|
||||
|
||||
![]()
Έχει χρησημοποιήσει κανένας αυτό το προιόν ενάντια στο Ick?
Αν ναι κατα πόσο ευχαριστημένος έμεινε? παρατηρήσεις ? http://www.aquarium-munster.com/eng/...z_Aquarium.asp
|
||||
|
||||
![]()
Aλατάκι γιατί δεν βάζεις ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρόκειται για 3 guppy τα οποία φιλοξενούνται σε ένα 5λιτρο ενυδρειάκι προσωρινά. Λόγο μεγέθους του ενυδρείου δεν έχω κάποιον μικρό θερμοστάτη για να αυξήσω θερμοκρασία στους 30. είναι μεταξύ 22-25 βαθμούς.
Και απο το να βάλω αλάτι για περισσότερο απο 10 μέρες που θα χρειαστεί λόγο χαμηλότερης θερμοκρασίας προτήμησα να ξεκινήσω θεραπεία με αυτό το φάρμακο που έπεσε στα χέρια μου ... Φυσικά και θα προτημουσα το super Ick cure της ΑΡ που απο όσο έχω διαβάσει εδώ έχει κάνει πολύ καλή δουλέιά ... αλλα μην ξεχνάμε πως στην Χαλκίδα οι επιλογές, και κυρίως σε φάρμακα, είναι λίγες ... Για αυτό και ρωτάω αν τυχων έχει κανείς εμπειρία απο το φάρμακο αυτό και τι αποτελέσματα είχε ....
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμη και χωρίς θερμοστάτη για τα ψάρια που μιλάς εγώ θα πρότεινα την προσθήκη αλατιού! Θα βοηθήσει πιστεύω αρκετά!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το φάρμακο λέει για 20 σταγόνες ανα 100 λίτρα πράγμα που αντιστοιχεί σε 1 σταγόνα στα 5 δικά μου λίτρα (ελπίζω να μην είναι λίγο ...).
|
||||
|
||||
![]()
Συνηθως τα περισσότερα φάρμακα στις οδηγίες χρήσης συνιστούν και σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας! Μήπως να έκανες κάποια προσπάθεια να την αυξήσεις έστω αλλά να μπορείς να την διατηρήσεις και σταθερή.
Δεν κάνει κάποιος από τους θερμοστάτες που έχεις στα bettas?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στα bettas δεν έχω θερμοστάτες. Το σπίτι είναι γενικά ζεστό και ποτέ όσο κρύο και αν έχει έξω δεν έχω παρατηρήσει θερμοκρασία χαμηλότερη απο 23-24 βαθμούς στο νερό τους. (έχουν θερμόμετρα όλα τα ενυδρεία μου εννοείται). Στο μεγάλο με τις κιχλίδες ναι, έχω θερμοστάτη γιατί γίνεται και προσθήκη νερού απο την βρύση. Για τα bettas έχω σε μπουκάλια νερό με θερμοκρασία δωματίου οπότε δεν υπάρχει διαφορά. Ίσως είναι και λίγα τα λίτρα οπότε και παίρνουν εύκολα την θερμοκρασία χώρου... Πάντος, κακά τα ψέματα, έναν μικρό θερμοστάτη -έστω και για περίπτωση ανάγκης όπως τώρα- πρέπει να πάρω ... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι οδηγείες αναφέρουν θεραπεία 5 ημερών.... και εγώ σκεφτόμουν να την κάνω 7 -10 ημέρες για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αλλά δεν θα έπρεπε τότε να αναφέρει για αύξηση θερμοκρασίας ? Σίγουρα η θερμοκρασία θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο αν την είχα στους 30, αλλά για αυτό έκανα το ποστ, για να μάθω αν το έχει δοκιμάσει κανείς, με ποιον τρόπο και τι αποτέλεσμα είχε ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η αύξηση θερμοκρασίας για την αντιμετώπιση του Ich παίζει καθοριστικό ρόλο. Έχουν ανφερθεί επιτυχημένες θεραπείες χωρίς φάρμακα και αλάτια... μόνο με αύξηση θερμοκρασίας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πήρα έναν μικρό θερμοστάτη (35W) και μόλις τον έβαλα ...
βέβαια δεν έχει ένδειξη θερμοκρασίας πάνω στον κορμό του αλλά την ρυθμίζεις με βάση το τί λέει το θερμόμετρο του ενυδρείου .... θα το βάλω να είναι στους 30 βαθμούς ...... οπότε λογικά σε 5 μέρες που λέει το φάρμακο ( + άλλες 2 μέρες που θα κρατήσω το φάρμακο για συντήρηση για να είμαι σίγουρος) θα πρέπει να έχω καθαρίσει απο Ick.... ![]() ή μήπως να το αφήσω για περισσότερες μέρες ??
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 01-11-06 στις 21:17 |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε κανονικά τον κύκλο που προτείνει το φάρμακο και αν δεν τελειώσεις με το ich τότε κάνε αλλαγή (την προτεινόμενη) βάλε αλατάκι και συνέχισε στους 30 για 10 μέρες τα ξέρεις άλωστε.
|
||||
|
||||
![]()
θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσω με το ick στον προκαθορισμένο χρόνο που αναφέρει το φάρμακο .....
και όσο για το άν τα ξέρω, ναι η αλήθεια είναι πως τα ξέρω, και τα έχω χιλιοδιαβάσει ...αλλά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, όπως μια ασθένεια, δίνω πάντα βάση στις εμπειρίες και τις γνώμες του GAB ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να μην θεώρησες ειρωνικό αυτό που έγραψα γιατί τώρα που το ξαναδιάβασα εγώ από λάθος μου ίσως και να φάνηκε λίγο προς Θεού δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση!
|
||||
|
||||
![]()
Όχι φίλε μου .... καμία σχέση ...
![]() Ίσα ίσα thanks που ενδιαφέρθηκες ...... ![]()
|
|