![]() |
#1 |
αλλαγές νερού
![]() Αξιολόγηση:
![]() |
|
Εμφανίσεις: 7396
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα φυτά μέτριων απαιτήσεων που θες να βάλεις χρειάζονται ελάχιστα λιπάσματα... Νομίζω είναι πιο εύκολο να ρίχνεις λίπασμα απο το να κάνεις αλλαγή.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για το αν οι αλλαγές νερού σε απαλλάσουν από τη χρήση λιπασμάτων δεν είμαι σίγουρος, αλλά εξαρτάται από τα φυτά; Το νερό της βρύσης σου δεν έχει μακρο-στοιχεία όπως Ν,P,K. Αν έχεις φυτά που τρέφονται από τη ρίζα κυρίως μπορεί να κάνεις δουλειά μόνο με ταμπλέτες (ή υπόστρωμα αν έχεις). Γράψε τι φυτά έχεις, μήπως κάποιος πιό έμπειρος μπορεί να σου πει συγκεκριμένα. |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ παιδιά
η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω στήσει το ςνυδρείο ακόμα ![]() ![]() ![]() ![]() αλλα.... όσο αυτο είναι στη διαδρομη και έρχεται εγω ψήνομαι και ψαχνομαι να δω που θα το βάλω και πως ![]() (παει η εξεταστική ![]() πάντως θα βαλω σίγουρα ανούμπιες, κερατόφυλο και αν βρω Echinodorus 'Ozelot' και Egeria densa |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
κατι ψιλοάσχετο με το Post... αφου τα φυτά χρειάζονται νιτρικά για να παρουν τα πάνω τους... τα οποία νιτρικά εχουν και τα λιπάσματα αποτι κατάλαβα ...
γιατί γίνεται τετοιος καβγάς με το φίλτρο και το στρώσιμο; |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ πολυ παιδιά
ο θερμοστάτης θελει δικό του κουβά και υπομονή να ζεστανει το νερό (που δεν εχω ![]() τυχαινει το ενυδρειο να ειναι εξω απο πόρτα τουαλέτας ... οπότε το ζεστο νεράκι του θερμοσίφωνα βολεύει πολύ ,μιας και θα το ριχνω απευθείας απο τη βρύση |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να ξεχνάς το αντιχλώριο βέβαια ε?
![]() ¶ντε καλή αρχή. |
|
||||
|
||||
![]()
μμμ ? αντιχλώριο? έιναι απαραίτητο? νομίζω οτι το νερό εδω στο νησί δεν εχει αισθητές ποσότητες χλωρίου μέσα (απτη γευση δηλαδη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κανεις μεγαλο λαθος σε αυτο που λες το νερο του καρλοβασου εχει μεγαλες ποσοτητες χλωριου οσο για τη γευση ενοειτε οτι δε το καταλαβαινεις
|
||||
|
||||
![]()
Το αντιχλώριο είναι απαραίτητο(εκτός απο το χλώριο εξουδετερώνει χλωραμίνη και διάφορα άλλα τοξικά,σκουριές κλπ,μερικά έχουν και ουσίες που προστατεύουν τα βράγχια απο ερεθισμούς).Αναζήτησε το Prime που είναι απο τα καλύτερα και φθηνότερα
![]() Όταν θα κάνεις αλλαγές νερού πρέπει να προετοιμάζεις το νερό πρώτα σε ένα δοχείο πριν το βάλεις στο ενυδρείο με τα ζωντανά. |
|
||||
|
||||
![]()
επισεις χρειαζεσε θερμοστατη μεσα στο ενυδρειο η θερμοκρασια επεσε εμενα εχουν αρχησει και δουλευουν παλι οσο αφορα τα φυτα δε θεσ πολλα ενα γενικο λιπασμα μια φορα την εβδομαδα και μια σταθερη φωτο περιοδο ειναι ευκολα τα φυτα που θες μην ανχονεσε
------------------------- Παράθεση:
![]()
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 22-09-09 στις 17:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις και συντοπίτη που μπορείς να αξιοποιήσεις για συμβουλές απο κοντά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου Χάρη !!! - τον εχω αξιοποιήσει ήδη
![]() πάντως τη βλέπω τη παραγγελία απο το aquaristic να ρχεται |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αμα ειναι να βαλεις γκαπι ειναι το καλυτερο για αυτα βρες μια πηγη η στο ποταμι το νερο ειναι πεντακαθαρο δεν ειναι κοπος να γεμιζεις ενα μπετονι σε καθε αλλαγη . εγω ετσι εκανα μη βαζεις απο τη βρηση απλα θα παρεις ενα μπετονι και ενα θερμοστατη ακομα για να προετημαζεις το νερο οσο για φυτα μολις βρω χρονο και κλαδεψω θα σου στειλω πμ εχω τα περισοτερα που ζητας
|
||||
|
||||
![]()
να σαι καλα
πηγή έχει στους Τσουρλέους ... θα παρω ενα δείγμα νερού να μετρήσω τη σκληρότητα του ... αλλα το ενυδρειο θα ειναι 210 λίτρα αν αλλαζω 30% καθε βδομάδα ειναι 60 λίτρα , λίγο δύσκολο να τα μεταφέρω κάθε βδομάδα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
βαριεμαι
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αμα βαριεσε μη κανεις τιποτα
|
||||
|
||||
![]()
Με βλέπω να ψάχνω για όσμοση... αλλά μετά θα ξεφύγει πολύ απο τον προυπολογισμό μου... θα δω τι σκληρότητα εχει η πηγη και αν ειναι χαμηλη θα βαζω απο κει αλλιως θα δοκιμάσω απιονισμένο... και νερο της βροχής
![]() θα δω και ενα καλό απο τις βροχες εδω στη Σάμο ![]() ![]() θα με περάσουν για τρελό οι γείτονες ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Τα εύκολα φυτά δεν θα αντέξουν στο σκληρό νερό ;
πάντως ήθελα να το ρίξω λίγο ωστε να βάλω και κανενα γατόψαρο μέσα ps τη βλέπω τη φάπα να ρχεται ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τρεφοντε και απο τα αλατα του νερου αμα θες να το ριξεις ξεχνα τα γκαπι περιμενε λιγο καιρο να παραγκιλω μια μεγαλη οσμοση να σου δωσο τη μικρη αλλα να ρωτησω γιατι θεσ γατοψαρα μεσα ?
|
||||
|
||||
![]()
για ομορφιά
![]() αλλά προτιμώ τα guppy αλλα αφου λένε οτι τα guppy KH 10-30, pH 5.5-8.0 και τα cory είναι KH 2-12, pH 5.8-7.0 ισως να μπορούσα να τα βολέψω ... αλλά δε θελω τα ψαράκια μου στενοχωρημένα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και επιδι λεει 5,5 παει να πει οτι μπορεις να τα βαλεις με πεχα 7 7,5 εισαι αρχηγος και αμα θεσ ομορφια βαλε 5 6 μηλοσαλιγκαρα και καμια 20 ρεντ τσερι γαριδεσ και εισαι αρχοντας τιποτα αλλο μεσα πλεκο κορι και τετεια ξεχασετα αντε και κανενα πλατυ αλλα για μενα το καλυτερο ειναι τα γκαπι μονα τους
|
||||
|
||||
![]()
γαρίδες ήθελα επίσης να βαλω αλλα λεει οτι θελουν KH 3-10, pH 6.6-7.0
τι σκληρότητες εχουμε στη Σάμο; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δε τα διαβαζεισ καλα καθε περιοχη εχει διαφορετικο νερο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Το νερο πρεπει να μενει μερικες ωρες σε δοχειο καλυτερα. Το Αντιχλωριο (το καλο, πχ prime ) εχει και αλλες χρησιμες ιδιοτητες (προστασια και αναγεννηση μεμβρανης ψαριου, δεσμευει βαρεα μεταλλα, αμμωνια, νιτρωδη). Ελπιζω να εχεις ψαρια που ζουν σε παραμετρους του νερου της βρυσης σου πχ αφρικρικανες ή ζωοτοκα. Σε βλεπω με την αποχη στο χερι ![]() υγ Ο θερμοσιφωνας οταν περασουν 3-4 χρονια αρχιζει και βγαζει διαφορα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 07-04-08 20:07 |
CO2 & αλλαγές νερού | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 30-08-07 10:34 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |