|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιά είναι η εξίσωση για να βρώ το co2;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετράς το ph και το kh και διαβάζεις το CO2 που αντιστοιχεί στις τιμές που πήρες σύμφωνα με τον πίνακα που θα βρεις σε Υπόμνημα παραπάνω από το post σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά! Αλλά μιας και με απασχολεί το ίδιο θέμα θέλω να ρωτήσω το εξής.
Μόλις έκανα μετρήσεις και το αποτέλεσμα είναι: ΚΗ=17 (Είναι δυνατόν? Γιατί ο πίνακας έχει μέχρι 15 και απόρησα αν το test μου έδειξε σωστά.Της tetra είναι). PH=7-7,5 (Test της Sera το οποίο δεν είναι και τόσο ακριβές.Πιο πολύ έγερνε προς το 7 πάντως). |
|
||||
|
||||
![]()
Το βλέπω απο τον πίνακα αλλά θέλω την εξίσωση. Είναι κάπως έτσι KH*3*10 , το 10 έχει εκθέτη το PH
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εριξες δηλαδη 17 σταγονες...? εισαι σιγουρος.....?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κάπως έτσι αντέδρασα κι εγώ.Έριξα 17 σταγόνες μέχρι να γίνει κίτρινο όπως λέει το test.Και το κακό είναι οτι στα test της tetra δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η ημερομηνία λήξεως.Το test το άνοιξα την Δευτέρα.Εκεί είχα μετρήσει 15 σταγόνες.Την Δευτέρα μετά την μέτρηση μου ανανέωσα και το μειγμα μαγιάς-ζάχαρης που χρησιμοποιώ για CO2.Υπάρχει περίπτωση το ΚΗ να αλλάζει εξ αιτίας του CO2.Για το PH το ξέρω.Πριν τη χρήση CO2 είχα PH κοντά στα 8.Αν όντως το ΚΗ είναι τόσο μεγάλο ,σε ποιο βαθμό αυτό ενοχλεί τα ψάρια?
|
|
||||
|
||||
![]()
οι σκληρότητες είναι αριστερά, τα ph επάνω, κάνεις αντιστοίχιση και εκεί που συναντιούνται το ph με την KH βλέπεις τον αριθμό που σου δίνει το co2 (δεν ξέρω σε τι μονάδες μέτρησης, θα το βρεις στο υπόμνημμα) τα καλά επίπεδα είναι τα πράσινα.
π.χ. ph=7, KH=5 =>CO2=15 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 11-10-06 στις 18:50 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
χμ.. σε καθε σταγονα κουνουσες λιγο το φιαλίδιο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξανακάνεις καλού κακού τη μέτρηση μήπως έχει γίνει λάθος? Έλεξε και τις ημερομηνίες των τεστ.
|
||||
|
||||
![]()
Έβαλα 5 ml (όσο λέει το test).Το φιαλίδιο το κουνούσα αλλά για 2-3 δευτερόλεπτα,δεν ξέρω αν είναι λίγο.Όσο για την ημερομηνία λήξεως το test γράφει αυτό πάνω στο μπουκαλάκι:ch.-B.085986
06B28 Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τίποτα.Βρες μπας και είναι για θαλασσινό.Το έψαξα λίγο και αυτό αλλά δεν είδα πουθενά να τα διαχωρίζει σε γλυκό και θαλασσινό νερό.Δεν έχει και καθόλου Αγγλικά στις οδηγίες και από άλλες γλώσες...τουλάχιστον μεσάνυχτα. |
|
|||
|
|||
![]()
Αν θέλεις online calculator υπάρχει εδώ:
http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm Αν ψάξεις το source υπάρχει και η εξίσωση. Συμφωνώ ότι το τέστ θέλει ... τέστ.
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως αυτό σε διαφωτίσει λίγο?
http://fins.actwin.com/aquatic-plant.../msg00388.html και αυτό http://fins.actwin.com/aquatic-plant.../msg00251.html Τα συμπεράσματα δικά σου!
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια καλησπερα κι απο μενα.
Δε νομιζω να κανει λαθος μετριση ο sakis 1976 γιατι το ΚΗ διαφερει αρκετα απο περιοχη σε περιοχη. Εγω πχ στη Παρο εχω ΚΗ 14-16 και GH 22-24. Φιλικα Χρηστος |
|
|||
|
|||
![]()
Σακη δεν θεωρω οτι κανει λαθος το τεστ γιατι στην περιοχη μας το ΚΗ ειναι μεταξυ 14-16 βαθμους (στα μεσα του χειμονα μονο αν πεσει στους 12 ισως λογο τον βροχων...)
Και το πιο σημαντικο στην αυξηση του ΚΗ ειναι οτι το υποστρωμα σου ειναι ασβεστολιθικο!! (εκτος αν το αλλαξες) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη scalare : 13-10-06 στις 18:48 |
|
||||
|
||||
![]()
τα υγρα τεστ για Gh, Kh ειναι πολυ αξιόπιστα. οταν χαλάνε συνηθως "κοβουν" δηλαδη φαινεται σαν να υπαρχουν δυο ειδων ζουμια μεσα στο μπουκαλι...
(πως λεμε εκοψε η μπεσαμελ .... ) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρήσεις είναι σταθερά στο 16.Έκανα άλλες 3 μετρήσεις και είχα το ίδιο αποτέλεσμα.Όσο για το υπόστρωμα άλλαξα μόνο το χαλίκι και όχι το υπόστρωμα για τα φυτά.¶λλα και πάλι το χαλίκι που έχω ,έχει και πετραδάκια που είναι ασβεστολιθικά (όχι όλα).
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|