|
|
||||
|
||||
![]()
Υπέρ και κατά των δύο περιπτώσεων...;;;
Τι λέει το GAB επί του θέματος;
|
||||
|
||||
![]()
100% γυαλι. εχω δει απο συνθαιτικο ενυδρεια που με τον καιρο θαμπωνουν
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ακρυλικο γρατζουνιεται πιο ευκολα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Γυαλί και μόνο!!!
|
|||
|
|||
![]()
Σιγουρα καλυτερο το γυαλινο, αλλα εξαρταται και τι χρηση το θες ενα ενυδρειο. Αν ειναι γεννηστρα ή καραντινα, τι με νοιαζει κι αν θαμπωσει λιγο απο την στιγμη που κανει την δουλεια του.
Εχω ενα Hailea ακρυλικο 2 χρονια τωρα. Με εχει βολεψει πολυ με το φιλτρο-πλατης στις αναπαραγωγες και ως γαριδαδικο ,και δεν εχει θαμπωσει καθολου. |
|
||||
|
||||
![]()
Δίκιο έχεις Αλέξανδρε, αλλά το παιδί τώρα ετοιμάζεται να πάρει το πρώτο του!
|
||||
|
||||
![]()
To ακρυλικό το σκέφτομαι γιατί είναι σχετικά προσιτό να φτιάξω ένα custom σε διαστάσεις που βολεύουν και γιατί μπορεί να συναρμολογηθεί με βίδες, πράγμα που βοηθά πολύ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στο ακρυλικό μπορούν να ανοιχθούν τρύπες και σπείρωμα με απλά εργαλεία κατεργασίας σιδήρου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για ένα DIY ενυδρείο που σκέφτομαι να κάνω έχω καλύτερες πιθανότητες να πετύχω καλό και στεγανό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, το ακρυλικό μπορεί να είναι από δύο κομμάτια, ένα σχηματός Π, τρεις πλευρές που θα αποτελούν το εμπρός κάθετο και τα δύο πλαϊνά και ένα ακόμη κομμάτι σχήματος Γ που θα αποτελεί τον βυθό και την πλάτη του ενυδρείου. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα για ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα. Μάλλον το έχω ψιλοαποφασίσει αφού και το θέμα με τις γρατζουνιές λύνεται μιας και υπάρχουν κιτάκια επιδιόρθωσης ακρυλικού με ειδικές "πάστες" και ειδικά χαρτάκια γυαλίσματος. Περισσότερα στο σχετικό DIY θέμα που θα ανοίξω όταν ξεκινήσει το project. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ πάντως δεν θα το επιχειρούσα. Θα περίμενα να βρω να χαρίζουν κανένα.
![]() Μακάρι βέβαια τα δικά σου χέρια να πιάνουν περισσότερο από τα δικά μου και να με βγάλεις ψεύτη. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτος ο τυπος στο malevsreef τα κολαει κανονικα δεν γινεται ετσι;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χρειάζομαι βοήθεια άλλωστε... ![]() ------------------------- Παράθεση:
Βίδες πιάνουν από τα 5 mm. Τιμές βρήκα εδώ Θεσσαλονίκη 55 ευρώ το τ.μ. για 8 mm πάχος, φτιαγμένο στην τελική μορφή που θέλω. ------------------------- Παράθεση:
Γυάλινα ή ακρυλικά; ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Blokatos : 09-07-10 στις 17:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εχεις δικιο για τις βιδες που λες και ναι γινετε. το εχω δει οχι σε ενυδρεια αλλα σε αλλες κατασκευες. το προβλημα ειναι οτι για να μπορεις να ανοιξεις βολτες πρεπει να εχει ενα παχος τουλαχιστον 1.5 εκατ. για να εισαι σιγουρος οτι με το σφιξιμο δεν θα ανοιξει... εχεις ρωτησει ομως ποσο εχει ακρυλικο 1,5εκατ. παχος??? λογικα θα σου κοστισει σαν να παρεις 2 ενυδρεια... για κοιταξε τις τιμες... τουλαχιστον εδω στην Συρο ειναι πανακριβα....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση εσωτερικό φίλτρο πλάτης από ακρυλικό. | Dream Waters | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 25-11-15 11:16 |
"Γυάλινο κουτί" | VipeR | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 13-06-10 10:13 |
Πλαστικό ή γυάλινο? | panagiotis265 | Bettas | 20 | 31-03-08 17:55 |
Γυάλινο ψάρι? | πλυμμήρας | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 08-01-08 21:49 |