![]() |
#1 |
ΕΞΑΤΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ?
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα σε όλους
έχω παρατηρήσει ότι ανά μια εβδομάδα το ενυδρείο χάνει λίγο νερό (ελάχιστο αλλά το καταλαβαίνω από την έξοδο του φίλτρου). Στην αρχή πανικοβλήθηκα αλλά δεν υπάρχει ίχνος διαρροής ή νερού σε κάποιο σημείο. Μήπως επειδή έχω μερικές φορές το καπάκι ανοιχτό εξατμίζεται νερό. Το ξέρω ότι είναι "κουφό" αφού η θερμοκρασία μου είναι ~26οC (και όχι 100) αλλά όταν ανοίγω το καπάκι έχει υδρατμούς πάνω του. Καμία ιδέα;;; ![]() |
|
Εμφανίσεις: 2606
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι καθόλου κουφό. Το νερό εξατμίζεται.
|
||||
|
||||
![]()
Λογικότατο και σύνηθες το φαινόμενο της εξάτμισης στα ενυδρεία, ιδιαίτερα δε στα ανοιχτά (χωρίς καπάκι).
Αν ψάξεις θα δεις οτι υπάρχουν και περιπτώσεις εξάτμισης 1-2 λίτρων ημερισίως. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει σημασία που δεν έχεις 100 βαθμούς , πάλι γίνεται εξάτμιση , και με κλειστό καπάκι γίνεται αλλά όχι τόσο πολύ που όταν είναι ανοιχτό .Εγώ με κλειστό καπάκι χάνω 4-5 λίτρα μέσα σε 9-10 μέρες
|
||||
|
||||
![]()
οπότε η λύση είναι να μην αφήνω ανοιχτό το καπάκι και να προσθέτω τα λίτρα που χάνω με την αλλαγή νερού.
Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Και επειδη το καλοκαίρι η εξάτμηση θα είναι μεγαλύτερη και αν και δεν ξέρω τι ψάρια έχεις καλά είναι το συμπλήρωμα του εξατμιζόμενου νερού να γίνεται με νερο απο ΑΟ ή απιονισμένο.
|
|
||||
|
||||
![]()
το νερο εξατμιζετε απο 25 βαθμους και πανω!
στους 100 ειναι το σημειο βρασμου! αρα ειναι πολυ λογικο να εξατμιζετε στους 26-27 που εχει ο φιλος στο ενδρειο του |
|
|||
|
|||
![]()
Και δεν χαίρεσαι? Η εξάτμιση μικρών ποσοτήτων νερού είναι η καλύτερη ευκαιρία να προσθέτεις συχνά-πυκνά φρέσκο νεράκι με όλες
τις πολλές ευεργετικές συνέπειες που έχει αυτό σε ψάρια και φυτά, αφού περιέχει ιχνοστοιχεία, μόνο να θυμάσαι πάντα το αντιχλώριο. |
|
||||
|
||||
![]()
σωστά
έτσι κι αλλιώς προσθέτω 4λίτρα απεσταγμένο νερό ενδιάμεσα των αλλαγών (ανά δύο εβδομάδες η αλλαγή). Οπότε είμαι μια χαρά, ησύχασα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα ηταν καλυτερα να εκανες εβδομαδιαιες αλλαγες νερου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
30% καθε εβδομαδα.το Καλοκαιρι με ανεμιστηρακια εχω 4-5 λιτρα την ημερα εξατμηση νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
kai εγω που εχω τον θερμοστατη στους 25 χανω....
αλλα συμπληρωνω με την αλλαγη οχι καθε φορα που βλεπω να κατεβαινει λιγο...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
A.O den ''παιζει'' γκαπυ και apple snail εχω οποτε δεν....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΕΞΑΤΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΕΧΕΤΕ???? | douran_p | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 24-12-09 14:03 |
ph νερου!!!! | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 09-04-09 15:24 |
Οξυγονωση νερου | Emp | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 01-04-08 17:35 |
Νο3 και αλλαγες νερου | jimfytakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 16-05-07 13:46 |
Aναπλήρωση νερου | angel1984 | Λοιπός εξοπλισμός | 13 | 13-01-07 18:15 |