|
|
||||
|
||||
![]()
Ψαχνοντας να κανω μια παραγγελια βρηκα το παρακατω υλικο http://www.seachem.com/products/prod...denitrate.html
το ξερει κανεις? ΚΑνει δουλεια με νιτρατη και νιτριτη????? Το δισκοενυδρειο μου λογω της μοσχαροκαρδιας ανεβαζει συνεχεια νιτρατη και ψαχνω τροπο να το ελεγξω..... Μεχρι τωρα ηξερα οτι απομακρυνεται μονο με αλλαγη νερου.....Εχει κανεις υποψη κατι που να δουλευει και να τον μειωνει??? Τα φιλτρα αμμου βοηθουν ????
|
||||
|
||||
![]()
...μήπως να δοκίμαζες να βάλεις ένα εξτρά εξωτερικό σε μέγεθος ΕΗΕΙΜ 2217 και να το έκανες μόνο βιολογικό???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα 400 λιτρα εχω ενα 2028 και ενα 2213 το καθε ενα με 1 μερος μηχανικο 3 μερη βιολογικο φιλτρο....Αμμωνια εχω σταθερα 0 και κανενα προβλημα, ο νιτρατης με μπερδευει .....Απο οσο ξερω τα φιλτρα φτανουν τη διασπαση της αμωνιας μεχρι το Νο3..... Εγω θελω κατι που να απομακρυνει και το ΝΟ3.
|
||||
|
||||
![]()
Φίλτρο άμμου...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και αν θέλεις να τα κατεβάσεις ακόμη πιο πολύ... ΠΟΛΛΑ ΦΥΤΑ ! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το χημικό φιλτράρισμα με υλικά όπως αυτό που αναφέρεις της seachem ή της jbl, θα σου κατεβάσουν το nitrate (ΝΟ3) ελάχιστα, 10-20mg/l το πολύ και θα το μετατρέψουν σε άλλη μορφή (ion) οπότε το πρόβλημα μετατοπίζεται αλλού.
Αν θέλεις αποτελεσματική λύση ψάξε για φίλτρα άμμου (που κάνουν και άψογο βιολογικό φιλτράρισμα) ή για denitrators που είναι εξειδικευμένα στην απομάκρυνση του Nitrate. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι αυτό: Nitrate Reductor Aquamedic 400, που κάνει για ενυδρείο μέχρι 400 λίτρα και κοστίζει στη Γερμανία περίπου 120¤. Υπάρχουν και άλλα, όμως είναι για 1000l και άνω και κοστίζουν γύρω στα 350¤ (έχει το water inn). ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|