|
|||
|
|||
![]()
Βρε παιδιά, εδώ από χτες το ψαράκι μου δεν τρώει... Βάζει την τροφή στο στόμα και τη φτύνει. Από υγεία εγώ το βλέπω καλά. Το νερό πεντακάθαρο, φάρμακο του είχα μια βδομάδα περίπου διότι είχε fungus, αλλά τώρα νομίζω είναι οκ. Τί μπορεί να φταίει για την όρεξή του...?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα..δωσε μας λιγες πληροφοριες για το ενυφρειο σου...αν εχεις φιλτρο,θερμοστατη,λιτρα..γενικα.....?τι τρωφει το ταιζεις?
|
|||
|
|||
![]()
20λιτρο ενυδρείο, έχω φίλτρο μέσα, και το ταΐζω Betta Banquet της Seachem. Εδώ και 2 βδομάδες που τον έχω την έτρωγε κανονικά...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θερμοστατη οχι?βασικα εγω δεν την ξερω αυτη την μαρκα..εγω τους δικους μου τους ταιζω sera bloodworms και τα τρωνε...το νερο ειναι παγωμενο????
|
|||
|
|||
![]()
Θερμοστάτη δεν έχω, μιας και εκεί που έχω το ενυδρείο είναι γεμάτο μηχανήματα δίπλα που κρατάνε το νερό ζεστό. (δεν λέω να βράζει, εννοώ γύρω στους 25 π.χ.) Λες να δοκιμάσω άλλη τροφή μήπως και...?
|
|
||||
|
||||
![]()
α οκ ειναι οι θερμκρασια......δεν ξερω φιλαρακι...δοκιμασε μα δεν ειναι ακριβη ..πιστευω οτι ειναι καλητερη απο αυτη που του δινεις..ναο δοκιμσε
|
|||
|
|||
![]()
Εσύ δηλαδή τους ταΐζεις ξηρό σκουλικάκι? Αυτή που έχω είναι σε μορφή ξηρών κόκων και μάλιστα όταν μένει τροφή (διότι τον ταΐζω ένα-ένα) λερώνει και το ενυδρείο, δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος...
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειναι αποξηραμενα σκουλικακια.....ε ειδες δεν ειναι καλη σου και δεν κανει να μενει φαει..πρεπει να του βαζεις τοσο οσο θα μπορεσει να το καταναλωσε μεσα σε 2 λεπτα....αλλιως εχει σαν αποτελεσμα να μενει τροφη και να ανεβαινουν επικινδινα τα νιτρικα κια ειναι κακο γαιτι μπορει να σο πεθανει αμα ανεβουν πολυ
|
|||
|
|||
![]()
Έγινε, θα πάω σήμερα κιόλας να αγοράσω σκουλικάκι και να δω πως θα πάει. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τιποτα φιλε μου...περιμενουμε εξελιξεις με τον μονομαχο σου.....καλη συνεχεια
|
||||
|
||||
![]()
εγω του ριχνω αυτη την τροφη της τετρα και σκουλικακι (ξερο) η δεξια ειναι αυτο που εχει το κουτακι.
|
||||
|
||||
![]()
μετρησεις εχεις κανει τελευταια??
|
|||
|
|||
![]()
Μετρήσεις δεν έκανα ακόμα μιας και το ενυδρείο το έφτιαξα πριν 2 βδομάδες περίπου. Με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω κιτ για μετρήσεις (πόσο κοστίζει περίπου?). Επίσης από έναν φίλο πήρα λίγο σκουλικάκι να δω αν αρέσει στον μονομάχο μου, και το λάτρεψε. Με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω ένα κουτάκι να του δίνω. Η όρεξή του πάντως επανήλθε στο κανονικό. Επιπλέον, κυνηγά όλη μέρα το είδωλό του στο τζάμι (δημιουργείται "καθρέπτης" στη μία πλευρά του ενυδρείου), αυτό είναι φυσιολογικό? Γενικά τον βλέπω πολύ παιχνιδιάρη. Τέλος, επισυνάπτω και δύο φωτογραφίες του (αν και λίγο θολές) ώστε να δείτε αν είναι υγειής. Σας ευχαριστώ πολύ.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα του εδωσες την τροφη που σου ειπα?
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, σκουλικάκι του έδωσα και το τσάκισε! Έχω πάρει από έναν φίλο και έχω ακόμα, οπότε μόλις πάει να τελειώσει θα πάω να του πάρω ένα κουτάκι. Αυτό που μου άρεσε στο σκουλικάκι είναι ότι επιπλέον δεν μυρίζει άσχημα. Πολύ καλό!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφού το σκουλίκι του άρεσε συνέχισε έτσι αλλά καλό θα είναι να δοκιμάσεις κι άλλες τροφές όπως κατεψυγμένη αρτέμια κτλ. Είναι καλό να έχει μια ποικιλία από τροφές...σκέψου τον εαυτό σου να τρώει κάθε μέρα χαβιάρι...θα λαχταρίσεις και μια φασολάδα κάποια στιγμή
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτά τα ζητάω έτσι? Δηλαδή "κατεψυγμένα αρτέμια"? Αν είναι να πάρω κι απ' αυτά να τα αλλάζω όπως λες. Δίκιο έχεις!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτές τις κοκκινίλες στην ουρά τις είχε?? ή τώρα παρουσιάστηκαν??
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω τις είχε από πριν. Τις παρατήρησα κι εγώ. Δε φαίνονται για ασθένεια. Ούτε αιμάτωμα... Βέβαια δεν είμαι και σίγουρος. Επίσης όλες δεν είναι από την ίδια πλευρά, άλλες είναι από τη μία, άλλες από την άλλη, ενώ από την αντίθετη πλευρά τους το πτερύγιο του ψαριού φαίνεται κανονικά. Μεγαλώνουν μαζί με τα πτερύγιά του, και μερικές που είναι στις άκρες των πτερυγίων, γίνονται γαλάζιες σιγά σιγά. Δηλαδή ακολουθούν το φυσικό χρώμα του ψαριού. Θα πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο?
Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να τραβήξω μια πιο κοντική και καθαρή φωτογραφία. Υ.Γ.2 Τα σημάδια είναι μόνο στα πτερύγια και όχι στο υπόλοιπο σώμα. Υ.Γ. 3 Βρήκα αυτό το σύνδεσμο. Παρόμοιο είναι και το δικό μου, μόνο που στις άκρες φαίνεται να γίνονται γαλάζια τα πτερύγια. http://bettysplendens.com/articles/p...articleid=1757 Υ.Γ. 4 Τελικά βρήκα ποιο έχω εγώ παιδιά. Είναι ακριβώς αυτό http://www.theaquariumwiki.com/Image...edalmation.jpg , δηλαδή Orange Dalmation VT. |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφος να τον χαιρεσαι
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά. Ούτε εγώ ήξερα τι είναι αυτές οι βούλες... Και αν δε ρωτούσατε ακόμα δε θα το είχα ψάξει για να είμαι ειλικρινής.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο σου. Για να τον χαίρεσαι όμως, ελέγχους στο νερό και υγειηνή.
|
|||
|
|||
![]()
Το φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο κιτ για έλεγχο της χημικής σύστασης του νερού?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου κι πάλι. Τι έχει ο ενυδρειά σου? Υπάρχει πλήρες σετ της ΣΕΡΑ και οικονομικό σε σχέση με ένα ένα. Μπορείς να πάρεις και στικ (χαρτάκια) αλλά με υγρά είναι πιο ακριβείας οι μετρήσεις. Δες τα λινκ:
http://www.sera.de/index.php?id=96&L=14 http://www.tetra.de/tetra/go/7B4FA82...d=12&lang_id=2 Καλή συνέχεια ![]() ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶ρρωστος μονομάχος | nashty11 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 27 | 23-06-08 13:32 |
¶ρρωστος δίσκος | Κόφινας | Δίσκοι | 11 | 21-02-08 14:57 |
¶ρρωστος δίσκος; | anasios | Δίσκοι | 10 | 22-09-05 22:44 |
Άρρωστος Μονομάχος...Βοήθεια!! | michalis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 06-02-04 06:02 |
Άρρωστος Betta | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 22-12-02 16:57 |