|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 80Χ30Χ45, περίπου 72 λτ νερό/καθαρά 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2 μήνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν ένα μήνα 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 2 Colisa Lalia, 4 Rasbora Arlequin, Poecilia reticulata GUPPY 2 αρσεν.+ 5 θηλυκά, 1 Glyptoperichthys- Plecostomus sp 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): Προσπαθώ να είναι περιβάλλοντος 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 30%, ανά 20 μέρες 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 10 ήμέρες 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορές ημερησίως, Sera VIPAN, JBL Novo Guppy kai JBL Novo Fect (παστίλιες) για τον πλέκο, το βράδυ. 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Φυτά διάφορα, τα οποία αύξησα σταδιακά, χωρίς όμως εργαλεία και βυθίζοντας τα χέρια στο νερό(μετά από καλό πλύσιμο βέβαια) Πάνο΄... είμαστε μακρυά(Ισπανία) να μου στείλεις και εμένα ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7-7,5(με υγρό της TETRA), δεν είναι εύκολη αναγνωρίσιμη η χρωματική διαφορά, ενώ το "στικ" δίνει 7,2 KH:5(υγρό), 6 το στικ GH:6 ΝΗ3 (αμμωνια):0 (υγρό τεστ) ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):20(χαρτάκι-στικ) 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: όπως παραπάνω ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: Colisa Lalia 2. ΔΕΡΜΑ:φυσιολογικό 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Καλή 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): δεν είδα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): το 1 κανονική το άλλο γρήγορη. 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: εχθές βράδυ το είδα αλλά ο γιός μου το είδε μιά μέρα πριν 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: αριστερό κάλυμμα βραχίων ερεθισμένο και εμφάνιση Fungi, σύμφωνα με αναζητήσεις μου στα διάφορα Site,που προτείνετε. ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Διάβασα ότι και το μπάνιο στο αλατόνερο (επίθεση στα βακτήρια) είναι αποτελεσματικό , αλλά σε τι αναλογία ερό αλάτι? Είδη προμηθεύτηκα το Tetra General Tonic http://www.tetra.de/tetra/go/7B4FA82...d=12&lang_id=2 και το Tetra Fungi Stop, http://www.tetra.de/tetra/go/7B4FA82...d=12&lang_id=2 Και δύο φωτό, όσο καλές μπορούσα..., όμως περιμένω προτάσεις σας.
|
|