|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Αλγη - Πρασινη Spot
Εχει αρχισει κ γεμιζει το ενυδρειο με spot αλγη το τελευταιο μηνα.(σε διακοσμητικα, πετρες, χαλικι ,τζαμια). Καθαριζω αλλα επιμενει. Σε τι οφειλετε κ πως τη βγαζουμε; Απο φυτα εχω μια Elodea κ ενα Myriophillum spicatum.To μονο που εχω ριξει για τα φυτα ειναι το Ferropol οταν τα πρωτοεβαλα(10μερες). Οι τελευταιες μετρησεις εδειξαν :
Ph=7.5 gh=7 kh=5 Nh=0 No2=0 No3=4 Po4=0.2 Fe=0.1 |
|
|||
|
|||
Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;
Η spot συνηθως εμφανιζεται εξαιτιας χαμηλων φοσφωρικων. |
|
||||
|
||||
3 μηνες ειναι σε λειτουργια κ ο PO4 οπως βλεπεις απο τις μετρησεις ειναι χαμηλος νομιζω. Εκανα τις μετρησεις με sera, εριξα κ fleet enema που διαβασα οτι ανεβαζει το PO4 αλλα συνεχιζει στα ιδια. Τα μονα ψαρια που εχω ειναι 5 gappy κ 5 μωρα gappy. Βασικα ξεκινησε υστερα απο θανατο του Pterygoplichthys (Glyptoperichthys) gibbiceps.
|
|
|||
|
|||
Να την ξυσεις με μια τηλεκαρτα ή μια πιστωτικη (η visa platinum ειναι η καλυτερη...)
Επειτα προσεξε τα νιτρικα σε σχεση με τα φοσφωρικα να ειναι 15 προς 1 περιπου. Ειπες οτι εριξες fleet enema. Ποσο εριξες και ποσο σου ανεβασε τα ΡΟ4 ; Το ενυδρειο ειναι φρεσκο ακομα και λογικο ειναι να βγαινουν καποιες αλγες, και ιδιαιτερα μετα απο θανατους που ανεβαζουν ξαφνικα αμμωνια. Διοξειδιο εχεις; |
|
||||
|
||||
Δεν εχω visa, εθνοκαρτα κανει??
Εριξα 2 σταγονες με διαφορα 1 μερας τη σταγονα. Συνεχιζει ομως να ειναι 0. CO2 δεν εχω βαλει κ δε θελω να μπλεξω ακομα με αυτο. Να αγορασω καποιο πιο εξιδικευμενο φαρμακο ισως για να ανεβασω το PO4?? |
|
|||
|
|||
12 σταγονες fleet enema στα 100 λιτρα ,ανεβαζουν τα φοσφωρικα κατα 1ppm.
Τα νιτρικα τα ανεβαζεις με καποιο υγρο Nitrogen σαν κι αυτο που εχει η seachem π.χ. Προσεξε μην το παρακανεις. Μπορεις αν θες να ξερεις τι γινεται και εισαι αρκετα συστηματικος, να μετρας επι 7-10μερες τα ΝΟ3,ΡΟ4 για να δεις τι προσληψη εχεις απο τα φυτα και αναλογα να ρυθμισεις οσο θα ριχνεις. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Σημερα πηρα το Nitrogen κ ειδα στο μαγαζι αυτο το προιον. Το γνωριζει κανεις? Algo end Είναι ένα ειδικό προϊόν, ικανό να μεταμορφώσει σε λίπασμα την άλγη στο γλυκό νερό του ενυδρείου. Η βιολογική ισορροπία του ενυδρείου μπορεί να μετατραπεί σε μια κακή συντήρηση από μία υπερβολική ποσότητα φαγητού, σε ένα αυξημένο οργανικό απόθεμα. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας δημιουργεί υπερβολική δημιουργία άλγης. Μία μικρή ποσότητα πράσινης άλγης είναι δείγμα καλής λειτουργίας του ενυδρείου, όταν η παρουσία της γίνεται υπερβολική ή έχει ποικίλους χρωματισμούς είναι στο στάδιο πριν το ενυδρείο γίνει ένας βάλτος.
Η εμπειρία είναι απόκτημα κ η γνώση θέλει κόπο!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alechandro : 16-03-09 στις 16:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρασινη αλγη | giannisfot | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 09-03-09 20:50 |
green spot & πρασινη τριχοειδης... | aaaooll | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 54 | 24-10-08 15:38 |
καφε και πρασινη αλγη | marinaaaa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 10-07-07 07:00 |
πρασινη αλγη | bogias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 28-09-06 22:26 |
SOS!!προβλημα με πρασινη αλγη!!εξαπλωθηκε παντου!! | maria-paok | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 30-08-05 15:46 |