01-09-18, 15:24 | #1 |
Ερώτηση για στρώσιμο (Αμμωνία)
01-09-18, 15:24
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα,
προσπαθώ να στρώσω ένα καινούριο ενυδρείο με αμμωνία, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρήκα στο φόρουμ. Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο είναι στην 16ή μέρα λειτουργίας με μετρήσεις: NH3 0ppm NO2 >5ppm NO3 40-80ppm Τις τελευταίες 3 μέρες προσθέτω καθημερινά ποσότητα Αμμωνίας διότι εξαλείφεται μέσα σε 24 ώρες (από 2-3ppm se 0ppm). Αν κατάλαβα σωστά από τις οδηγίες συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να δω τα NO2 να μηδενίζουν και χωρίς να κάνω καμία άλλη αλλαγή!? Ευχαριστώ. |
|
Εμφανίσεις: 3362
|
|
|||
|
|||
Σωστά φίλε μου
|
|
|||
|
|||
Ωραία! ευχαριστώ,
από δική σας εμπειρία πόσο καιρό διαρκεί αυτή η φάση μείωσης των No2? |
|
|||
|
|||
Καλό μήνα φίλε μου!! Εμένα το στρώσιμο ολοκληρώθηκε στις 38 μέρες περίπου (αλλά είχα βάλει ψάρια πιο νωρίς γιατί το είχα σχεδόν φουλ φυτεμένο). Ασχέτως από την δική μου εμπειρία, περίπου 2 εβδομάδες.
|
|
|||
|
|||
Καλό μήνα!
Οπότε λίγο ακόμα υπομονή. Έχω βάλει κάποια φυτά (δεν θα το έλεγα φουλ) - ανούμπια, java fern και 2 κρυπτοκορίνες αλλά θα κάνω κανονική παρουσίαση όταν θα είναι έτοιμο. |
|
|||
|
|||
Ωραίος, άντε με το κάλο!!
|
|
|||
|
|||
Φίλε μου αυτό που ρωτάς δεν μπορεί κανένας να σου απαντήσει ένα μέσο όρο γύρω στις 35 μέρες κάνει αλλά και αυτό θα στο δείξουν οι μετρήσεις σου όταν θ μηδενίσουν και τα νιτροδι θα κάνεις και μια καλή αλλαγή νερού για να πέσουν και τα νιτρικά και είσαι έτοιμος να βάλεις τα πρώτα σου ψαράκια
|
|
|||
|
|||
Καλησπέρα παίδιά,
σήμερα μετράω: NH4 0ppm No2 0ppm No3 20ppm παίζει να έστρωσε? |
|
|||
|
|||
Καλησπερα, ναι εστρωσε. Ετσι φαινεται τουλαχιστον
|
|
|||
|
|||
Τέλεια ! Οπότε μέχρι να βάλω ψάρια συνεχίζω με αμμωνία, και μια μεγάλη αλλαγή νερού 80% πριν μπούνε, σωστά?
|
|
|||
|
|||
Σωστά φίλε μου για αρχή βάζεις λίγα και συχνές μετρήσεις γιατί ακόμα το ενυδρείο είναι ασταθές καλή αρχή
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο με αμμωνία (χωρίς ψάρια) | AgMa | Γλυκό νερό - Γενικά | 115 | 07-04-16 11:03 |
Στρώσιμο. Όταν η αμμωνία γίνει μηδέν... | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 13-07-14 07:35 |
Στρώσιμο με αμμωνία... | Esprit | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 03-01-11 11:55 |
Στρώσιμο με αμμωνία βοήθεια | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 28-09-10 22:05 |
Eρώτηση για στρώσιμο ενυδρείου με αμμωνία | GoRanZi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-11-09 19:25 |