|
||||
|
||||
![]()
Έχω πάρει απτο carefour το 96λιτρο ενυδρείο (80x30x40) και έχει το φίλτρο στη πλάτη του ενυδρείου
1ον θα ήθελα να μου πει κάποιος τι υλικά έχει βάλει για φιλτράρισμα και 2ον η αντλία του βλέπω δν είναι πολυ δυνατή,σχεδόν καθόλου θα έλεγα. Κάποιος στην αντίστοιχη περίπτωση τι έχει κάνει? |
|
|||
|
|||
![]()
Στην πρώτη θήκη βάζεις σφουγγάρι ή αντίστοιχο υλικό, στην δεύτερη siporax και στην τρίτη την αντλία (άν το μοντέλο είναι το ίδιο με αυτό του 1 μέτρου). Το άν θα σου φθάσει η αντλία εξαρτάται από το τί θα βάλεις μέσα. Ίσως περισσότερο θα πρέπει να προσέξεις τον φωτισμό του.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω το ίδιο ενυδρείο και όντως η αντλία του είναι πολύ μικρή.
Είχα μία εφεδρική 500άρα και έκανε μεγάλη διαφορά. Από υλικά δεν πρόσθεσα τίποτα, μιά χαρά είναι το σφουγγαράκι που είχε, αλλά αν θες κατιτίς παραπάνω, του προσθέτεις και ένα δυχτάκι με siporax. |
|
||||
|
||||
![]()
αντί για μακαρόνι έχω βάλει αυτό EHEIM SUBSTRATpro κάνει ή να βάλω μακαρόνι κατα την γνώμη σας?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είναι και το substrat
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολύ δυνατή και χωράει μία χαρά... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ευχαριστώ πολύ παιδιά έχω καλυφθεί πλήρως ο admin μπορεί να το σβείσει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά πήρα αντλία αλλά παρατήρησα ότι έχει ρύθμηση για την δύναμη που θα βγάζει το νερό...
Έχω όμως ένα άλλο ερώτημα το ξύλο που έψω βάλει μέσα έχει βγάλει μούχλα, αυτό είναι μέσα στο κύκλο μέχρι να "προσαρμοστεί" στη βιολογία του συστήματος? και 2ον έκανα μετρίσεις και έχω ΝΟ3=0, ΝΟ2=0, ΝΗ4-ΝΗ3=0,5 και ΡΗ=8 είναι καλά? |
|
||||
|
||||
![]()
1. Η μούχλα είναι ανεξάρτητη με το στρώσιμο.
θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει μην νοιάζει. 2. Το ενυδρείο σου από τις μετρήσεις που δίνεις είναι άστρωτο. Έχεις μπει σε διαδικασία στρωσίματος με κάποιον τρόπο ; |
|
||||
|
||||
![]()
με μπόλι το στρώνω από το άλλο που έχω...σε κανα μήνα λες να δω διαφορά ε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρίχνεις μέσα αμμωνία ή κάτι άλλο ;
|
|
||||
|
||||
![]()
όχι δν ρίχνω κάτι αλλά το σκέφτομαι για αμμωνία...έχεις κάποιο λινκ για να διαβάσω να δω πως θα το κάνω σωστά?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τότε πάει το μπόλι, τα βακτηρίδια χωρίς τροφή (αμμωνία) πεθαίνουν.
Υπάρχει υπόμνημα για το στρώσιμο και πολλά άλλα εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώωωωωωωωωωω
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|