|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω αυτό το χαλικάκι για το υπόστρωμα (που τελικά είναι 2.5 κιλά) και είναι γυρω στο 5-6 mm ο κόκκος.Πρέπει να είναι λάβα γιατί είναι πολύ ελαφρύ και πορώδες.
Μου έκανε δώρο o πετσοπας 2 κουτιά λατερίτη.Να'ναι καλα ο άνθρωπος! Ο λατεριτης γραφει πανω οτι ανακατεύεις μια μικρη ποσότητα (500 γρ. στα 5 κιλά υπόστρωμα)με το υποστρωμα και μετά απο πάνω βάζεις τη στρωση χαλικιού ή αμμου καλα και προσεκτικα γιατι ο λατεριτης ειναι χωμα και θα γίνει το ενυδρείο καφε.Πρέπει να σκεπαστεί καλά. Βεβαια γράφει πως θέλει πιο ψιλό χαλίκι υποστρώματος 2-3 mm. Επίσης διάβασα εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/boden.htm πως δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρο το υπόστρωμα και ψιλό το πάνω στρώμα γιατί με το χρόνο η πάνω στρώση θα περάσει κάτω και θα γίνει αχταρμας. Οπότε......τι κάνω?Το υπάρχων υπόστρωμα δε θα το βάλω έτσι?Να πάρω κάτι πιο ψιλόκοκο?Προτείνετε κάτι?Το χαλικάκι που έχω είναι 1-2 mm Επίσης αληθεύει πως με το λατερίτη το υπόστρωμα έχει πιο μεγάλη διάρκεια ζωης σε σχέση με τα υπόλοιπα υποστρώματα?Λευτά δε μου πήρε και μου έδωσε 2 κουτιά που είχαν 20 ευρώ έκαστος το ξαναλέω....με σόκαρε!Οταν του είπα τι έχω κάνει γούρλωσε τα μάτια αλλά και εγώ δε το πήγαινα για πυκνοφυτεμένο.....είδα και ζήλεψα! ![]() Το ενυδρείο ειναι γύρω στα 100 καθαρά και είναι ήδη ![]() Τουλάχιστον πολεμάω να διωρθώσω!Και θα το σώσω! Ευχαριστώ πολύ παιδιά για οποιοδήποτε συμβουλή. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σε παραπέμψω εδώ για να δεις διάφορα setup και να πάρεις μια ιδέα...http://www.cau-aqua.net/index.php?op...id=7&Itemid=40
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ.
Βρήκα τα πάντα. Ευχαριστώ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY CO2 - Υλικά... | caverman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 52 | 15-02-14 00:33 |
Υπόστρωμα | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 08-02-07 23:17 |
Υλικό για βράχο | frits | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 12-01-07 22:27 |
υπόστρωμα | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 17-12-05 19:28 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |