|
||||
|
||||
Mouth fungus
Καλησπέρα
Έτοιμο το ενυδρείο με τα φυτά του τα ψαράκια του και τα σαλιγκαράκια του. Απλά ρε παιδιά σήμερα πήγα και αγόρασα μια τριάδα zebra danios για να φτάσω τα 9 και παρατήρησα όταν τα πρόσθεσα στο ενυδρείο ότι ένα είχε mouth fungus/rot/cotton. Κάθισα διάβασα αρκετά εντός και εκτός forum και κατάλαβα ότι εφόσον το ψάρι τρώει είναι ακόμα αρκετά νωρίς οπότε καταπολεμείται εύκολα. Οπότε είμαι έτοιμος να πεταχτώ να πάρω esha 2000 να του κάνω μια θεραπεία για 3 μέρες. Έχετε κάποιο άλλο φάρμακο να προτείνετε; Να σημειώσω ότι η θεραπεία θα γίνει εντός ενυδρείου για να προλάβω εξάπλωση του μυκητα και στα υπόλοιπα ψαράκια. Από ζωντανά έχει μόνο 9 danios, 2 helena σαλιγκάρια (και ΠΟΛΛΑ αυγά τους ) και μερικούς λαθρεπιβάτες (όσους έχουν επιβιώσει από τα helena) Eυχαριστώ! ΥΓ. Ρε παιδιά 2 helena έβαλα και βρίσκω άδεια σαλιγκάρια με το τσουβάλι! Εκεί που έβλεπα καμια δεκαρία ταυτόχρονα στο τζάμι, τώρα ψάχνω να τα δω! Πραγματικά "δολοφόνοι" ------------------------- Ξεκίνησα τελικά θεραπεία με esha 2000. Οι οδηγίες δεν λένε τιποτα περί ταισματος. Να ταΐσω κανονικά η λίγο λιγότερο;
Βαγγέλης Look deep into nature, and then you will understand everything better. -Albert Einstein Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vag123 : 02-10-19 στις 08:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Μάλλον κανονικά αν δεν αναφέρουν κάτι σχετικό οι οδηγίες..
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το Καλό είναι οτι ήδη βλέπω αποτελέσματα με την θεραπεία από πρώτη μερα κιόλας ! Ευχαριστώ για την απάντηση!
|
||||
|
||||
Να γίνει γρήγορα καλά
τα άλλα ψαράκια είναι οκ,έτσι;
|
||||
|
||||
Ναι δεν είχα παρατηρήσει κάτι εκτός από ενα ακόμα που (ίσως να είναι και η ιδέα μου) άσπριζε λίγο το στόμα του αλλα σε καμια περίπτωση όσο του κυρίου ασθενούς. Για αυτό αποφάσισα να κάνω την θεραπεία μέσα στο ενυδρείο.
|
||||
|
||||
Δεν βάζεις και καμιά φωτογραφία καλού κακού, μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να δει κάτι
|
||||
|
||||
Θα προσπαθήσω να βάλω αύριο πρωί αλλα αμφιβάλω αν θα φανεί τίποτα απο κινητό. Αλλά θα κάνω μια προσπάθεια
|
||||
|
||||
θα μπορουσες να ριξεις και melafix που ειναι πιο ελαφρυ..
ταιζε , αλλα κανε και κανενα τεστ... αν και συνηθως δεν επειρεαζει την βιολογια το esha 2000 |
|
||||
|
||||
Εκανα μετρήσεις και ολα φαίνονται καλά! Ακολουθούν φωτογραφιες εντος ολίγου
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
οκ.
ναι, για mouth fungus φαινεται.. |
|
||||
|
||||
Από την εμπειρία σου γνωρίζεις αν πάμε καλά; Σήμερα το απόγευμα ρίχνω 3η και τελευταία δόση esha 2000. Θα πρέπει να αναμένω να έχει εξαφανιστεί ο μύκητας μέχρι αύριο; Αν παραμείνει να παρατείνω την θεραπεία;
Ευχαριστώ!
|
||||
|
||||
αν μειωθηκε , παει καλα... σημαινει οτι κανει δουλεια το φαρμακο..
αν ειναι ιδιο, θα περιμενεις ή και θα παρατεινεις την θεραπεια συμφωνα με τις οδηγιες του φαρμακου |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ευχαριστώ!
|
||||
|
||||
Εγώ θα έλεγα να συνεχίσεις μέχρι να φύγει εντελώς
|
||||
|
||||
Έγινε! Θα κανω μια αλλαγη νερού όταν επιστρέψω και συνεχίζω φάρμακο. Τώρα με το prime ξέρουμε αν παίζει κάποιον ρολο στην θεραπεία;
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mouth Funges σε αγγελόψαρο | Stergios90 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 07-01-18 05:42 |
mouth fungus σε cardinal tetra!!!1 | antonis1988 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 27-04-11 20:48 |
Ancistrus brush mouth | thomas | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 28-10-10 21:59 |
Νεα Fire mouth | stel | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 2 | 08-01-07 11:56 |
Cotton mouth | Gorgi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 31-03-05 15:53 |