|
||||
|
||||
![]()
Πως αντιμετοπίζεται η εξοφθαλμία σε ένα SAE χωρις να καταστραφεί η βιολογία του ενυδρείου? πόσο μεταδοτική ασθένεια είναι? Επειδή τα μαγαζιά ανοίγουν την δευτέρα, μήπως να χρησημοποιήσω tetramedica general tonic μεχρι τοτε? απο φαρμακα έχω μόνο αυτό και ένα anti-fungus.
|
|
||||
|
||||
![]()
Συνήθως προέρχετε από κακές συνθήκες! Μήπως να βελτιώσεις αυτές και σε συνδιασμό με αλατάκι να δεις πως πάνε τα πράγματα μέχρι την Δευτέρα?
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ.
Πρόκειται για ενυδρείο ενός φίλου, με μικρή εμπειρία και ζήτησε τη βοήθεια μου αλλά δεν ήξερα και πολλά πάνω στο θέμα. Η ασθενεια εκδηλώθηκε όταν απο βλάβη του θερμαντήρα έπεσε η θερμοκρασία στους 21 για σχεδόν 2 μέρες και μετά την αποκατάσταση της βλάβης η θερμοκρασία ανέβηκε καρφί στους 27. |
|
||||
|
||||
![]()
Το οτι ανέβηκε απότομα είναι ακόμη ένα "χτύπημα" του οποίου τις συνέπειες ίσως να μην έχετε δει ακόμη!
Υ.Γ. Ελπίζω δε, να μην τις δείτε υπό την έννοια να μην υπάρξουν.
|
||||
|
||||
![]()
Η ασθένεια εμφανίστηκε μετά την απότομη άυξηση της θερμοκρασίας, και γω ελπίζω να μην έχει και άλλες συνέπειες.
Σχετικά με την εξοφθαλμία, πόσο σοβαρή ασθένεια είναι? πόσο μεταδωτική είναι? Η κατάσταση του SAE είναι σταθερή, αυτό είναι ενθαρηντικό αν σκεφτεί κανεις ότι το σαββατοκυριακο δε εφαρμόσαμε καμία θεραπεία και απλά περιμέναμε την Δευτέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Melafix, κάνει θαύματα σε τέτοιου είδους ασθένειες και δεν σου χαλάει την βιολογία .
Από όσο γνωρίζω δεν θεωρείται μεταδοτική ασθένεια ..
|
|