![]() |
#1 |
Αλλαγή ή αλλαγές νερού;
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα σε όλους. Μια απορία.
Για το ενυδρείο μου (περίπου 250 λίτρα καθαρά) έχω δυνατότητα μεταφοράς νερού από πηγή 125 λίτρα (50%). Τι είναι προτιμότερο: α. μια αλλαγή νερού: 50% ανά 2 εβδομάδες β. δύο αλλαγές νερού: 25% κάθε εβδομάδα γ. Μια γενναία αλλαγή (περίπου 40%) ανά δύο εβδομάδες και φρεσκάρισμα του νερού (υπόλοιπο 10%) ενδιάμεσα. προσανατολίζομαι στο (β). Πιο συχνές αλλαγές ή μεγαλύτερη ποσότητα νερού είναι δύσκολη λόγω χρόνου. |
|
Εμφανίσεις: 1968
|
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρταται ποσα ψαρια υπαρχουν ... τι ειδη ψαριων ... αν υπαρχουν φυτα ... τι φιλτρανση εχεις κ.α.!
Δυστηχως δεν υπαρχουν κανονες! Οσο πιο συχνες αλλαγες νερου τοσο καλυτερα! Γενικα μην αφηνεις τα ΝΟ3 να ανεβουν πανω απο 20! Εισαι σιγουρος για τη καλη ποιοτητα του νερου απο την πηγη? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γενικά καλό είναι να ήμαστε επιφυλακτικοί με τα νερά πηγών, γεωτρήσεων, πηγαδιών κλπ αν δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς ελέγχου των χημικών χαρακτηριστικών του νερού. Η σταθερότητα των παραμέτρων, η ποιότητα, η χημική σύσταση και κατ'επέκταση η καταλληλότητα του νερού μπορεί να αλλάξουν ή να μεταβάλλονται χωρίς να γίνει αντιληπτό με δυσάρεστα αποτελέσματα για τα ψαράκια μας.
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό της βρύσης εδώ (Χίος) είναι άθλιο. Έχει τόσο αλάτι που ακόμα και για πλύσιμο είναι σχεδόν ακατάλληλο. Επίσης σε έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν βρεθεί και μικρές ποσότητες βαρέων μετάλλων. Κατά συνέπεια το απέρριψα.
Η πηγή που επέλεξα αν και είναι σχετικά μακριά, ξέρω ότι δεν χλωριώνεται (το χειμώνα) και ότι είναι το ποιοτικότερο νερό (καθαρή πηγή, ψηλά) αν εμπιστευθώ την έρευνα αγοράς. Είναι σίγουρα σκληρό νερό (GH~14), αλλά νομίζω η καλύτερη επιλογή από αυτές που έχω. Επειδή προς το παρόν δεν σκέφτομαι την Α/Ο θα πορευτώ με το νερό της πηγής και βλέπουμε. Πιστεύετε ότι κάνω λάθος; Αν ναι προτείνετε καμία ιδέα γιατί το θέμα πραγματικά με απασχολεί αρκετά αλλά λύση δεν βρίσκω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 07-04-08 20:07 |
CO2 & αλλαγές νερού | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 30-08-07 10:34 |
Αλλαγές νερού | Liolios | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 28-12-05 23:42 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |