Το γέμισμα του 840λιτρου μπαίνει στην τελική ευθεία πλέον. Αυτό που λείπει μόνο τώρα είναι το φίλτρο. Σκέφτηκα για μία παραλαγή φίλτρου αμβούργου και ήθελα να την ποστάρω για να ακούσω παρατηρήσεις, ιδέες, συμβουλές.
Το φίλτρο θα αποτελείται από ένα μεγάλο κομμάτι μπλε σφουγγάρι ραμμένο με πετονιά σε σχήμα κυλίνδρου. Μέσα στον κύλινδρο μία δυνατή αντλία (ανάλογη με τα λίτρα) και γέμισμα με χαλίκι λάβα και σιποράξ ή σαμπστράτ. Αν η διάμετρος του κυλίνδρου είναι στα 20cm μιλάμε για 54 περίπου λίτρα όγκο υλικού.
Ερωτήσεις: είναι καλή η ιδέα? Αρκεί ένα τέτοιο φίλτρο?
Η ιδέα έχει επινοηθεί για εξοικονόμιση χρημάτων (από το να πάμε σε ένα 2080) γιατί αυτό το καιρό υπάρχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν προτεραιότητα. Χώρος για σαμπ δεν υπάρχει. Το ενυδρείο θα γίνει τροπικό με μικρά ψάρια.
κάτω και ένα
φανταστικό σκαρίφημά μου με την ιδέα