|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
εδώ και μέρες αναπτύσεται στο μπροστινό τζάμι κάτι σαν άλγη αλλά χρώματος μωβ-λιλά !!!
![]() Ξέρει κανείς τι είναι και γιατί βγένει??? |
|
||||
|
||||
![]()
αν καταλαβα καλα εγραψες 8 με 10.30???ειναι παρα πολλες οι ωρες που εχεις φωτα αναμενα πριν προσφυγεις σε χημικα για καταπολεμηση μειωσε της ωρες του φωτισμου και θα δεις αμεσα αποτελεσματα....και γω ειχα προβλημα και μειωσα τις ωρες και εστρωσε...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδή η Marine white είναι ακατάλληλη απ'ότι κατάλαβα. Πάντως πριν που είχα μόνο μία απλή λάμπα φθορίου είχα περισσότερη τέτοια άλγη. τέλος πάντων θα κοιτάξω να βάλω τις λάμπες που πρέπει και θα μειώσω και λίγο τον χρόνο φωτισμού για να τελειώνει η ιστορία. πόσες ώρες προτίνεται? Ευχαριστώ πολύ παιδιά
|
|
||||
|
||||
![]()
προσωπικα το εχω προγραμματισει στις 7ωρες λειτουργιας...αναλογα τα φυτα και τα ψαρια που εχεις....μειωνε σταδιακα εως το 8ωρο και βλεπε αποτελεσματα...αναλογα με αυτα πραξε
|
|
||||
|
||||
![]()
βασικά έκανα λάθος ο χρονοδιακόπτης ήταν απο τις 9 μέχρι τις 22.30 και το πήγα σήμερα απο 9.30-22.30 αν δεν γίνει κάτι θα το μειώσω κι άλλο σταδιακά
|
|
||||
|
||||
![]()
οτι κανεις ,καντο πολυ προσεχτικα και σιγα-σιγα.ολες οι αποτομες αλλαγες στις συνθηκες δημιουργουν αλγες......και πιστεψε με ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ...........
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η "καλές άλγες είναι ευπρόσδεκτες θα έχει να τρώει ο pleco (έχει πίξει στην ταμπλέτα) ακόμα και η τριχοειδής πράσινη είναι ευπρόσδεκτη έχω SAE κάνει απίστευτη δουλειά! έχα γεμίσει στην αρχή πράσινη τριχοειδή παντού και μόλις μπήκε ο SAE σε 3 μέρες έλαμψε ο τόπος. Την μωβ θέλω να ξεφορτωθώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και παλι οι ωρες ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ, εδω σε πυκνοφυτεμενα ενυδρεια κανεις δεν ξεπερναει τις 12 ωρες φωτισμο.
Συνεχισε σταδιακη μειωση φωτισμου μεχρι να φτασεις κατω απο τις 12 ωρες, το λιγοτερο 10 αν εχεις πολλα φυτα.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
υπέθεσα οτι θα ήταν σωστό να ανάβουν οι λάμπες όσο υπάρχει και φως ηλίου περίπου. μάλλον έκανα λάθος λοιπόν. Θα αρχίσω σταδιακή μείωση της διάρκειας φωτισμού. ήδη είναι στις 13 ώρες. θα "κόβω" 20 λεπτά κάθε 2 μέρες. καλά είναι έτσι ή να το κάνω 20' κάθε 3?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιση ωρα την ημερα........
|
||||
|
||||
![]()
οι αλλαγές έγιναν και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. είμαστε στις 10.5 ώρες φωτισμού πλέον και η περίεργη άλγη δεν ξαναεμφανίστηκε
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εσκεμμένη πρόκληση άλγης, και πιθανότητες ελέγχου της.... | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-09-05 10:23 |
¶λγη Νο3. "Η τελική αναμέτρηση" | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 22-09-05 14:00 |
Brush ή hair algae ;;; | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 19:40 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |