|
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σας!Έχω ένα ενυδρείο 70 λίτρων και έχω μέσα 1 μεγάλη θυληκιά πλατύνα,11 μικρά και 20 νεογέννητα!!Όταν πήρα τα φυτά μετά απο 2-3 μέρες παρατήρησα 2 μικρά σαλιγκαράκια μέσα στο ενυδρείο όμως τώρα,ενα μήνα μετά τα 2 έχουν γίνει αμέτρητα κ μόλις σβήσω το φως τα τζάμια γίνονται μαύρα απο τα σαλιγκάρια!!Κάνουν κακό στο ενυδρείο μου και αν ναι πως μπορώ να το σταματήσω???
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η δική μου αποψη ειναι οτι ειναι καθαρά θεμα αισθητικής . Αν εσενα δεν σου αρεσουν να τα βλεπεις να αφαιρείς λιγα καθε μερα απο το ενυδρείο σου και θα ελέγξεις ευκολα το πληθυσμό τους .
Δες και αυτό http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../schnecke2.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Για να πλήθυναν τόσο γρήγορα, μάλλον ταΐζεις έστω και λίγο περισσότερο από το "κανονικό". Κολπάκι για να τα εξαφανίσεις δεν υπάρχει. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι (παγίδες εμπορίου ή χειροποίητες, αν ψάξεις θα βρεις αρκετά θέματα) για να μειώσεις λίγο ή πολύ τον πληθυσμό, όμως όσο βρίσκουν φαγητό θα αναπαράγονται. Γεγονός πάντως είναι ότι πέραν του αισθητικού δεν δημιουργούν άλλο πρόβλημα, όχι σοβαρό τουλάχιστον.
Αυτή είναι η δική μου εμπειρία, επόμενη προσπάθεια είναι η προσθήκη 1-2 σαλιγκαριών helena όπου τα σαλιγκαράκια αυτά είναι στη διατροφή τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Εαν ειναι τα κωνοειδη ειχα και εγω το ιδιο θεμα
![]() ![]() Το μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι επειδη δεν ταιζα πολυ εως καθολου τις πρωτες μερες εχουν σκυλοφαει τα φυτα μου!! |
|
||||
|
||||
![]()
χελενα με τα χιλια! ειναι και κουκλια!
|
|
|||
|
|||
![]()
Και να τα σκοτώσω τα καημένα ρε παιδιά???Τα λυπάμαι απο την μία αλλα κ απο την άλλη έχει παραγίνει το πράγμα...Όπου να 'ναι δεν θα φαίνεται το ενυδρείο!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|