29-01-10, 12:09 | #1 |
θελω τις γνωμες σας.
29-01-10, 12:09
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Εχω ενα μικρο ενυδριο με μαλλον ποικιλα και πολλα ψαρακια 40λ. Αγορασα προσφατα ενα καρφουρ 90λ και δεν εχει μπει ακομη σε λειτουργια λογω του οτι πρεπει να στησω καποια βαση που να ταιριαζει και στον χωρο. Τα ψαρια αγοραζονταν κατα διαστηματα. Η σημερινη συνθεση του ειναι ενα χρυσοψαρο μικρο που μεγαλωσε λιγο ενα αγγελοψαρο ενας κοκκινοματης δυο μικρα κοκκινα ψαρακια με μαυρη βουλα στο πτερυγιο και στην ουρα και ενας γλυφτης καθως και ενα σαλιγκαρι μεγεθος φακης. Υπαρχει ενα φυτο δυο βραχακια και μια πρασινη αγοραστη αμμος επισης μια γεφυρα αγοραστη και λιγα ψευτικα φυτα. εχει το φιλτρο θερμστατη και θερμομετρο. Ηδη εχω παει και μαζεψα αμμο που την κοσκινησα και την επλυνα απο τον Νεστο εχω φυσικες πετρες που θα τις τεσταρω για ασβεστο και γενικα απο οτι καταλαβενεται θα πρεπει να γινη καποια επιλογη ψαριων και φυτων εαν φυσικα καποιος εχει να μου προσφερει κατι απο γενα δικη του που να ταιριαζει σε αυτο που προκειται να στησω ευχαριστως δεκτο ωστε να λειτουργει σωστα. Οπως ολοι παντα ξεκινας με το τιποτε και σιγα σιγα βελτιωνεσαι. Γενικα θελω να με οδηγησεται στο σωστο στησιμο και στην καλη επιλογη των ψαριων.
|
|
Εμφανίσεις: 2541
|
|
||||
|
||||
φίλε μου καταρχήν απο οσο γνωριζω το χρυσοψαρο ειναι ψαρι κρυου νερου αρα δεν εχει καμια σχεση με ολα τα αλλα.δευτερον απο προσωπική εμπειρία θα σου ελεγα να μην βαλεις αμμους και πετρες τις οποιες θα συλλεξεις εσυ γιατι κατα 90% θα εχεις προβλήματα.τριτον τα χρωματιστα υποστρώματα ειναι για γυαλες και αν υπαρχει θερμοστατης να ζεσταινει βγαζουνε χρωμα και χαλαει το νερο(και δεν γνωριζω αν βγαζουν και καποια χημικα)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 30-01-10 στις 21:24 |
|
||||
|
||||
Καλώς ήρθες!
Ξεκίνα με πολύ απο τα υπομνήματα των αρχαρίων. Όλοι κάπως έτσι αρχίσαμε...κι εδώ είμαστε για βοήθεια. |
|
||||
|
||||
καλως ηρθες φιλε.πρωτα αποφασισε ποια ψαρακια θα κρατησεις,δεν ταιριαζουν μεταξυ τους,και αναλογος ποια θελεις θα βαλεις αμμο η πετραδακια.Με την αμμο που μαζεψες και τις πετρες αν τα πλυνεις καλα δεν εχεις προβλημα,αλλα παλι δεν θελουν ολα τα ψαραλια αμμο και πετρες.Κανε μια αναζητηση εδω διαβασαι ΠΟΛΥ και θα καταλαβεις παρα πολλα!!!καλη συνεχεια και καλο ΔΙΑΒΑΣΜΑ...
|
|
||||
|
||||
Το διαβασμα το εχω ξεκινηση εδω και καιρο μεσα στο σιτε βασικα θα πρεπει να ξεχωρισω τα ψαρια αν και ειναι αρκετο καιρο μαζι. Οσο για την αμμο δεν θα ειναι ξερη θα μπουν και ξυλα οπως και φυτα αλλα απο την πρασινη του πετσοπ ειναι πολυ καλυτερη γιατι ειναι ποταμισια -κοσκινισμενη και πλυμενη. Περιμενω κι αλλες προτασεις ευχαριστω για ολα και ολους σας.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εφοσον θελεις ψαρια θερμου νερου ξεχναμε το χρυσοψαρο που θα πρεπει να αποχωριστεις...επισης στα λιτρα αυτα ξεχναμε και το σκαλαρι... αυτα τα κοκκινα φωτογραφισε τα αν αμπορεις η δωσε μας καποιο λινκ αν τα αναγνωρισεις στο νετ να τα δουμε... το ιδιο και για τον "γλυφτη" καθως δεν υπαρχει τετοιο ειδος και δε ξερουμε που αναφερεσαι... κανε μετρησεις κι επειδη το πιθανοτερο ειναι να εχει σκληρο νερο η περιοχη σου (σχεοδν ολη η ελλαδα εχει σκληρο νερο) επιλεγεις ψαρια σκληρου νερου... διαφορετικα θα πρεπει να μεταβαλεις το νερο απο το δικτυο. για να δουμε λοιπον τι μπορεις να κρατησεις πρεπει να τα αναγνωρισεις (-ουμε). μονο τοτε μπορουμε να σου πουμε και ποιοι συγκατοικοι μπορουν να μπουν..
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γνωμες | Kunkka | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 16-12-09 13:26 |
ιδεα για ψυξη δειτε το και θελω γνωμες | harris samos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 38 | 28-06-09 01:29 |
γνωμες | Mary-z | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 31-01-09 22:07 |
Γνωμες? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-01-08 13:55 |
θελω γνωμες | stefapat | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 6 | 25-08-07 11:09 |