι θελεις να ριξεις το GH??? μπορεις να βρεις ψαρακια που να ταιριαζουν με το νερο της βρυσης σου
|
|
||||
|
||||
![]()
το ξερω αλλα λατρευω τους καρδιναλιους..η τυρφη απο την εμπειρια σου ποσο ριχνει το gh περιπου?
------------------------- http://www.istellas.gr/aquarium/my_w...ater_kent.html τετοια προιοντα βοηθανε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη B22 : 01-03-11 στις 01:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειχα ποτε τυρφη γιατι κανει καφε το νερο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εσυ τι ψαρια εχεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
αρλεκινους/phantom tetra/ oto /sae/ και βαζω 60% νερο Α/Ο και 40% νερο δικτυου και με co2 εχω PH 6.65
|
|
||||
|
||||
![]()
α πολυ ωραια..εγω τωρα το φτιαχνω κι εχω αγχωθει λιγο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα, η αλήθεια είναι οτι με τον ανθρακα το νερό γίνεται κρυσταλλο. Αυτό ομως μπορεί να γίνει και με άλλους τροπους. Απο εκεί και πέρα, ποιο χρήσιμη σου είναι η τύρφη, αφού θέλεις να κατεβασεις σκληρότητες και πε-χα.
Να ξέρεις πως η τυρφη καφετιάζει το νερό.
|
||||
|
||||
![]()
το ξερω tsoum αλλα εσυ απο την εμπειρια σου ξερεις ποσο περιπου την κατεβαζει?απο το 8 μπορω να την φτασω στο 5?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γνωρίζω, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε. Αν και μου φαινεται υπερβολικά πολύ μεγάλη αλλαγη και νομίζω πως όχι...
επισης, αφου λες οτι η βρύση σου βγάζει 7. Πως έχεις στο ενυδρείο 8; Κανε αρκετες αλλαγες με νερό βρύσης μέχρι να κατέβει στο 7 και μετα κανονίζεις τι θα κάνεις με ανθρακες, τυρφες κτλπ.
|
||||
|
||||
![]()
7 ηθελα να γραψω..στο 7 ζουν οι καρδιναλιοι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στα πετ-σοπ που νομίζεις οτι τα έχουνε;
Και pH 5 γιατί; Στο 6,5 μια χαρά θα είναι! Αυτό ειναι πολύ εφικτό με τυρφη!
|
||||
|
||||
![]()
ph εχω γυρω στο 7.5 αλλα πεφτει ευκολα..κατα τα αλλα τα glowlight τα corry sterbai και οι red cherry δεν νομιζω να εχουν προβλημα με gh 7
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους η αρχη εγινε!!! | johnvidras | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 49 | 09-06-07 10:19 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |