|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ και μία εβδομάδα μετά την γέννα και την εκκόλαψη των μικρών αγγελόψαρων εμφανίσθηκαν στο τζάμι του ενυδρείου μικρά λευκά σκουληκάκια τι μπορεί να είναι?
Το μήκος τους δεν ξεπερνά το 1 mm H τροφή που μέχρι τώρα τους έδινα είναι tetra pro |
|
||||
|
||||
![]()
ακούγεται σαν planaria και προέρχεται (αν είναι αυτό) από υπερβολική ρίψη τροφής. είναι ακίνδυνο και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελατώσεις την τροφή
|
|
||||
|
||||
![]()
Ταΐζω 2 φορές την ημέρα ελάχιστα τόσο που εξαφανίζετε μέσα σε διάστημα 5-8 sec πάντως να χτυπήσω ξύλο μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά των ψαριών αλλά και στην ανάπτυξη των φυτών μου
|
|
||||
|
||||
![]()
έκανες μιά αναζήτηση στο google για planaria?
|
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά θα είναι κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία είναι με κινητό τηλέφωνο και παιδικό μικροσκόπιο οπότε μην περιμένετε πολλά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το βρήκα στο Google αλλά η planaria είναι μαύρη ή σκούρη καφέ ψάχνω ακόμη
|
|
||||
|
||||
![]()
όχι είναι άσπρα σκουλικάκια όπως τα περιέγραψες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εκτός από μείωση ταΐσματος των ψαριών τι άλλο θα μπορούσα να κάνω και φυσικά τακτικές αλλαγές νερού 25-30% ανα 7 ημέρες
Θα επηρεάσει τα φυτά ? ¶λλοι τρόποι καταπολέμησης? |
|
||||
|
||||
![]()
δεν πειράζει τίποτα, όταν υπάρχουν υπολείματα τροφής εμφανίζονται, είναι ακίνδυνα. υπάρχουν 3 είδη planaria το δικό σου είναι planaria genocephalus μικρά και άσπρα. αν τις αλλαγές τις κάνεις με σκούπα βυθού ίσως βοηθήσει
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι γίνονται με σκούπα απλά τις τελευτές μέρες την αποφεύγω γιατί υπάρχουν οι νέοι κάτοικοι μετά τη γέννα δεν ξέρω αν θα βοηθούσε κάποιο σαλιγκάρι η κάτι τέτοιο σ΄ ευχαριστώ για τη βοήθεια
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα σε ένα ενυδρείο μου, έβαλα μέσα έναν πλεκόστομο. Σε 2 μέρες δεν υπήρχε τίποτα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
είχαν εμφανιστεί και στο ενυδρείο μου την άνοιξη, και δεν πείραξαν τίποτα, ... τελικά είδα πως τα ψάρια τα τρώνε, και μάλιστα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα, για να ασχολούνται με τόσο μικροσκοπικά σκουληκάκια. Εξαφανίζονται από μόνα τους, όπως εμφανίζονται.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λευκά αιωρούμενα σωματίδια. | Μάριος | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 28-11-06 10:19 |
Λευκό χρυσόψαρο! | memy | Χρυσόψαρα | 15 | 13-11-06 00:51 |
sos λευκά σκουλικάκια | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 20-01-06 14:35 |
Λευκά κόπρανα απο δίσκο | ΑΝΔΡΕΑΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 25-02-05 11:04 |