Ερώτηση για στρώσιμο
PANEAS
Junior Member
Περιοχή: ΖΩΓΡΑΦΟΥ

30-01-10, 14:13
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Παιδία καλώς σας βρήκα….δε χρειάζεται να πω ότι το forum είναι κορυφή και ότι διαβάζοντας το έχω λύσει πολλές απορίες μου….αυτό είναι αυτονόητο…..η εμπειρία μου είναι μηδαμινή γι αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας……Εδώ και 10 μέρες αγόρασα το JUWEL REKORD 800 (110 l). Μαζί με το ενυδρείο πήρα και τη βάση του την οποία δεν είχαν ετοιμοπαράδοτη και όπως καταλαβαίνετε ακόμα περιμένω…..από το μαγαζί μου είπαν να μην ξεκινήσω με το στρώσιμο του ενυδρείου (γιατί μετά κατά την τοποθέτηση του στη βάση θα υπήρχε κίνδυνος ραγίσματος από το βάρος του χαλικιού, των διακοσμητικών και του νερού κτλ) αλλά δε μπορώ να το βλέπω άδειο στο σαλόνι……και σας ρωτάω αν βάλω στο ενυδρείο μόνο νερό (χωρίς χαλίκια, διακοσμητικά κτλ) και αρχίσω το στρώσιμο του και μετά όταν έρθει η βάση αδειάσω σχεδόν τελείως το ενυδρείο από το νερό και αφού το τοποθετήσω στη βάση, προσθέσω τότε το χαλίκι, τα φυτά και το νερό και συνεχίσω κανονικά πια το στρώσιμο, θα υπάρχει κανένα πρόβλημα??? Καταλαβαίνω πως τα χαλίκια και τα φυτά παίζουν ρόλο στην ποιότητα του νερού και πως δεν θα έχουν δημιουργηθεί αποικίες βακτηριδίων πάνω σε αυτά…..Δε θα έχουν δημιουργηθεί όμως στο φίλτρο και στις υπόλοιπες επιφάνειες του ενυδρείου??? Το στρώσιμο του ενυδρείου θα γίνει μόνο με τροφή που θέλει αρκετό καιρό όπως ξέρετε…Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας…….
|