Χαιρετω ολους τους χομπιστες τις ιστοσελιδας,απο τους οποιους θα ηθελα λιγη βοηθεια.Χτες αγορασα ενα 30L ενυδρειακι,με σκοπο να το εχω στο γραφειο μου,εχω διαβασει πως με τα λιτρα αυτα "δεν πας πουθενα" οσον αφορα πληθησμο και ποικιλια ψαριων.Ωστοσο,ο περιορισμενος χωρος με παροτρυνε να παρω αυτο το μικρο και συμπαθες παραλληλογραμμο ενυδρειο..Σκοπευω να βαλω ψαρια γλυκου νερου,τα οποια θεωρητικα ειναι πιο ευκολα,αυτη τη στιγμη το ενυδρειο "τρεχει".Εχω βαλει λιπασμαμ,επειδη θελω ζωντανα φυτα,σκουροχρωμη και λεπτοκοκκη αμμο και τιποτε αλλο.Για φιλτρο,εχω αυτο που εδινε το πακετο(Power clean 150) και για θερμοστατη ενα της Dennerle(50 Watt).Απο εκει ποθ το αγορασα,μου εδωσαν επισης αντιχλωριο και "βακτηρια"..Τα εχω βαλει στις αναλογιες που μου ειπαν και απο εκει και περα,δεν μου ειπαν κατι αλλο!Σε ερωτηση μου,αν χρειαζεται test για αμμωνια,νιτρικα και νιτρωδη,μου ειπαν οχι!!

Πιστευω πως πριν ριξω ο,τι μεσα,πρεπει να γνωριζω τι γινεται με το νερο..Εσεις τι λετε?Να διευκρινησω πως θα ηθελα ενα μικρο κοπαδι neon και 2 φυτα,τιποτε αλλο....Τελος,για να γινει το νερο οξινο για να υποδεχθει τα neon,μου εδωσαν τυρφη,την οποια και εβαλα μεσα σε λιγο τουλι,στο υπαρχον φιλτρο.Σαν πιο εμπειροι,θελω να μου πειτε πως σας φαινεται η αρχη που εκανα..Υ.Γ Σκεφτομαι να παω αυριο στο pet shop να ζητησω λιγο "μπολι".Σας παρακαλω,βοηθηστε με για μια καλη αρχη!Ευχαριστω πολυ..