![]() |
#1 |
Φίλτρο Juwel
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα!Στο manual του ενυδρείου διαβάζω τα εξής για τα σφουγγάρια του φίλτρου και τη σειρά με την οποία τα τοποθετούμε <<Κατόπιν τοποθετείτε τα μπλε „λεπτά“ σφουγγάρια φίλτρου και το μέσο φίλτρου
Cirax στην κάτω θήκη φίλτρου. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μπλε „τραχύ“ σφουγγάρι φίλτρου, το πράσινο σφουγγάρι που διώχνει το νιτρικό άλας, το σφουγγάρι άνθρακα και στην ανώτερη θέση ένα υαλοβάμβακα στην άνω θήκη φίλτρου και πιέζετε και τα δύο μέσα στο πλαίσιο του φίλτρου....κτλ>> Και ρωτώ με τη σειρά μου.Από την εμπειρία σας με αυτά τα φίλτρα υπάρχει κάποιος λόγος να αφαιρέσω κάποιο από αυτά τα σφουγγάρια ή να αλλάξω τη σειρά τους?Ευχαριστώ. |
|
Εμφανίσεις: 2697
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την σειρά δεν την αλλάζεις γιατί κάτω πάει εκείνο που είναι για να κάνει μηχανικό φιλτράρισμα, δηλαδή να κρατάει τις πολλές βρωμιές και τελευταίο εκείνο που κρατάει τις πιο λεπτές σε διάμμετρο βρωμιές. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ.Και εγώ αυτο νομίζω.Κάθε διαφορετική άποψη,όμως,με ενδιαφέρει πολύ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ συχνά στα καινούρια φίλτρα οι εταιρίες βάζουν πολλά ή και μόνο σφουγγάρια, για να κάνουν οικονομία στα ακριβά υλικά.
Η γνώμη μου είναι ότι 1 ή το πολύ 2 σφουγγάρια στην είσοδο του νερού, φτάνουν και περισσεύουν και λίγο ενυδρειακό βαμβάκι (υαλοβάμβακας) στο τελευταίο στάδιο - έξοδο του νερού, ενώ όλον τον υπόλοιπο χώρο ανάμεσα σ' αυτά, μπορείς να τον γεμίσεις με κάποιο καλό βιολογικό υλικό (siporax, substrat pro, ή κάτι άλλο) και να έχεις την απλούστερη και καλύτερη διαμόρφωση στο φίλτρο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υλικά για φίλτρο Juwel Compact (εσωτερικό) | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 05-02-09 15:14 |
φίλτρο γλυκού σε φίλτρο θαλασσινού | nikman | Φίλτρανση | 6 | 31-07-08 14:46 |
Φίλτρο Juwel Rekord 60 | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 27-05-08 21:59 |
ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ - Φίλτρο JUWEL compact H & αλλαξή νερού;;; | batman_gardiki | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 08-04-08 13:36 |