|
||||
|
||||
![]()
Επειδη αρκετοι χρησιμοποιουν λεντοταινιες για τον φωτισμο του ενυδρειου τους θα ηταν καλο να ελεγε ο καθενας την εμπειρια του.Ειδικοτερα βεβαια στα φυτεμενα ενυδρεια αλλα και γενικοτερα.
Η δικη μου εμπειρια ειναι σε ενα 30λιτρο γαριδοενυδρειο , στο οποιο εχω μεσα ευκολα φυτα, οπως java fern , moss , κερατοφυλλο και ανουμπια.Στην αρχη παρατηρησα ,οτι τα φυτα για περιπου ενα μηνα ηταν στασιμα και δεν αναπτυσσονταν .Μετα ,ομως ,αρχισαν οι μοςς και το κερατοφυλλο να αναπτυσσονται και επειδη ειχα αρκeτη java moss εφτιαξα ενα moss wall ,το οποιο μετα απο 2 βδομαδες αρχισε και εβγαινε απο την σιτα.Απ΄την αλλη το java fern εδω και 4 μηνες δεν εχει αναπτυχθει καθολου αλλα ουτε εχει χαλασει. Οι λεντοταινιες, που χρησιμοποιω,ειναι σαν αυτες στην πρωτη εικονα και ειναι 4 σειρες με 24 λεντ καθε σειρα. Επισης αλλαξα πριν μια βδομαδα την μια 24αρα λαμπα στο 100αρι ενυδρειο με 5 λεντ των 3w το καθενα.(τωρα εχω 2χ24grolux και 5χ3w λεντ) Ειναι ακομα νωρις για εντυπωσεις αλλα αυτο που προσεξα ειναι οτι τα κοκκινα φυτα εγιναν πιο εντονα ,ειδικα στις κορυφες.(τα φυτα που εχω ειναι αρκετα δυσκολα <<<Raven ![]() Τα χαρακτηριστικα των λεντ Lens Colour : Water Clear Emitting Colour: White Colour Intensity Type: 120~140Lm Viewing Angle: 120ã‚â° Forward Voltage :3.3V~3.5V Forward Current: 700mA Colour temperature :5500K-7500K Μερικοι λενε πως μετα απο καποιο καιρο τα λεντ παιρνουν υγρασια,στα δικα μου ακομα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περι TDS... | targas21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 04-11-13 17:56 |
ο λογος στους εμπειρους. | nikolas678 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 22-03-08 21:56 |
περι Riccia ο λογος.. | Γιώργος06 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 21-11-07 14:45 |
Περι κεραμεικων(μακαρονι) ο λογος | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 25-09-06 06:59 |
Περι Τ5/Τ8/PC ..... | Discos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 10-09-05 22:17 |