|
![]() |
#1 |
Ξεκίνημα για μοναχοενυδρείο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας ειμαι η Ελενα και μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια για "στρωσιμο" ενυδρειου 20l καθως η πετσοπου που αγορασα το ενυδρειο με "φορτωσε" με 4 χρυσόψαρα με αποτέλεσμα σε 1,5 μηνα οι τιμες NH3,NH4 να είναι στα υψη και φυσικα να χάσω ΟΛΑ τα ψαρακια μου το ενα μετα το αλλο...
Τωρα αποφασισα να ξεκινησω ξανα και να φτιαξω ενα ομορφο σπιτακι για εναν μονομαχο... Επλυνα με νερο της βρυσης ολα το ενυδρειο,τα διακοσμητικα,χαλικια και ξεπλυνα το φιλτρο το οποιο ειχε δημιουργησει λάσπη με νερό που εβγαλα απο το ενυδρειο. Το γεμισα νερό και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλες σας βημα βημα για το τι θα κανω. ![]() |
|
Εμφανίσεις: 2020
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλως ήρθες,
Κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να το κάνεις αυτο το ξέπλυμμα, οτι βακτήρια είχαν αποικήσει το φίλτρο σου το πιο πιθανόν είναι να ψόφησαν... Η ευκολη και βατή λύση είναι να μπολιάσεις το φίλτρο σου με βακτήρια ενός άλλου στρωμμένου φιλτρου απο έναν συνχομπίστα. Να διακοσμήσεις το ενυδρειάκι με λίγα φυσικά διακοσμητικά (ενα μικρό ξύλο, λίγα ζωντανα φυτά) να βάλεις και λίγα επιπλέοντα φυτα για σκιά, να κανονίσεις η ροή του νερού να μήν είναι μεγάλη και κάνει το ενυδρείο μπουγάδα καθώς ο μονομάχος ζεί σε ήρεμα/στασιμα νερά. Κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις σε αμμωνία, νιτρικά, νιτρώδη, και δες οτι όλα είναι καλά. βάλε το θερμόμετρο στους 25 βαθμούς και αφού όλα είναι καλά Μπλούμ!! ![]() ![]() ![]() ------------------------- Σε 2η φάση, μπορείς να προσθέσεις ενα κομματάκι απο φύλλο catappa, και να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές νερού απο απιονισμένο νερο για να ρίξεις το Ph και τις σκληρότητες του νερού σε πιο χαμηλά επίπεδα. Ο μονομάχος ζει σε βαλτους/ορυζώνες/φυτείες της ινδοκίνας σε μαλακά νερά. Τέλος θα πρότεινα να βάλεις και έναν σαλίγκαρο να μαζέυει οτι υπολέιμματα τροφής πέφτουν και δεν προλαβαίνει ο μονομάχος να φάει.. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drbig : 20-10-10 στις 12:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
To φιλτρο ειχε αρχισει και δεν δουλευε κανονικα ειχε πιασει λασπη και η ροη του ειχε λιγοστεψει κατα πολυ. (γιαυτο το ξεπλυνα)
δεν ξερω τροπο να μην γινετε μπουδαγα σε ενυδρειακι 20 λ. |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα τα φίλτρα πιάνουν λάσπη, αλλά τα ξεπλένουμε σε νερό ενυδρείου και όχι κάτω απο την βρύση. Η λάσπη αυτή είναι φουλ βιολογία .
Το φίλτρο θα το βάλεις να στέλνει το νερό στην κοντή πλευρά του ενυδρείου για να μην κανει μπουγάδα!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ορισες
![]() Με προλαβε ο drbig
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είμαι supersonic στο γράψιμο! ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ρε παιδια δεν καταλαβατε!
με νερο απο το ενυδρειο που εβγαλα το επλυνα... ![]() οσο για την αναταραξη που δημιουργει ο σωληνας που κανει μπουρμπουλιθρες στην μεση? ![]() α)Τι φυτά πρέπει να βάλω (εχω χαλικακι ψιλο κατω) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μοναχικο Πυρανχα???? | Στελιος | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 23 | 22-12-09 01:07 |
νονο-νονα | kanarini | ¶λλα ζώα | 27 | 27-10-08 19:24 |
Όνομα φυτού...? | GhostShip | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 08-02-07 09:33 |
Μοναχικο red eye | serifios | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 08-12-06 23:42 |